Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Csapatépítésbe kezdtek a Hungerit-Szentesi VK-nál

Ambícióval telve, hosszú építkezésbe kezdett a 11-szeres magyar bajnok Hungerit-Szentesi VK vezetőedzőjeként a város szülötte, Komlósi Péter, aki játékosként 2009-ben a Szeged Betonnal nyert LEN-kupát.
– Két hete vette át a Hungerit- Szentesi VK irányítását. Sokat jelent az eddigi közös munka?
– Persze! Többször elmondtam, hogy egy hosszú út elején járunk még. Látom, hogy a lányok akarnak tanulni, dolgozni, fejlődni, ami a legfontosabb az életünkben.

– Nincs könnyű helyzetben, mert ön már a harmadik trénere a lányoknak ebben az idényben.
– Sokkal könnyebb úgy felépíteni egy szezont, ha nyáron kezdődik a munka. Akkor többet lehet gyakorolni, illetve megismerni az edzésmódszert. Most az a legfontosabb, hogy a helyosztókhoz érve magabiztosan menjenek az újonnan tanultak.

– Hogy megy a munka?
– Jelenleg a jövő heti Duna- liga négyes döntőjére készülünk, amelyet szeretnénk megnyerni. Komoly szerve-
zőkészséget igényel a munkánk, mivel rengeteg az iskolás a lányok között. Van, amikor hajnalban edzünk, van, amikor két részletben. Hajnalban Brávik Fruzsina foglalkozik a keret egyik részével, míg én a másikkal délelőtt. Vannak sérültjeink, nincs könnyű helyzetünk, de dolgozunk, hogy elérjük a kitűzött célokat.
A munkán a hangsúly. Komlósi Péter a jövő csapatán is dolgozik. Fotó: Vidovics Ferenc
A munkán a hangsúly. Komlósi Péter a jövő csapatán is dolgozik. Fotó: Vidovics Ferenc
– A címvédő UVSE ellen debütált, majd a BVSC-hez látogattak. Két nagy különbségű vereség, ezektől függetlenül látott pozitívumokat?
– Az újpestiek ellen semmit. Egyénileg olyan hibákat vétettünk, amelyeket a hazai pályának, a debütálásnak és az erős ellenfélnek tudtam be. Ezt rosszul kezelték a lányok fejben. A BVSC ellen sem volt esélyünk, de létszámproblémákkal küzdve óriásit harcoltunk, több biztató dolgot láttam a vízben.

– Két hét mérkőzés nélkül, legközelebb jövő pénteken Gyulafehérváron a Duna-liga elődöntőjében játszanak. Áldás vagy átok ez a szünet?
– Nekünk ez nagyon jó most, mert van időnk készülni. Az UVSE-meccs előtt bő egy hetünk volt. A BVSC sem a mi szintünk még, de három-négy serdülővel felállva hatalmasat küzdöttünk, biztató volt a mutatott játék.

– A jövő csapatát építi. Mennyiben változhatnak a célok nyáron?
– A csapatépítéshez évek szükségesek, ezért remélem, hogy türelmes lesz a klub vezetősége. A magyar piac eléggé szűk, de megpróbálunk igazolni már a nyáron, illetve az értékeinket megtartani. A Hungerit-Szentesi VK viszont akkor lesz igazán vonzó, ha lesz egy olyan szezonunk, amely jó eredménnyel zárul. Ambíció a klub és a támogatók részéről is van, ami megmutathatja az irányt, hogy érdemes hozzánk csatlakozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzetközi siker a Kosársulinál

Nemzetközi siker a Kosársulinál
A Határ-menti kosárlabda játékok újabb tornáján győzött a Vásárhelyi Kosársuli kadettcsapata. Tovább olvasom