Délmagyar logó

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Csongrád megyei futballtúra: Sándorfalván már elkezdték építeni a jövőt

Futballtúránk Csongrád megye egyik fellegvárába, Sándorfalvára vezetett ezen a héten, ahol szebb napokat is látott a sportág. Aktuálissá vált a megújulás a 8000 fős városban, ahol az utánpótlásra kezdik el napjainkban újraépíteni a labdarúgást.
Csúri Csaba életpályája lehet a cél

Több kiváló labdarúgó pályája indult Sándorfalváról, akik később rengeteg NB-s és megyei mérkőzésen léptek pályára. Közülük emelkedik ki Csúri Csaba, aki sándorfalvi származású. Szeged NB II-es labdarúgó- és az Első Beton NB I-es futsalcsapatának meghatározó játékosa volt. A megyehármas sándorfalvi csapatban jelenleg is aktív, a 38 éves játékos elért sikerei jó példák lehetnek a jövő sándorfalvi futballistái előtt.
Népes publikum fogadott bennünket Sándorfalván, ahol a füves pályán érkezésünkkor éppen három csoportban edzettek. Tizennégy U7-es korú fiatal játszott a leghangosabban, leglelkesebben az egyik sarokban, míg szemben 10-12 évesek már kedvencük mezében gyakoroltak. A harmadik csoportnál 20-25-en lehettek, 14-15 évesek, ahol viszont már komoly cseleket és szép gólokat láthattunk. Jó volt körbenézni.

Miközben a futballozó fiatalokat néztük, a Sándorfalva SKE életébe a klub új elnöke, Bősi József avatott be bennünket.

– A következő szezonban 26 U7-es fiúval kezdjük majd a munkát – osztotta meg velünk Bősi József, aki elárulta, hogy a Sándorfalva SKE új vezetőségét éppen a napokban jegyezte be a cégbíróság, de több hónapja már folyamatosan dolgoznak a klubért.

Az elmúlt években sok utánpótláskorú játékost elvesztettek, így most azon kezdenek el dolgozni, hogy ismét visszaáramoljon az élet a sándorfalvi futballpályára.
Csongrád megyei futballtúra: Sándorfalván már elkezdték építeni a jövőt. Fotó: Karnok CSaba - GALÉRIA
– Igazán az őszre összpontosítunk, most tapasztalatokat gyűjtünk. Sokan elmentek, mert nem voltak meg az alapfeltételek. Nekünk az a feladatunk, hogy ezeket biztosítsuk, és ismét vonzóvá tegyük a fiatalok számára a klubot, mert az infrastruktúránk megvan a képzéshez – folytatta a részletekkel.

A fiatalok sportolni vágyását jelenleg egy füves és műfüves pályán tudják biztosítani, de hamarosan az egyik óvoda székhelyén ovifocipálya épül, de már az új sportcsarnok is előrehaladott állapotban van.

– Mivel az infrastruktúra adott, így a szervezésen kell dolgoznunk. A gyereklétszám egy ekkora településen nem lehet gond, annak ellenére sem, hogy a kézilabda meghatározó sportággá kezdi kinőni magát. Jó ez, mert van választási lehetőség. 
A legfontosabb, hogy a gyerekeket kirobbantsuk a gépek elől ebben a digitális korszakban, és mozogjanak – beszélt az utánpótlássportról a városban.

Amikor éppen a felnőttekről kezdtünk el beszélni, egy megmosolyogtató, ámde cuki esemény történt. A középső korosztály futballozása közben a Juventus-mezes Ronaldo véletlenül földre vitte a brazil mezest, majd a következő párbeszéd zajlott le. „Jaj, ne haragudj, ugye jól vagy? Nem akartalak bántani" – a tanítani való hozzáállás tenyérbe csapással ért véget.
Csongrád megyei futballtúra: Sándorfalván már elkezdték építeni a jövőt. Fotó: Karnok CSaba - GALÉRIA
2009-ben a megyei I. osztályú bajnokságot megnyerte a Sándorfalva, azóta viszont ezt nem sikerült megismételni. A nyáron megyeegyes csapatuk megszűnt, II-es együttesük a megyehárom Homokháti csoportját vezeti. Sorozatban öt szezonban nyerték meg előzőleg, most viszont készek az osztályváltásra.

– Szeretnénk megnyerni a megyehármat, és indulni egy helyi kötődésű fiatal csapattal a megyekettőben – zárta beszélgetésünket Bősi József, a Sándorfalva SKE elnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét kikapott TF-től a Szedeák

Ismét kikapott TF-től a Szedeák
Egyszer nagy hátrányból felállt a Naturtex, de újból kikapott a fővárosban. Tovább olvasom