Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Csak ezt vegye be a gyomruk!

Negyedik Európa-kupa mérkőzését játssza ma este a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata. Ha a szlovéniai Celjében sikerül győznie az együttesnek, akkor a csoport további eredményeitől függetlenül továbbjut a direkt kieséses szakaszba.
Ami kellemetlen megtörténhet, az meg is történt. Az elmúlt héten a korábban a bajnokságban és a nemzetközi kupában – kellemes meglepetésre – egyaránt veretlen Szeviép-Szeged mindkét fronton elrontotta makulátlan mérlegét. Igaz, erre számítani is lehetett. Hiszen az orosz élcsapat, a Vologda, majd az extraklasszis Pécs otthonában csodaszámba ment volna az esetleges siker.

Úgyhogy nem is a két papírforma vereség ment a csapat gyomrára, hanem minden valószínűség szerint a vologdai utolsó vacsora. Amelyet követően egyik játékos a másik után dőlt ágynak, de korántsem az orosz férfinem ellenállhatatlan udvarlása okán. Olvasóközönségünk megkímélése miatt inkább nem részletezzük, hogy a gyomorbántalmak mely fajtáját szenvedték el a küldöttség tagjai. De képzeljék el a legrosszabbakat. Mindezt alig kiheverve, egy tegnap reggeli kilencórás autóbuszút előtt.

Szegedről ugyanis nyolckor indult a küldöttség a szlovén bajnokcsapat otthonába, Celjébe, és Mészáros Kornélia, Szlimák Hajnalka, Török Szilvia valamint Pungor Krisztina egyaránt a Virág György doktor által nemes egyszerűséggel ételmérgezésként titulált diagnózis tudatában vágott neki a döcögésnek. Szerencsére a roboráló szereknek és Ferling József sofőr gondos kátyúkerüléseinek köszönhetően problémamentesen megérkezett a csapat, s remélhetőleg a ma este hatkor kezdődő találkozó után az egészség mellett a hangulat is nagyot javul.

Az Európa-kupa negyedik fordulójában a két győzelemmel és egy vereséggel álló szegediek számára az újabb siker ugyanis a biztos továbbjutást jelentené a legjobb 32 közé. Mondhatnánk, a 82–44-re megnyert első meccs után kötelező az idegenbeli győzelem. Csakhogy azóta a Celje otthon két bravúrgyőzelmet ért el az összevont balkáni bajnokságban, és az Európa-kupa legutóbbi fordulójában is negyven ponttal verte a Zágrábot.

Ezért aztán érthető, hogy az orvosi diagnózis tükrében Peresztegi Nagy Ákos edző is mérsékelt önbizalommal várta a ma esti meccset. Az esti edzés előtt csak annyit mondott: „Remélem, mindenki felgyógyul, és ha a védekezésünk a betegeinkhez hasonlóan újra felépül, akkor lehet esélyünk arra, hogy már szerdán bebiztosítsuk a továbbjutásunkat."
Mit lehet ehhez hozzátenni? Így legyen, egészségükre!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem telefonáltak a Fradiból

A Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapatának remeklésében elévülhetetlen érdemeket tudhat magáénak a… Tovább olvasom