Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 21°C | 32°C Még több cikk.

Csak az út elején járnak

A megbízott szövetségi kapitánytól, Várhidi Pétertől hetven percet, nevelőegyesületétől, a Tisza Volán Focisulitól emlékszobrot kapott a magyar labdarúgó-válogatottban szerdán Kanada ellen bemutatkozó Hrepka Ádám.
Fotó: MTI
– Ezt várta a felnőtteknél bemutatkozó válogatottmeccsétől? – kérdeztük Hrepka Ádámtól.

– Nagyjából igen. A cél a győztes debütálás volt, ez összejött, a játék pedig lesz jobb is. Sajnálom, hogy egy nagy helyzetet kihagytam, illetve a kapus bravúrosan védett. Úgy érzem, ez volt a jel, mert addig jobb volt a vendéggárda, helyzeteket is kialakított, ám utána átvettük az irányítást, és a győztes gólt is megszereztük. Igyekeztünk, tettük a dolgunkat, a kanadai csapat pedig ideális ellenfélnek tűnt ennek a megfiatalított együttesnek.

– Izgult?
– Érdekes módon nem annyira, mint korábban akár csak egy bajnoki meccs előtt is. Igaz, nyugtattam magam a találkozót megelőzően, és lehet, hogy ez is kellett hozzá. Bár szerepeltem néhányszor már az utánpótlás nemzeti tizenegyben, de más volt felhúzni a címeres mezt a felnőttek közt is. Összességében voltak jó dolgaim, de ugyanúgy hibáim is. A gól pedig nagyon hiányzott a produkciómból.

– Korholt, vagy biztatott Várhidi Péter a meccs után?
– Éppen annyit beszélt, amennyit szerintem kellett. Elmondta, hogy ilyen hozzáállás szükséges mindig, és csak az út elején járunk, amelyen még nehezebb feladatok várnak ránk. Aztán a csapat összeült, megbeszéltük a tapasztalatokat, tegnap délelőtt gyúrás szerepelt a programban, kora délután óta pedig már Szegeden vagyok, és mivel hétfőn lesz a Győr elleni bajnokink, majd csak holnap délután megyek vissza a klubomhoz, az MTK-hoz.

– Folytatása következik?
– Annyit tudok, hogy a felnőtt keret legközelebb februárban találkozik. Hogy benne leszek-e, azt természetesen most még nem sejtem.

– Szegediek is meglátogatták a meccs előtt.
– Sőt Halkó Pál és Szalai István átadott egy szobrot, amilyet olyan játékos kaphat, aki a Tisza Volánból indult. Ezt legutóbb Szabics Imre érdemelte ki. Kedves gesztus volt, örök emlék marad. Egykori edzők, társak küldtek gratuláló SMS-eket, köszönöm nekik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ajándék belépő

Csak ámultak, bámultak az elmúlt szombaton a svájci kézilabdadrukkerek, amikor szinte elözönlötték a… Tovább olvasom