Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Csak az ötödik helyért játszik a Pick

Második vereségével – a Koper 31–25-re bizonyult jobbnak – csak az ötödik helyért játszhat ma a Pick Szeged kézilabdacsapata a velenjei nemzetközi tornán, amelyen négy BL-résztvevő is van.
Cimos Koper–Pick Szeged 31–25 (18–12)
Velenje, 200 néző. Pick Szeged: MARJANAC – Bendó 2, Osmajics 1, Lele 3, Stamate 2, Petrea 3, Vadkerti 1. Csere: KRIVOKAPICS 5 (2), Bajusz 1, Sutka 2, Zvizej, Djurkovics 2, Ghionea 3, Herbert. Edző: Vladan Matics. Kiállítások: 2, ill. 4 perc. Hétméteresek: 4/2, ill. 4/2.

A Zagreb elleni mérkőzés után Herbert Gábor fájdalmas arccal mesélte, hogy az orrára ugyanoda kapott ütést, ahol tavaly az edzőtáborban eltört. Sokáig tanakodott is, hogy elmenjen-e az Ivry elleni mérkőzésen (32–30-ra nyertek a szlovénok) másfél fogát elveszítő velenjei játékossal, Vukoviccsal a celjei kórházba, vagy se. Végül ez utóbbi mellett döntött.

– Fáj egy kicsit, de azért közel sem annyira, mint az elmúlt évben. Úgy érzem, nem mozdult el a helyéről az orrcsontom, éppen ezért majd otthon megnézetem – magyarázta döntésének okát a válogatott beállós.

– Tartok a Koper elleni mérkőzéstől – árulta el Vladan Matics edző. Meg is magyarázta, miért. – Többen panaszkodnak: Bajusz fájlalja a derekát, Krivokapics fáradtságra hivatkozik, Djurkovics sincs teljesen rendben. Éppen ezért az első félidőben nem is játszatom őket. Meg ugye mindenkinek játéklehetőséget akarok adni.

Amikor pedig kiderült, hogy ezen a mérkőzésen is ugyanaz a szlovén bírópáros fújja a sípot, amely az első napon nem tudta magát semlegesíteni a Zagreb esetében, a tréner arca teljesen elkomorodott.

– Na, még ez is. Nem tudom, mennyire lesznek pártatlanok a saját vérükkel szemben, ha a horvátokat tegnap így segítették – jegyezte meg Pistrui László elnökségi tag.

A mérkőzés első perceiben joggal sápadt el a Pick Szeged trénere, hiszen három támadás, ugyanennyi hibával és ugyanennyi koperi góllal. Aztán Puljezevics megsimogatta Marjanac fejét, aki ettől halmozni kezdte a bravúrokat. A Pick erejéből két perc alatt azonban mindössze két gólra futotta – no, nem a szlovén kapus jóvoltából, hanem a szegedi támadók gyenge lövései következtében. De ezt akár a délelőtti időpont rovására is írhatjuk, hiszen később kiderült, a szlovénok sem voltak sokkal fittebbek.

Matics mester kénytelen volt feladni pihentetős elképzelését, hiszen előbb Krivokapicsot, majd Bajuszt küldte pályára, később a nagyon gyenge teljesítményt nyújtó Petrea helyére Sutkát állította be. Ám így sem lett ütőképesebb a Pick Szeged. Lelét, Sutkát, Osmajicsot rendre blokkolták a szlovén védők. Ezzel is igazolva Matics edző aggodalmát, hogy a Pick egyelőre nem tud a nyitott védekezés ellen játszani. Hát, ami azt illeti, nem is igen igyekezett. Éppen ezért az a négy szegedi drukker, aki még ide is elutazott, csak csendes szemlélője volt a csapat álmos, szinte tanácstalan játékának.

– Az is előfordulhat, hogy a Zagreb elleni túlzott győzni akarás nyomja rá a mai teljesítményre a bélyegét – állapította meg Kővári Árpád, akivel már úgy néztük a másik csoport mérkőzését, az Ivry–Silkeborg összecsapást (30–28 lett a franciák javára), mint a leendő ellenfelek csatáját. Az az igazság, hogy a szintén BL-résztvevő Ivryre koncentráltunk...

A szünetben három helyen – Vadkertit Ghionea, Stamatét Djurkovics, Sutkát Herbert váltotta – cserélt a Pick, s ezzel markánsabbá vált a védekezés, semmit nem változott azonban a támadás hatékonysága, mert a kapkodás lett úrrá. Így a félidőben kialakult hatgólos hátrány sokáig megmaradt. Kezdtünk már több tudatosságot felfedezni a Tisza-partiak támadásában, amikor Petrea bokája úgy megsérült, hogy Krivokapicsnak és Zvizejnek kellett lesegíteni. Pióker Sándor gyúró rögtön meg is állapította, hogy kibicsaklott a balátlövő bokája. Ettől kezdve szinte semmi sem sikerült, pedig előtte felcsillant a remény egy esetleges szegedi feltámadásra, hiszen Krivokapics büntetőgóljával háromra (26–23) csökkent a magyar bajnok hátránya. Még azt sem állíthatjuk, hogy Marjanac nem védett jól, hiszen ziccereket hárított, büntetőt védett. Krivokapics azonban a következő hétméterest már a kapusba lőtte. Ezzel pedig a kicsinyke hit is elpárolgott a szegediekből.

Így aztán szombat este csak az ötödik helyért játszhatnak Puljezevicsék. Ellenfelük az a Silkeborg, amely a Velenjétől is vereséget szenvedett. A két nyeretlen csapat összecsapására szombat délután fél ötkor kerül sor.

Vladan Matics: – Megéreztem előre, hogy baj lesz, hiszen nagyon feszült voltam a mérkőzés előtt. A tanulság az, hogy nagyon sokat kell edzeni, s gyakorolni a mélyebb védekezés elleni játékot. Ráadásul elveszítettük Petreát is. Továbbá most is kiderült, mennyire hiányzik a gyors és a társakat mozgatni tudó Andjelkovics.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rajt a megyei fociban

A hét végén elrajtol a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság. A sorozat többesélyes: a legnagyobb… Tovább olvasom