Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Cselgáncsos edzők nyilatkozata

A Szegedi VSE cselgáncs-szakosztályának edzői a következő nyilatkozatot juttatták el lapunkhoz a Vasutas-sportcsarnok fűtésének lezárása ügyében.
„Az SZVSE gazdálkodásában jelentkező jelentős problémák miatt az egyesület vezetőségének javaslata alapján a Szeged, Kossuth Lajos sgt. 74. szám alatti sportcsarnokban a fűtést 2005-ben és 2006 első felében nem kapcsolják be. A gazdálkodás ilyen alakulását szakosztályunk tudomásul vette, és megpróbált az új helyzetben segítő partner lenni. Mivel a téli hónapokban a sportolási lehetőségünk nem lett volna biztosítva, felajánlottuk a vezetésnek, hogy a birkózószakosztállyal együtt korszerűsítjük a fűtést, és a téli időszakban ennek üzemeltetését is vállaljuk. Ezen javaslatra a mai napig megnyugtató választ sajnos nem kaptunk, így más megoldást kellett keresnünk, amely az edzőterem téli időszakában történő elhagyását jelenthette csak, mivel a küzdősportokban a téli szünet elképzelhetetlen.

Egy szakmai felelősséggel működő szakosztály vezetősége nem engedheti meg, hogy közel hetven fiatal sportolója, judokája az utcára kerüljön, így új edzőtermet kellett keresni. Ennek a teremnek a kialakítása a Szeged, Cserzy Mihály utca 30. szám alatt található épület második emeletén októberben meg is történt. Az újonnan kialakított edzőtermünkben lényegesen jobb körülmények között már novembertől készülhetnek versenyzőink a hazai és külföldi megmérettetésekre. A helyszínváltás és a később felmerülő üzemeltetés költségeihez az SZVSE még nem járult hozzá, de bízunk benne, hogy az elhagyott terem fűtésdíjának megtakarításából, valamint a terem hasznosításából szakosztályunk a továbbiakban kap támogatást, mert ennek hiányában hosszú távon nem lesz biztosítható az eddig megszokott szakmai színvonal.

Úgy gondoljuk, hogy egy ilyen nagy múltú egyesület életében, mint az SZVSE, nem a legszebb eredmény, ha egy vagy két olyan szakosztály megszűnéséről kell beszélni, ahol közel százötven gyereknek biztosítanak sportolási lehetőséget a hét öt napján, 18 edzésen!!

Megítélésünk szerint az 50 éves múlttal rendelkező szegedi cselgáncssport legrégebbi szakosztályának helye továbbra is egy nagy egyesület, az SZVSE keretein belül van.

A megváltozott körülményekhez szakosztályunk vezetősége megpróbál és tud is alkalmazkodni, de az eddig elért eredmények szinten tartásához a sportegyesület vezetésétől és Ludvig Zoltán ügyvezetőtől továbbra is felelősségteljes és együttműködő segítséget várunk.

Ezúton szeretnénk megköszönni az egykori sporttársunknak, edzőnknek a lehetőséget, amelyet a „bajba jutott" sportolóinknak biztosít, de úgy érezzük, jelen helyzetben az edzéslehetőséget judokáink részére jó körülmények között tudjuk biztosítani az új, Cserzy M. u. 30. szám alatt található dozsónkban.

Krajkó Gyula, Körmöczi Lajos, Szilágyi Csaba edzők."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma este 18 órakor: Gospic–Szeviép-Szeged

Ma este hat órakor utolsó csoportmeccsét játssza a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata a FIBA… Tovább olvasom