Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Csúcsokat döntöttek a makói futballisták

Megismételve két évvel ezelőtti remeklését, a 2007/2008-as évadot is a nagyszerű, negyedik helyen zárta a Makó FC labdarúgócsapata az NB II Keleti csoportjában.
Szenzációs idényt tudhat maga mögött a Makó, az elmúlt nyáron még a legoptimistább Maros-parti drukkerek sem vártak a zöld-sárgáktól ilyen menetelést. Már az őszi szezonban is kitettek magukért Gévayék, de az igazi nagy dobást tavaszra időzítették. Utóbbi időszakban nyolcszor nyertek, négyszer ikszeltek, és csak háromszor kaptak ki.

– Csúcsokat döntöttünk, ezért akár büszkék is lehetnénk – magyarázta a sikeredző, Kolozsvári János. – A játékosok képességei mellett a körülményeket is figyelembe véve az 5-9. helyek egyikén kellett volna végeznünk. Bőven felülmúltuk a kitűzött célt, hatalmas tettnek tartom, hogy már három fordulóval a vége előtt bebiztosítottuk a negyedik helyünket.


Mint a folytatásban kiderült, ez aztán túlságosan is megnyugtatta, keményebben fogalmazva elégedetté tette a futballistákat.

Czirbus átlaga a legjobb

Lapunk osztályzatokkal (1-től 10-ig) értékelte a Makó FC játékosainak teljesítményét. Sorrendünk: 1. Czirbus Gábor 6,16, 2. Dálnaki Csanád 6,07, 3. Szamosszegi 6,03, 4. Magyar György 5,90, 5. Maróti Sándor 5,78, 6. Puskás Csaba 5,76, 7. Bány Tamás 5,72, 8. Gévay Zsolt 5,64, 9. Podonyi Norbert 5,59, 10. Béres Róbert 5,55, 11. Kulacsik Tamás 5,54. Csak azokat a futballistákat vettük figyelembe, akik legalább tizenöt találkozón érdemeltek ki jegyet (a 30 percnél kevesebbet játszókat nem osztályoztuk).

– Úgy tűnt, mintha számunkra a 27. fordulóval véget ért volna az idény... – mondta nagy sóhajtástól kísérve a tréner. – Belerondítottunk az addigi tényleg kimagasló bizonyítványunkba. Az utolsó három találkozón a remélt 7-9 pont helyett csak egyet szereztünk, arról nem beszélve, hogy a tavasz első tizenhárom meccsén 9 gólt kaptunk, a záró kettőn pedig 8-at... A hazai, Bőcs elleni 4–2-es vereséget – a fiatalok pályára küldése miatt – magamra vállalom, csak azt nem tudom, hogy a mezőkövesdi 4–3-as zakót kinek a számlájára írjam? Persze ilyen jó szereplés után inkább a szépre szabad emlékezni. A legbüszkébb arra vagyok, hogy az előttünk végzett dobogósok (Kecskemét, Szolnok, FTC) elleni hat meccsből egyet sem veszítettünk el, kétszer nyertünk, négy mérkőzésünk peidg döntetlennel ért véget.

Az egész éves produkciót figyelembe véve sok rosszat nem tudott játékosai teljesítményéről mondani a szakember.

– Czirbus és Halász jól teljesített a kapuban, a védelemből Szamosszegi nyújtotta a legkiegyensúlyozottabb játékot, a szintén stabil Dálnaki a végére egy kicsit elfáradt. A középpályán Magyar ősszel nyújtott jobbat, Kulacsik meg tavasszal. Bányn rengeteg múlt, ha ment neki a futball, jól fociztunk, ha nem, jobbára csak szenvedtünk. Elöl Maróti tavaszra megtalálta régi önmagát, nem véletlenül lett 11 találattal házi gólkirály.

A csapat szerdán edzett utoljára, ma este tartja évzáróját, aztán kezdődhet a jól megérdemelt pihenő. A felkészülést július elején kezdik Podonyiék, az NB II-es pontvadászat augusztus 9-én indul.

Ménesi Gábor: Soha rosszabb évadot!

A Makó FC elnöke, Ménesi Gábor kellemes érzésekkel gondol vissza az idényre: – Sportszakmailag az egyik legszebb, legjobb évadunk volt a most befejeződő. Nem túlzás, minden képzeletünket felülmúlta az 50 ponttal elért negyedik helyünk. A remek szereplés mellett az is örömmel töltött el, hogy több fiatal, köztük saját nevelésű is rendszeresen szóhoz jutott. Az elrontott bajnoki hajrát sajnáltam, de addig csoda volt, amit művelt a gárda. Soha rosszabb idényt! A gazdasági oldalt elemezve, ez az esztendő sem volt sétagalopp: egyre nehezebb előteremteni, összeszedni a működéshez szükséges költségeket. A segítségünkre siető, a focit és a csapatunkat szerető szponzorainknak köszönhetően végeredményben nem vallottunk szégyent, de már most azon munkálkodunk, hogy a következő évadra is rendelkezésünkre álljon a szükséges anyagi forrás. Mint a megye első számú, legjobb csapata szívesen látnánk újabb támogatókat.

Olvasóink írták

 • 5. bbbb 2008. június 06. 15:25
  „Valóban érték a női kézi is,de ezért nagyon messze van még a focicsapattól.Szerintem 100 nézőért kár indulni az nb1/b-ben,inkább a focira adjanak még több pénzt”
 • 4. kruska 2008. június 06. 11:30
  „Igen de 18 évesek játszották végig az ifit is és a felnőttet is,és mindenki makói a csapatban.S mielőtt még annyira lesajnálnánk a focit hogy nincs pénz ,azért jegyezzük meg hogy mindenki kap juttatást,ellentétben a kéziseknél,ahol senki.Erről ennyit!Hajrá Makói foci és kézi!”
 • 3. mak 2008. június 06. 11:23
  „NB II-ben nem nagy dolog, olyan az, mint a megye egyes foci... Amatőrök játsszák”
 • 2. kruska 2008. június 06. 09:46
  „Gratulálok a makó fc-nek szép teljesítmény!De hozzá kell tegyem hogy makón van másik csapat ami legalább ekkora értéket képvisel és senki nem beszél róla,többek között a Délvilág se.Ez a csapat pedig az Makói női kézi csapat,amely megnyerte a felnőtt és az ifjúsági bajnokságot is.Jó lenne ha kicsit kitágulna a látóköre egyes embereknek és nemcsak a focira koncentrálnának.”
 • 1. triatlonos 2008. június 06. 06:15
  „Gratulálok a csapatnak, Kolozsvári Janinak és Ménesi Gabinak is, valamint a csapatot segitő teljes stábnak. Ezek az emberek a sport szerelmesei, és minden cselekedetükön, szerény nyilatkozataikon érezhető, hogy reálisan értékelik a kialakult helyzetet - azt, hogy a Makó FC a délkelet magyarországi régió legjobb csapata . Látszik a csapaton a tudatos épités, és az elnöknek az a törekvése, hogy minél több makói nevelésű fiatal szerepeljen, persze ennek "ára" van, de a sport erről szól. A dobogósok elleni pozitiv mérleg is azt igazolja, hogy van érték a CSAPATBAN. Emlékezetem szerint inkább a mérkőzések befejező szakasza volt eredményes, mig a korábbi években sokszor vesztettünk az utolsó percekben - ez is pozitiv változás.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Küzdősportosok akcióban

Budapesten, A terem elnevezésű háromszintes komplexumban csaptak össze Kelet-Európa harcosai, hogy… Tovább olvasom