Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Csamangó bízik a jó idényben

Tizenkét olyan felnőtt versenyzője van a Démász-Szegedi VE-nek, aki eséllyel pályázik arra, hogy az augusztusi Maty-éri síkvízi vb-n induljon, sőt ott első legyen. Világbajnokokat Szegednek! – ez a neve annak a kezdeményezésnek, amelyet a szegedi klub és három helyi média, a Délmagyarország, a Rádió 88 és a Szeged Városi Tv indított. Sorozatunkban a versenyzőket mutatjuk be.
A Sík Márton, Csamangó Attila kajakos párost már évek óta tehetséges duónak tartják. Az egység tavaly már bemutatkozhatott a felnőtt Eb-n, és nem okozott csalódást a két döntős szereplésével. A páros egyik tagja, Sík az elmúlt héten bemutatkozott lapunkban, de természetesen mint mindig, ezúttal is Csamangóval (képünkön) együtt tervezik a jövőjüket.

– Ahogy már megszoktuk, most is együtt készülünk, és én azt gondolom, a téli munkával semmi gond nem volt. Rengeteget dolgoztunk, és szerintem elsősorban erőnlétileg, valamint állóképességben is fejlődtünk. Az idén mindenképpen előnyünkre válhat a sok munka – értékelte a felkészülését Csamangó.

Névjegy

Csamangó Attila
Születési hely, idő: Szeged, 1983. 01. 08.
Klubja: Démász-Szegedi VE.
Edzői: Váradi Márton (nevelő), Séra Miklós, Czeglédi Gábor.
Legjobb felnőtt eredményei: Eb-7. (2005, Poznan, K2 200 m), Eb-5. (2005, Poznan, K4 500 m).

A tehetséges sportoló abban is szerencsés volt, hogy semmi különösebb probléma nem akadályozta őt a felkészülésben.
– Hála az égnek, átvészeltem betegség vagy sérülés nélkül a telet. Holtpont sem igazán akadt, ezért merem kijelenteni, hogy minden rendben van körülöttem – vélte a versenyző.

Ami pedig az idényt illeti, Csamangó a fenti optimizmusra alapozza a terveket is.
– Ha minden összejön, akkor megvalósulhat az elképzelésünk, a tervünk. Jómagam csak olimpiai számban gondolkodom, azon belül is az ötszáz méteres párosban és az ezerméteres négyesben. Tavaly a Kucsera Gábor, Kammerer Zoltán páros a rövidebb távon megakadályozott bennünket abban, hogy világeseményen induljunk. Rajtuk kívül még a Beé István, Kadler Viktor egység jut hirtelen eszembe mint potenciális rivális, de persze akadnak még bőven jelöltek a páros számban a kvalifikációra. Egyébként meg úgyis minden a pályán, a vízen dől el. Szeretnénk a legjobb formánkat hozni, de előre azért nem mennék bele felesleges jósolgatásba. A szimatom azért azt mondja, jó év lesz a 2006-os – jegyezte meg végül Csamangó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sportágak széles tárháza Újszegeden

Igazi új otthonra leltek az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a két sportág hívei. A Derkovits… Tovább olvasom