Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Chilkó Márton egy percig sem izgult

A dél-koreai Universiade vízilabdatornáján a magyar férfiválogatott megvédte bajnoki címét, így a Tiszavirág Szeged Diapolo játékosa, Chilkó Márton kétszeres győztesnek mondhatja magát. Az aranyérmét is elhozta a klub sajtótájékoztatójára, ahol a felnőttválogatott is szóba került.
– Gyuri, mennyire izgultál?

– Duplán!

Ezzel a felütéssel kezdődött a Tiszavirág Szeged Diapolo férfi vízilabdacsapatának sajtótájékoztatója a Blues Café & 7-es Megállóban. Nem titok, hogy a Universiade-győztes válogatott szegedi tagja, Chilkó Márton a klub technikai igazgatója, Juhász György lányának, Nórának a párja.

– Ezért kettőzött erővel drukkoltam végig a mérkőzéseket, amit pedig a döntőben mutattak a srácok 0–4-es hátrányból felállva, az előtt le a kalappal – szólt a dicséret Juhász Györgytől.

– Remélem, kapok pihenőt Pepétől – ez volt Chilkó Márton egyik első reakciója a döntő után, ami nem is csoda, hiszen két hónapig edzett és meccselt a válogatottal, az Universiadén pedig Szingapúr nemzeti csapatának visszalépése miatt az utolsó pillanatban átalakították a lebonyolítást, így 6 helyett 9 találkozón kellett bizonyítaniuk a magyaroknak a címvédéshez.

A második arannyal. Chilkó márton Kazany után Kvangdzsuban is Universiade-győztes lett. Fotó: Kuklis István
A második arannyal. Chilkó márton Kazany után Kvangdzsuban is Universiade-győztes lett. Fotó: Kuklis István

– Volt egy teljes hét, amikor csak egy nap nem volt meccsünk. Ezért értékelődött fel a remek felkészítésünk, fizikálisan minden ellenfelet le tudtunk gyűrni. Mentálisan sem volt problémánk, ebben egyébként csapatkapitányunk, Bisztritsányi Dávid is sokat segített, a legrutinosabb tagként mindig összerázta a társaságot. Vagányak voltunk, erősek és hittünk magunkban. Én például egy percig sem izgultam az egész tornán – mondta Chilkó, aki már Vincze Balázs Kazanyban diadalmaskodó legénységében is alapember volt.

Éppen ezért még inkább felmerül a felnőttválogatottság kérdése, hiszen a fiatal társaság újra felhívta magára Benedek Tibor szövetségi kapitány figyelmét.

– A két évvel ezelőtti csapatunkból Tóth Márton és Erdélyi Balázs is válogatott lett, ez is motivált minket. Meglátjuk, hogy milyen hatása lesz a teljesítményünknek, de ezzel most nem foglalkozom, a
pihenésre koncentrálok – mondta Chilkó, aki a japánok elleni negyeddöntőben kétszer is betalált, az olaszok elleni fináléban pedig az ő góljával vezetett először a nagy hátrányt ledolgozó magyar válogatott.

A Tiszavirág Szeged Diapolo hétfőn kezdi a felkészülést, augusztus 3-án pedig újabb sajtótájékoztatót tart, akkor várható bejelentés a keret alakulásáról.

Varga Péter vezetőedző az első tréningen is várja Chilkót, de nem kötelező jelleggel. Kompromisszum tehát születhet a feltöltődésről, bár a téner elmondta: úgy ismeri tanítványát, aki nem szeret kizökkeni a munkából. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Távozik a balástyai fociedző

Aradon a Szeged 2011-Grosics Akadémia, a Vajdaságban a SZEOL FC játszik edzőmeccset. Távozik a balástyai edző. Tovább olvasom