Sport

2012.11.03. 21:09

Cseh László 3 arannyal folytatta rövidpályás úszó ob-t

A nőknél Verrasztó Evelyn két elsőséget gyűjtött.

[namelink name="Cseh László"] remeklésével folytatódott a 10. rövidpályás országos úszóbajnokság Százhalombattán, a Kiss László-sportuszodában: a Kőbánya SC kiváló versenyzője három számban is győzni tudott. A nőknél [namelink name="Verrasztó Evelyn"] két elsőséget gyűjtött.

Nagyon jól ment szombaton a Kőbánya SC férfiúszóinak: a hat számból ötöt Turi György tanítványai nyertek - Kozma Dominik 100 méter gyorson, Bernek Péter 200 méter háton győzött nagy fölénnyel, Cseh László pedig három számban is aranyérmes lett. Kétszer is pillangón ért elsőként a falhoz, előbb 50 méteren, majd 200-on. Ez utóbbi hozta a legnagyobb és legszebb csatát, mondhatni szokás szerint, mivel a Debreceni Sportcentrum színeiben eme egy számban induló Biczó Bence rendre kihívás elé állítja Csehet, aki ezúttal az utolsó ötven méteren ledolgozta hátrányát. Később még a rövidpályás viadalok speciális számában, a 100 méter vegyesen is diadalmaskodott.

"A három aranynak örülök, de azért még érződik, hogy javában zajlanak az edzések, csütörtökön is tornatermeztem még, azaz van kis izomláz is - mondta az eredményhirdetést követően Cseh. - A kétszáz pillangó kezd hasonlítani arra, amit szeretnék, jól fel is volt építve a verseny, de azért még bőven van min javítani: most még egy húzással feleannyit haladok, mint amikor minden stimmel, így több energiát igényel az egész. Viszont van idő a javulásra." - fogalmazott.

A nőknél Verrasztó Evelyn vitte a prímet, 50 méter háton és 100 méter vegyesen egyformán győzött.

"Öt hete kezdtem újra az úszást, és most már mondhatom, hogy végre ismét élvezem. Az a helyzet, hogy megint ugyanazt csináljuk, mint régen, amikor jól ment, és ez, remélem, hamarosan látszani fog - nyilatkozott a Jövő SC-s kiválóság. - Az elmúlt időszakban sok olyan dolgot iktattunk be, amiket másoknál láttunk, és amikről úgy gondoltuk, ettől még jobbak leszünk, de kiderült, nem baj, ha maradunk a saját módszereinknél. Örülök, hogy ma sikerült jobbat mennem, mint egy hete a francia versenyen, és mindezt úgy, hogy délelőtt az előfutamok mellett még másfél órát edzettem is."

A női számokban Verrasztón kívül még Joó Sára és Sztankovics Anna gyarapította a Jövő SC aranygyűjteményét, míg a Kőbánya SC-nek Dara Eszter és Kádas Vivien szállította az újabb elsőségeket. Ahogy a férfiaknál a pécsi Financsek Gábor, a lányoknál a székesfehérvári Sebestyén Dalma (Hullám 91) jóvoltából egy-egy vidéki fellegvár képviselője is felállhatott a dobogó tetejére.

A szombati győztesek:

férfiak:
50 m pillangó: Cseh László (Kőbánya SC) 23.78 mp
100 m gyors: Kozma Dominik (Kőbánya SC) 49.92
100 m mell: Financsek Gábor (Pécsi Sport) 1:00.02 p
100 m vegyes: Cseh László (Kőbánya SC) 53.99
200 m hát: Bernek Péter (Kőbánya SC) 1:52.15
200 m pillangó: Cseh László (Kőbánya SC) 1:54.35

nők:
50 m hát: Verrasztó Evelyn (Jövő SC) 28.59
50 m mell: Sebestyén Dalma (Hullám 91) 31.88
100 m pillangó: Dara Eszter (Kőbánya SC) 1:01.38
100 m vegyes: Verrasztó Evelyn (Jövő SC) 1:01.73
200 m gyors: Joó Sára (Jövő SC) 1:59.28
200 m mell: Sztankovics Anna (Jövő SC) 2:29.46
800 m gyors: Kádas Vivien (Kőbánya SC) 8:35.94

Címkék#úszás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!