Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Címeres mez után NB I/B

Vladan Matics február 21-én lett a Pick Szeged edzője. Bár már akkor is hívták, hogy igazoljon az NB I/B-s Dorozsmához, de akkor még nemet mondott. Most azonban, mint lapunknak elárulta, levezetésként vállalta a második vonalban a játékot.
Vladan Matics szegedi élete attól kezdve, hogy 2001. június hetedikén aláírt a Pickhez izgalmasan alakult. Sorsában az elmúlt hat évben több jelentős állomás fedezhető fel: bajnoki és MK-ezüstérmek közben 2004. júliusában megnősült. Aztán megszületett kisfia, Dusán. Tavaly tagja volt a Magyar Kupa-győztes csapatnak, az idén pedig edzői munkája révén, a klub történetében másodszor, szerzett bajnoki címet a Pick. A legújabb állomás pedig az, hogy engedett a Dorozsma csábításának és szeptembertől, a Pick edzői állását megtartva, az NB I/B-s klub mezét viseli.

– Már hívtak a tavasszal is a dorozsmaiak, akkor óvatosságból nem vállaltam, mert nem lehetett tudni, hogy Vadkerti Attila lesérül-e, vagy nem – magyarázta a sikeres játékos és tréner. – Most, hogy sikerült egy neves balszélsőt igazolnunk elhárult az akadály az elől, hogy a Dorozsmában játsszak. Néhány hónap után már hiányzik a játék, hogy csapatban szerepeljek. Nem beszélve arról, hogy tudom, nem szabad egyik pillanatról a másikra leállni. Nálam pedig így történt, hiszen az egyik napon még bajnokit játszottam, a másikon pedig már edzést vezettem. Bár sokszor magam is csinálom a gyakorlatokat, tehát mozgásban maradtam, de a játék nagyon hiányzik. A feleségem sem ellenezte a döntésemet. Az új csapatommal úgy egyeztem meg, hogy csak akkor játszom, amikor az nem ütközik az edzői munkámmal, a Pick Szeged bajnoki mérkőzéseivel. Nem ígértem azt, hogy megváltom a világot, de azt igenis vállalom, hogy mindig nagyon igyekszem a tudásomnak megfelelően játszani. Azt hiszem, a Pickben is mindenki úgy ismert meg, mint akinek nincs baj az akaratával, a küzdeni tudásával. Hát ezt vállaltam Dorozsmán.

Lele Ambrus, a Pick Szeged ügyvezető elnöke a következőt fűzte edzőjük döntéséhez: – Mi abba nem szólunk bele, hogy ki mit csinál a szabad idejében. Egyébként komoly embernek tartjuk Vladan Maticsot, aki tudja, mi a kötelessége és melyik a fontosabb.

A Dorozsma vezetői természetesen tisztában vannak azzal, hogy a 37. évében járó kézilabdás nem mindig áll a csapat rendelkezésére, Vladan Matics személyiségéből fakadóan azonban úgy gondolják, egyfajta tekintély, példakép lehet a játékostársak szemében.

– Amellett, hogy nagy szükségünk van a játéktudására, egyben kohéziós erő is lehet a csapaton belül – magyarázta Giricz Sándor, a Volán valamikori nagyszerű szélsője, a Dorozsma edzője. Majd így folytatta: – Nem utolsósorban a Picktől kettős igazolással nálunk játszó Lele Ákos és Kiss Olivér teljesítményét is testközelből láthatja. Nem várjuk el, hogy az edzéseinken itt legyen, de ha ráér, mindig szívesen látjuk. A két csapat sorsolását figyelembe véve két bajnoki mérkőzésünkön nélkülözni kényszerülünk – mondta Matics jövendő trénere.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idegenben mindenképpen jó az iksz

A házigazda németekkel azonos számú, kilenc aranyérmet gyűjtött a magyar válogatott a 36. síkvízi… Tovább olvasom