Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

BVSC-Szeged Beton 7-18

Parádés játékkal 11 góllal, 18-7-re verte a Szeged Beton a BVSC csapatát a bajnokság 5-8. helyéért zajló rájátszás 4. fordulójában. Ezzel bebiztosították a szegediek a LEN-kupát érő 5. helyüket.

Vodafone férfi vízilabda OB. I. rájátszás 4. forduló, 5-8.helyért

BVSC-SZEGED BETON 7-18 (2-4, 1-6, 2-6, 2-2)

Budapest, Szőnyi út,néző, 100 vezette: Juhász György, Marnitz Miklós

BVSC: Decker - Szabó P. 1, Szűcs, Nagy, Kriszt, Tóth 1, Simon. Csere: Pecz, Hopkins 1, Ambrus 4, Zsoldos, Galambos, Németh I. Zsolt. Edző: Vincze Balázs.

SZEGED-BETON: Baksa - Vejzagics 2, Mihajlo Korolija 2, Lehmann 2, Komlósi, Török 2, Weszelovszky 2. Csere: Varga T. 3, Milos Korolija 1, Juhász 2, Molnár 1, Kuncz, Éles, Németh II. Zsolt (kapus). Edző: Kásás Zoltán.

Emberelőny: 6/2 ill. 14/7.

Ötméteres: 1/1 ill. 1/1.

Kipontozódott: Galambos (20.p.), Simon (21.p.), Komlósi (22.p.). Kuncz (30.p.)

Kásás Zoltán: Jól játszottunk, a korábbiakhoz képest jobban blokkoltunk, és az emberelőnyös helyzeteinket is magabiztosan értékesítettük.

Parádés játékkal könnyedén győzött a Szeged Beton a BVSC vendégeként.

4. negyed (2-2)

8. perc:
Németh véd braúrral, Török gólja nem ér, Ambrusé viszont igen. Egyszemélyes csapat volt, hiszen 4 gólig jutott a pesti. Vejzagics még félpályáról, de marad a 7-18.

7. perc: Vejzagics kettőnél jár, parádés gól szerez a szegedi. Decker feje segített benne. 6-18.

6. perc: Utolsó erejét is összeszedi a BVSC, Vincze Balázs az időkérés alatt próbálja még mozgósítani csapatát.

5. perc: Kuncz szerez labdát, majd Szabó, Kuncz ésNémeth egyszerre küzd érte, de a szegediek nyernek. Ennek ellenére a támadás kimarad.

4. perc: Némethet megszórják a pestiek, de bírja a szegedi kapus. Molnár Péternek is megvan az első gól. 6-17.

3. perc: Ambrus kap egy hatalmas labdát, majd könnyedén húzza be a szegedi kapuba. Most elaludtak a Tisza-parti védők.Németh úszik ki a kapuból de Szabóval egy hajszállal megelőzte, ennek ellenére a felső kapufát éri a lövés.  6-16.

2. perc: Németh Zsolt mutatkozik be egy védéssel. Előnyben támad a Beton, de Éles jócskán a kapu fölé suhint. Ismét Németh bravúr.

1. perc: Molnár Péternek is megvan a labda, majd Török találja telibe Deckert. A Szeged kapuját Németh Zsolt védi.

3. negyed (2-6)

8. perc:
A Szeged is megkapja a neki járó ötméterest, Török könnyedén értékesíti.Szűcs próbálkozik még egy ejtéssel, de Baksa könnyedén szedi le. 5-16.

7. perc: Hopkins szépít, de Török gyorsan visszaállítja a rendet. 5-15.

6. perc: Hihetetlen amit ma művel a Beton, szinte minden megmozdulás gólt eredményez. Most Juhász ejtésével szemben tehetetlen Decker. Megvan a közte tíz. 4-14.

5. perc: Pecz nem vesztette el lövőkedvét, bőszen próbálkozik távolról, de ma a szegedi védelem áthatolhatatlan.

4. perc: Vejzagics látta meg a rést Decker és a kapufa között. Ambrus szerzi a BVSC negyedik gólját. Varga Tamás a harmadikat is bevágja, lassan tíz lesz közte. 4-13.

3. perc: Lehmann centerben kapna labdát, de figyelt most a BVSC védelme. Időt kérnek a hazaiak, közben Lehmann kiállítását reklamálva Kásás Zoltán kap sárga lapot. Sikertelen hazai támadás után Kásás Zoltán is időt kér.

2. perc: Varga Tamás kisérletezik egy ejtéssel, de Decker utolsó ujjperccel tolja a kapu fölé. Ezt most megúszta.  Mihajlo Korolija blokkol, továbbra se ér el a kapuig a peti támadás.

1. perc: Rendhagyó módon a BVSC támad, de tiszavirág életű volt. Mihajlo Korolija megtáltosodott, második gólját jegyzi. 3-11.

Ma szinte minden lövést gólra vált a Szeged, bár az utolsó pillanatokban elakadt a gólgyártás. A második negyedben bizonyította a Beton, hogy milyen cseresora van, hiszen kevesen maradtak már a csapatban, akiknek nem sikerült gólt dobni.

2. negyed (1-6)

8. perc:
Tengernyi idő volt a fórból, de Kuncz telibevágja Deckert. Még Török igyekszik távolról egy ejtéssel, de veszélytelen. Marad a hétgólos szegedi vezetés.

7. perc: Pecz ismét a messzeségből, de Baksa könnyűszerrel üti ki a labdát. Kuncz próbálkozik egy ejtéssel, de ez egy kicsit el lett mérve. Mondjuk belefér.

6. perc: Milos Korolija is feliratkozik a góllövők közé. A Szeged teljes cseresora a vízben. Hopkins ziccerben, de Baksa hárít. 3-10.

5. perc: Ötödik előnyét is begyűjti a Beton, most Varga Tamás használja ki a lehetőséget.Pecz próbálkozik távolival, mivel bőven öt méteren túl a BVSC támadósora, de Baksa véd. 3-9.

4. perc: Ismét Lehmann, de most előnyből. Már öt gól a szegedi előny. Itt már nem sok izgulnivaló lesz, reményeink szerint. 3-8.

3. perc: Bár emberelőnyből ismét nem tudunk gólt szerezni, Lehmann azért tudatosítja a labdában, hogy Decker kapujában a helye. 3-7.

2. perc: Varga Tamás iszonyatos erővel csap a labdára, de amint a kezében, rögvest meg is szabadul tőle. Decker is meglepődött, a hátsó kapufáról a hátát érte a lövés. Ambrussal zárkóznak a pestiek. 3-6.

1. perc: Juhász Zsolt is könnyedén lopja el a labdát, majd gyorsan be is vágja Decker kapujába. Eddig pazar a teljesítmény. 2-5.

1. negyed (2-4)

8. perc:
Decker bruvvarl hárítja Varga Tamás lövését, jön a szokásos káiltás, de Weszelovszky bombája után elnémul. 2-4.

8. perc: Galambos erőből, de Baksa szokásához híven bravúroskodik. Továbbra se tud gólt dobni a BVSC, pedig Decker a kapuban kiszurkolná csapatának. Most elért a hagja Baksa kapujáig, Tóth jegzi a potyagólt. 2-3.

7. perc: Varga Tamás is bemutatkozik, 6 kéz között talál be Decker kapujába. 1-3.

6. perc: Nem szuperál a BVSC támadása, de ezt annyira nem bánjuk. Most a szegedi is kimarad, majd Szűcs oson el a jobbszélen. Baksa résen volt.

5. perc: Az emberelőny kimarad, de Mihajlo Koroliját nem zavarja, hogy ugyanannyian vannak a védők. Ismét nálunk az előny. 1-2.

4. perc: Simon távolról, Baksa hárít, de a kipattanóra nem figyeltek a szegediek. A második lövés se sikeresebb, indulhat a Beton.

3. perc: Lehmann sodorja le Kriszt kezéről a labdát, nem jut el a kapuig a BVSC. Most a vendégek is támadást rontanak. Most túl kemény volt a védekezés, ötmétereshez jutnak a hazaiak. Szabó vágja be. 1-1.

2. perc: Emberelőnyben a Szeged, Weszelovszky nem is sokat gondolkodott. Megvan a vezetés. 0-1.

1. perc: Török simán hozza el a labdát, majd egy távoli lövéssel próbálkozik, de Decker hárít. Elveszti a BVSC a labdát, de Vejzagics is a pesti kapusba vágja a játékszert.

A BVSC kapujában Decker, előtte Szabó, Szűcs, Nagy, Kriszt, Tóth, Simon. A Beton hálóőre Baksa, mezőnyben Vejzagics, Mihajlo Korolija, Lehmann, Komlósi, Török, Weszelovszky.

19.45: Folyamatosan szálingóznak az emberek, a BVSC szurkolói hangolják a dudákat. A csapatok már bő fél órája melegítenek. A szegedieknél mindenki bevethető, a BVSC is legjobbjaival próbálja megszorítani a Betont.

Korábban

Eddig könnyedén tartotta meg előkelő helyét a Szeged Beton csapata a bajnokság 5-8. helyéért zajló rájátszás három fordulójában. Ma a Szőnyi úton a BVSC ellen ugranak medencébe Vargáék, hogy bebiztosítsák LEN-kupa indulást érő 5. helyüket.

Az UTE ellen bemutatott játékkal félő, hogy nem lenne sima a győzelem, de ma a BVSC vendégeként is a Szeged diadala borítékolható, feltéve, ha igazi tudásukhoz méltó játékkal rukkolnak elő a fiúk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Euroliga – 130 millió forintból?

Kosárlabda - Körvonalazódnak a 2009–2010-es idényre vonatkozó elképzelések a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapatánál. Tovább olvasom