Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Csatát nyert a motorcsónak

Szegedi győzelmet hozott a Formula 250-es motorcsónak Európa-bajnokság befejező fordulója, hiszen Bodor Pétert (Főnix MSE) még a Európa-bajnok svéd Olle Dickforsnak sem sikerült megszorítania.
Fotó: Karnok Csaba
– Minden jó, ha a vége jó – idézte a közmondást Feil János, a Magyar Motorcsónak-szövetség és a Szegedi Főnix MSE elnöke, aki egyben a Formula 250 és 1000-es géposztály Európa-bajnoki befejező forduló főszervezője volt. A sportvezető öröme határtalan volt, hiszen a közel háromezres nézősereg, az OSY korábbi háromszoros és az O–500 egyszeres világbajnoka, Bodor Péter a kisebbik kategóriában nem talált legyőzőre.

– Köszönöm azoknak, akik hittek abban, hogy az elmúlt évi kudarc után lehet jó motorcsónakversenyt rendezni a Tiszán.
– Az elején feszült voltam, hiszen nyomasztott a nagy tét. Hazai pályán és közönség előtt mindenkiben nagyobb a versenydrukk. Hát bennem is tombolt ez, de amikor az első után a második és a harmadik futamot is megnyertem, akkor már megnyugodtam – mondta boldogan a szegedi motorcsónakos, aki ebben az évben indult először az F–250-ben. De mint a jövőbeni terveiről szólva elárulta: 2007-ben vb-n és Eb-n is indulni akar ebben a kategóriában.

Ha a 250-ben Bodort, úgy F–1000-ben az olasz Del Pin Robertót nem tudták a riválisok megakadályozni abban, hogy megnyerje a befejező fordulót. A magyar Sándor Péter a második futam megnyerése után még reménykedett, hogy legalább a másik olaszt, Glanf Crespit meg tudja előzni, de a harmadik futamban műszaki hiba miatt nem tudott célba érni.


A szegedi verseny végeredménye, F–250: 1. Bodor Péter, 2. Olle Dickfors, 3. Johan Dickfors (mindkettő svéd), ... 7.Vő Viktor (magyar). F–1000: 1. Del Pin Roberto, 2. Glanf Crespi (mondkettő olasz), 3. Sándor Péter.

Az Európa-bajnoki pontverseny végeredménye, F–250: 1. Olle Dickfors, 2. Johan Dickfors, 3. Bodor Péter. F–1000: 1. Del Pin Roberto, 2. Glanf Crespi, 3. Ronny Steudel. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beton: nem lehet gond

Ma és holnap rendezik a férfi vízilabda Magyar Kupa csoportmeccseit. A megyei csapatok közül a… Tovább olvasom