Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Bronzérmes lett az SZVTK - kilenc megyei pólócsapat értékelése

Csongrád megye - Minden osztályban befejeződtek a vízilabda-bajnokságok, az OB I mellett már az OB I/B és az OB II küzdelmei is véget értek. Megnéztük, hogy a megyei együttesek hogyan szerepeltek az országos szövetség által szervezett alsóbb osztályokban.
A négy első osztályú megyei klub (A-Híd Szeged Beton VE, Kalo-Méh CS&K Szentesi VK – férfi, Hungerit-UniBauÉpszer Szentesi VK, Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas – női) mellett az alsóbb osztályokban további 9 megyei vízilabdacsapat játszott a szezonban.

SZVPS (férfi OB I/B). A férfi vízilabda OB I/B-ben a felsőházi rájátszásban szerepelt az SZVPS gárdája, amely végül a bajnokság nyolcadik helyét szerezte meg. Éles Vilmos együttesében Barna Tamás játszotta a legtöbb meccset a szezonban, méghozzá 24-et, 23-szor Katona Dániel és Németh Zalán kapott lehetőséget. A házi gólkirály is Barna lett 51 találattal, Németh 42-vel követte őt a rangsorban.

HVSC (férfi OB I/B). A Hódmezővásárhelyi Vízilabda SC a kiesés ellen küzdött a szezon végén – sikerrel. Török Sándor csapata megnyerte utolsó két mérkőzését, ezzel megelőzte a Bánki VE együttesét, és kiharcolta, hogy jövőre is a másodosztályban szerepelhet. Gallyas Ernő, Pölös Gábor, Vigh Csanád, Orosz Róbert és Hajdú József 22, Szabó János és Könyves Géza 21, Frankó Máté és Vigh Szabolcs 20 meccsen szerepelt, Hajdú 72 találatával az egész bajnokság harmadik legeredményesebb játékosa lesz.

SZTE EHÖK SE (női OB I/B). A női OB I/B-ben a szegedi SZTE EHÖK SE csak kicsivel maradt le az 1–4. helyért zajló rájátszásról. Az 5–8. helyért aztán megmutatta, mennyivel jobb a középmezőnynél, mind a nyolc meccsét megnyerve végzett a bajnokság ötödik helyén. A szezon 14 meccséből Bordás Tímea, Varga Zita, Kuczora Imola, Rózsa Orsolya, Fabó Lilli és Makra Melinda egyaránt 12-n ugrott medencébe, a legtöbb gólt, szám szerint 36-ot Kuczora Imola szerezte.

Szegedi VTK (férfi OB II). A férfi harmadosztályban, azaz az 26 csapatos OB II-ben hat megyei csapat indult, közülük a Szegedi Vízilabda és Tömegsport Klub lett a legjobb, és végzett a harmadik helyen. A csapatban a szezon során Fejes Nagy Dániel, Balla Sándor, Lihotzky Károly (egyaránt 19 meccsen), Bük Attila, Zsarkó István, Csernus Zoltán (18), Bólya László (17), Ladóczki Gyula (16), Pördi László (15), Csernus Szilveszter, Vida János (14), Árva Szilárd (13), Klippel Zsolt (11), Dabrowski Norbert (7), Márkus Rudolf (4) és Tóth Iván (2) kapott szerepet Lihotzky Károly edző és Csernus Zoltán csapatvezető együttesében, Zsarkó István 91 találatával a bajnokság gólkirálya lett, és a legértékesebb játékosnak is megválasztották.

Szegedi ÚVTE (férfi OB II). A Szegedi Úszó és Vízilabda Tömegsport Egylet csupán egy ponttal maradt le a dobogóról, és lett negyedik az OB II-ben. Az évadban legtöbbször Szegi Dénes kapott lehetőséget, ő 19 meccsen játszott, Boros Péter József, Donauer Tamás és Kővári Balázs 17-szer, Rigó Szilveszter és Varga Árpád 16-szor ugrott medencébe. A legeredményesebb játékos Szegi lett 40 találatával.

SZTE EHÖK SE (férfi OB II). Az egyetemi klub férficsapata megnyerte a 6–10. helyért rendezett rájátszást, és így hatodik lett a pontvadászatban. Mind a 19 meccsükön Szabó Péter László, Husztik Balázs, Geönczeöl Gábor, Retkes Máté Zoltán és Tóth Ákos játszott, Soós Bence és Husztik 33, Szabó Gábor 32 gólt szerzett a szezon során.

Csongrád VVSE (férfi OB II). A Csongrád Városi Vízilabda SE a 10. lett az harmadosztályban. Fodor András 18, Kocsis Szabolcs 17, Kozák László 16, Kertes Gyula 15, Molnár Gérard László, Tari László és Huszka Károly 14 találkozón kapott szerepet az együttesben, a házi gólkirály 26 góljával Huszka Károly lett.

Szentesi Öregfiúk VSE (férfi OB II). A Szentesi Öregfiúk a 16–20. helyért játszhattak a bajnoki hajrában, és végeztek végül a 18. helyen. Czirok Csaba és Pengő László mind a 19 mérkőzésen szerepet kapott, és Orosz László is csak egy találkozóról hiányzott, Torday Árpád 17 összecsapáson szerzett 87 találatával a góllövőlista második helyén zárt.

HVSC II. (férfi OB II). A vásárhelyiek második csapata a 21–25. helyért zajló rájátszásban szerepelt, és lett a 22. A legtöbb meccsen Mérai Sándor és Vékony Tamás kapott szerepet, ők 17-szer játszottak, a legtöbb gólt, 29-et pedig Rácz Viktor szerezte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fociünnep Zákányszéken

Tizenöt éve érte el legnagyobb sikerét a helyi labdarúgócsapat. Tovább olvasom