Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Csendben a sportért

A sport háttérben dolgozó aktivistáit jutalmazták tegnap a szegedi megyeházán.
A CSLSZ főtitkára, Kormányos Gábor is átvehetett elismerést Farkas Jánosnétól Fotó: Gyenes Kálmán
Az aktivisták rendkívül fontos szereplői hazánk, így a megye sportéletének is. Ők azok, akik csendben, a háttérben maradva, a látványosságot kerülve dolgoznak, megteremtenek minden feltételt a felnőtteknek és a gyerekeknek egyaránt a mozgás szabadságához. Mert tudják, az egészség az egyik legelemibb szükséglete az embernek, hogy aztán a stresszes világban mindenki helyt tudjon állni.

A Csongrád Megyei Szabadidősport-szövetségnek nagyon kedves és kiváló hagyománya, hogy ezeket a sportaktivistákat minden esztendő végén, a karácsony közeledtével megjutalmazza. Az ajándék értéke szinte eltörpül azon munka mellett, amelyet ezek az emberek napról napra elvégeznek. Mégis: jó volt látni tegnap a szegedi Kossuth Lajos sugárúti megyeházán, hogy mennyien érzik fontosnak még mindig mindenféle ellenszolgáltatás nélkül a sportolást, az események szervezését, a mozgás lehetőségének megteremtését.

Az idei elismerésben ötvenhatan részesültek. Thékes István, a megyei sporthivatal vezetője velük kapcsolatban kiemelte, a megye sportja még mindig sikeres, és ez nekik is köszönhető.

– Jó lenne, ha mindenki észrevenné, a pártharc nem olimpiai sportág – tette még hozzá Thékes, utalva arra, hogy bizony országunk sportját a sok jó eredmény ellenére a széthúzás és a pénztelenség jellemzi.

Farkas Jánosné, a megyei közgyűlés ifjúságpolitikai és sportbizottságának alelnöke megjegyezte: hiába dolgoznak ki elképzeléseket, az semmit sem érne, ha azt áldozatos, lelkes munkával ezek az emberek nem valósítanák meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentesi ezüstérem

A legjelentősebb hazai utánpótlás fiú vízilabdatornán, a 20 éven aluliak részvételével rendezett… Tovább olvasom