Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Ciro és Csiro bevetésen

Kettős meccset rendeznek ma az újszegedi sportcsarnokban: a MOL-Pick Szeged NB I-es férfi kézilabdásai 17 órától a Balatonfüred, a Naturtex-SZTE-Szedeák NB I A csoportos férfi kosarasai 19 órától a Zalaegerszeg ellen játszanak. Alen „Ciro" Blazevic és Andrija „Csiro" Csirics számára is a győzelem a cél – a játékosokkal a bajnokik mellett azonos becenevükről is beszélgettünk.
Ciro és Csiro.

Előbbi a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatában játszó horvát Alen Blazevic beceneve, utóbbi pedig a Naturtex-SZTE-Szedeákban kosarazó szerb Andrija Csiricsé. Bár másként írjuk, mindkettőt Csirónak ejtjük. A két sportoló sem tudott az egyezésről, amíg el nem árultuk ezt nekik.

– Gyerekkoromban kaptam a becenevet, amikor az ismert horvát futballedző, Miroslav „Ciro" Blazevic 1994-ben a válogatott szövetségi kapitánya lett. A haverok az utcán kezdtek el így hívni, és ez szépen lassan rajtam maradt. Ma már csak a családtagjaim szólítanak Alennek – árulta el a 28 esztendős Blazevic.

Andrija Csirics esetében könnyebb kitalálni, a vezetéknevéből alakult ki a rövidebb Csiro megnevezés.

Labdacsere. A MOL-Pick Szeged kézilabdása, Alen ˝Ciro˝ Blazevic és a Naturtex-SZTE-Szedeák kosárlabdázója, Andrija ˝Csiro˝ Csirics is kipróbálta már azonos becenevű társa sportágát. Fotó: Kuklis Istvá
Labdacsere. A MOL-Pick Szeged kézilabdása, Alen ˝Ciro˝ Blazevic és a Naturtex-SZTE-Szedeák kosárlabdázója, Andrija ˝Csiro˝ Csirics is kipróbálta már azonos becenevű társa sportágát. Fotó: Kuklis István

– Ez valóban így történt, már kisgyerekként mindenki Csirónak szólított a családban, Andrijának alig ismer valaki. Egyébként a suliban a kosárlabda, a tenisz és a futball mellett kéziztem is, egy hónap után azonban a kosarat választottam. Pedig a kéziedzőm nagyon csábítgatott, mert erősebb voltam, és jobban ugrottam a többi gyereknél – mesélte a Szedeák légiósa.

 Előbb a MOL-Pick, utána a Szedeák

Senki ne feledje: kettős meccset rendeznek ma az újszegedi sportcsarnokban! A MOL-Pick Szeged 17 órától a Balatonfüredet fogadja a férfi kézilabda NB I-ben, a Naturtex-SZTE-Szedeák pedig 19 órától a Zalaegerszeget látja vendégül a férfi kosárlabda NB I A csoportban. A kézibajnoki előtt lesz a minden évben megszokott plüssdobás: a drukkerek ekkor hajíthatják a pályára a kabalákat, amiket jótékonyságra ajánl fel a csapat. A találkozót a 14 év alattiak 100 forintért nézhetik meg. A Szedeák bajnokijára a belépés mindenki számára ingyenes.

– Régebben én is kosaraztam hobbiszinten, és amióta Szegeden vagyok, figyelem a csapat szereplését, csakúgy, mint a pólósok meccseit – fogalmazott Blazevic.

Kíváncsiak voltunk, hogy a szerb–horvát rivalizálás melyikük sportágában van meg erősebben.

– Nem hiszem, hogy ezt össze lehet hasonlítani. Mindkét országban sok a tehetséges gyerek, nem csoda, hogy folyamatosan versengünk egymással. Ezek az összecsapások mindig fokozott jelentőséggel bírnak – mondta a horvát kézilabdás.

Blazevic már harmadik szezonját tölti Szegeden, a 33 esztendős Csirics viszont még „újonc", a szezon előtt érkezett a Szedeákhoz.

– Szeged számomra tökéletes város, hiszen annak ellenére, hogy pezseg az élet, nyugodt is. Szeretem, hogy sok park van, a családomnak, feleségemnek és két csemetémnek ez fontos. Emellett pedig közel van Szerbia, így bármikor haza tudunk ugrani – mondta, amikor az első tapasztalatokról kérdeztük. Az erőcsatárt egyébként a magyarországi szurkolók beszavazták a másfél héttel ezelőtti All Star-gála Keleti kezdőcsapatába, ám éppen az esküvője miatt mondta le a szereplést.

A mai kettős meccsen a MOL-Pick 17 órától egyértelmű esélyes a Balatonfüreddel szemben, a Naturtex-SZTE- Szedeáknak 19 órától viszont nem ilyen egyszerű a helyzete a Zalaegerszeg ellen.

– Bízom benne, hogy legalább olyan simán nyerünk, mint ahogyan a kézilabdások két órával előttünk teszik majd ezt – mondta magabiztosan Andrija Csirics.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötven éve menetelt az UTC

Ötven évvel ezelőtt, 1964 őszén az UTC akkor NB III-as labdarúgócsapata NB I-es ellenfelek legyőzése után bejutott az MNK legjobb nyolc csapata közé. Tovább olvasom