Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

Büszke a szegedi időszakra de kézimeccset már csak tévén néz Tyetyák Tibor

Mi lett vele? sorozatunkban Tyetyák Tiborral (50), a Pick Szeged egykori kapusával beszélgettünk. A Tisza-parti városban három idényt töltött el, jelenleg ingatlanközvetítőként dolgozik, csak tévén nézi a kézilabdameccseket.
– Teljesen elszakadtam a kézilabdától – kezdte a beszélgetést Mi lett vele? sorozatunkban Tyetyák Tibor, a Pick Szeged egykori válogatott kapusa. – Súlyosan megsérültem egy alacsonyabb osztályú meccsen, ekkor döntöttem úgy, hogy elég, vége. Azóta a civil életben találtam meg a számításom, három éve ingatlanközvetítőként dolgozom Békéscsabán. Szeretem a munkám, párommal pedig boldogságban élünk, a fiam 24 éves, ő Budapesten él.

1996-ban, közvetlenül az első magyar bajnoki aranyérem megnyerése után igazolt a Pick Szeged csapatába. Három éven keresztül védte a Tisza-partiak kapuját. 
Tyetyák Tibor (balról a harmadik) három évig erősítette a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatát. Fotó: Gyenes Kálmán
Tyetyák Tibor (balról a harmadik) három évig erősítette a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatát.
Fotó: Gyenes Kálmán
– Szép időszak volt ez a pályafutásomban. Sok nagy csatát megéltem, büszkén gondolok vissza erre az időszakra. Igazán már csak televízión keresztül követem a meccseket, amióta eligazoltam, nem is voltam szegedi meccsen. Persze hogy szurkolok a csapatnak, kicsit sajnálom, hogy kevés a magyar játékos, de ilyen a profi világ, amit elfogadok. 

Vasárnap 13.45-kor rangadót vív a MOL-PICK Szeged és a Telekom Veszprém együttese. Tyetyák Tibor is számos ilyen derbin szerepelt egykor.
Tavaly  ősszel ünnepelte az 50. szülinapját.
Tavaly ősszel ünnepelte az 50. szülinapját.
– Ez egy különleges összecsapás. A vasárnapi bajnoki sok mindent meghatározhat, a későbbiek szempontjából ez döntő lehet. Mindenképpen kiélezett küzdelemre számítok, nüanszok dönthetnek majd a meccsen. Képesnek tartom a volt csapatomat, hogy itthon tartsa a két bajnoki pontot, ami mindenképpen erőt adhat a későbbiekben, hogy komoly sikereket érjen el a Szeged.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félpályás, dudaszós kosarat szerzett a Szedeák irányítója - videó

Félpályás, dudaszós kosarat szerzett a Szedeák irányítója - videó
Marko Boltics ritkán látható, bravúros kosarat szerzett szerdán este a Kecskemét ellen. Tovább olvasom