Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

Bronzérem jutott a Kis István giminek: 3 megyei csapat szerepelt a diákolimpián

Remek eredménnyel zárult a Szegeden megrendezett kézilabda országos diákolimpiai döntő. A Kis István gimnázium a bronzérmet szerezte meg.
Szegeden rendezték meg a kézilabda országos diákolimpia döntőit. Az V–VI. korcsoportban nyolc-nyolc fiú- és leánycsapat küzdött meg egymással a csoportmérkőzések során Kiskundorozsmán, az Ács Géza sportcsarnokban és Szegeden, az Etelka sori sportcsarnokban, a helyosztókat pedig az újszegedi sportcsarnokban játszották le.

A fiúcsapatok között két együttes képviselte Csongrád megyét. A Kis István Református Gimnázium tanulói a második helyen jutottak tovább a csoportjukból, míg a keresztjáték során vereséget szenvedtek a Vetési Albert Gimnáziumtól, így a bronzmérkőzésen léphettek pályára, amelyen a Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnáziumot győzték le 26–25-re. A Deák Ferenc Gimnázium csapata a csoportkört nulla ponttal zárta, a keresztjátékban sem sikerült nyernie, azonban a helyosztón a Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnáziumot legyőzve a hetedik helyen végeztek.

Ugyanebben a korcsoportban, az V–VI.-ban a Gábor Dénes Szakközépiskola tanítványai képviselték megyénket a leányok között. A deákosokhoz hasonlóan ők sem tudtak pontot szerezni a csoportkör során, valamint a keresztjátékban is vereséget szenvedtek, azonban a helyosztón a debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium diákjait 24–21-re felülmúlták, így a hetedik pozícióban végeztek.

A fiúknál a veszprémi Vetési Albert Gimnázium, míg a leányoknál a fonyódi Mátyás Király Gimnázium nyerte el a Magyarország Diákolimpiai Bajnoka címét.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győzött, így elérte szezon előtt kitűzött célját a Metalcom-Szentes

Győzött, így elérte szezon előtt kitűzött célját a Metalcom-Szentes
Fontos győzelmet aratott a Metalcom-Szentes férfi vízilabdacsapata a KSI otthonában, mivel 10-7-es… Tovább olvasom