Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Borotvaélen táncolnak Makón

Labdarúgás - A három hete befejeződött labdarúgó NB II Keleti csoportjában bronzérmes lett a Makó FC. A pompás szereplésnek hátulütője is akad, más klubok csábítják a játékosokat.
Történelme legfényesebb sikerét érte a Makó FC labdarúgócsapata. A zöld-sárgák káprázatos tavaszi szereplésüknek köszönhetően – 78 százalékos teljesítményt produkáltak a második félszezonban – a Ferencváros és a Debrecen II. mögött a harmadik helyen zártak. A Maros-parti drukkerek örömittasan jártak-keltek a városban, a tenyerükön hordták a dicsőséget szállító labdarúgókat.

– A június még az eufóriáról szólt, de ennek immár vége – fogalmazott a sikeredző, Kolozsvári János. – Fel kellett ébrednünk, és rá kellett jönnünk, hogy a csodálatos menetelésünknek, a remek eredményeinknek árnyoldala is van. Konkrétan arra célzok, hogy a jó szereplésünk csapatunk legjobbjaira felhívta a figyelmet.

A tréner hosszasan sorolta a névsort. Elmondta, hogy Gévay Zsolt másfél hete már, hogy Pakson edz, de a Honvéd is szívesen látná; Joseph M. N'Galle a Kaposvár edzéseit látogatja; Maróti Sándor iránt érdeklődött a Pécs, a Kecskemét és a Debrecen is, de két napot a Vasasnál is gyakorolt; Szamosszegi Gáborról a Zalaegerszeg trénere, Csank János mondott jókat; Schreiber Lászlót és Podonyi Norbertet osztrák alsóbb ligába csábítják; Czirbus Gábornak és Magyar Györgynek a neve pedig Békéscsabán merült fel.

A makói futballcsapat játékosaira kivetették a hálójukat a magyar együttesek. Fotó: Segesvári Csaba
A makói futballcsapat játékosaira kivetették a hálójukat a magyar együttesek.
Fotó: Segesvári Csaba

– Az egyik szemem sír, a másik nevet – magyarázta a „Lima" becenévre hallgató szakember. – Sír, mert ki örül annak, ha meghatározó játékosokkal lesz esetleg szegényebb, nevet, mert büszkeséggel tölt el, hogy a kezem alatt dolgozva hívták fel magukra a figyelmet. A dolog gazdasági oldala viszont katasztrofális, ugyanis mivel nincs tőkeerős befektetői körünk, kénytelenek vagyunk mindig csak egyéves szerződéseket kötni. Ebből adódik, hogy labdarúgóinkért egyetlen huncut vas sem folyik be az amúgy is pénzszűkében lévő kasszánkba. Nagy fájdalom és érthetetlen az számomra, hogy hiába bizonyítunk évről évre – az elmúlt négy kiírásban kétszer lettünk negyedikek, most meg harmadikok –, mégsem tudunk magunk mellé állítani tőkeerős vállalkozót vagy cégcsoportot. Bár borotvaélen táncolunk, csak azért sem adjuk fel, csináljuk tovább!

Csapatszűkítés a másodosztályban

Az augusztus 14-én rajtoló évadra július 7-én kezdi meg a felkészülést a Makó FC. Kolozsvári János edző a vélhetően gyengülő csapatától azt várja, hogy az első tíz között végezzen, mert már a tizenegyedik osztályozót vív a másik csoport ugyanezen helyén végzővel. A 2010/2011-es évadtól ugyanis az NB II mezőnye 24 csapatosra szűköl. De nem az eredetileg kigondolt egycsoportos verzió lett a „befutó" (sok lett volna évadonként a csapatonkénti 46 meccs), hanem a Keleti és a Nyugati csoportban is 12-12 gárda szerepel majd. Így a bajnoki menetrend háromszor 11 meccsből áll majd, az, hogy a harmadik körben a párok közül melyik lesz a pályaválasztó, azt a vaksorsolás dönti el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mezey Fehérváron, McStay az Újpestnél

Labdarúgás - Ma este 19 órakor a Haladás labdarúgócsapata Európa Liga-selejtező mérkőzést játszik… Tovább olvasom