Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Bronzmeccs a BVSC medencéjében

A Hungerit-Top Cop Security-Szentesi VK női csapata számára ma 11 órakor kezdődik az évad utolsó mérkőzése az OB I-ben. A BVSC Szőnyi úti medencéjében a bronzérem megszerzése a cél.
Némi túlzással azt is írhatnánk, hogy a mai meccs csak formalitás. A bronzcsata első felvonását ugyanis akkora különbséggel (14–7) nyerte a szentesi hölgykoszorú, amit képtelenség behozni. Legalábbis a BVSC-hez hasonló kvalitású együttesnek. A férfiakétól eltérően a hölgyek nem két győztes meccset vívnak a harmadik helyért, hanem oda-visszavágó alapján döntenek az érem gazdájának sorsáról.

Kocsis edző első felnőtt érme lehet

A szentesi női csapatból már minden játékosnak van bajnoki medálja. Az idősebbek még aranyéremmel is rendelkeznek, nem is eggyel. A fiatalabbak is begyűjtöttek már ezüstöket, bronzokat. Csak az edző, az elmúlt nyáron munkához látó Kocsis István vitrinjében árválkodott üresen a hely. Az 1986-ban született fiúkkal volt már vidékbajnokságon második és harmadik, de a felnőttcsapatoknál ez lesz az első érme. És valószínűleg nem is az utolsó.

– Az érettségiző kvartett – Huszka Zsuzsanna, Rozgonyi Melinda, Pengő Brigitta, Brezovai Dorottya – kivételével teljes csapattal készültünk az évad befejező tétmérkőzésére – mondta Kocsis István edző. – A klub 15 éveseiből álló fiúcsapattal szerdán és csütörtökön is kétkapuztunk; főleg azt gyakoroltuk, ami nem ment a bronzcsata első meccsén. Gondolok itt a helyzet- és a fórkihasználásra, a szoros emberfogás elleni támadójátékra.
A tréner gondosan ügyel arra, hogy ma délig tűzben tartsa még a lányokat.

– Hiába számítunk a meccs esélyesének, nem szabad félvállról vennünk a BVSC-t. Annak ellenére sem, hogy az évadban eddig játszott mind a négy találkozónkon mi nyertünk. Most is győzni akarunk, még ha tisztában is vagyunk vele, hogy még hatgólos vereségnél is a mi nyakunkba akasztják a bronzmedált.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

HNKC: szépen búcsúzni

Az 5–8. helyért folyó rájátszásban holnap 18 órakor a HNKC NB I-es női kézilabdacsapatának… Tovább olvasom