Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Csúsztatott betonos szívatás

Aki ismeri Juhász Györgyöt, az pontosan tudja, hogy a Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapatának szakosztály-igazgatója nem ellensége a humornak, mások ugratásának. Ebből elevenítek fel most egyet.
A Beton gárdája az őszi szezon egyetlen, a Domino otthonában elszenvedett vereség után volt kénytelen a címvédő Vasas ellen a Komjádi uszodában vízbe ugrani. Ez a tény már önmagában sem tűnt túlságosan bizalomgerjesztőnek, pláne úgy, hogy a csapat két nagyágyúja, Varga Csuvi és a szerb óriás, Milos Korolija betegség, illetve sérülés miatt nem lehetett ott a vízben. Még egy kiadós zakó lehetősége is benne volt a levegőben, ráadásul ország-világ előtt, lévén, hogy a rangadót az m1 közvetítette. Csakhogy nem élőben, hanem csúsztatva. A találkozó 14.45-kor kezdődött, a közvetítés pedig 15.30-kor. A háromnegyed óra nem kevés idő, vízilabdában az majdnem háromnegyednyi.

Nekünk, akik a helyszínen láthattuk Baksa Laci fenomenális védéseit, Wesze bombagóljait, néhány perccel 16 óra előtt nagy jókedvünkben, boldogságunkban a fülünkig ért a szánk, miközben a végeredményről, a 4–3-as fantasztikus szegedi diadalról a csapatért a tévékészülék előtt szorítóknak fogalma sem lehetett. Abban az időpontban, közeledve a második negyed végéhez, 3–1-es betonos vezetésnél, még javában tusakodtak a felek a medencében.

Juhász Gyuri egyik jó barátja (név és cím a szerkesztőségben) nem volt hajlandó végigizgulni a mérkőzést, de mivel pontosan tudta, hogy annak már be kellett fejeződnie, felhívta hát cimboráját. A jókedvű sportvezető alig tudta visszafogni magát a röhögéstől, galád módon, kimért hangon azt találta mondani kedves ismerősének, hogy a fordulásig ugyan szenzációsan játszott a csapat, de a nagyszünetet követően már nem tudott ellenállni a Vasas rohamainak, így a rangadót az angyalföldiek 7–5-re nyerték. A rossz hír után a barát úgy határozott, nem nézi tovább a tévét. Este viszont köpni, nyelni nem tudott, amikor a Telesport – vezető hírként – a Szeged Beton káprázatos, 4–3-as sikeréről számolt be. Azonnal a mobilja után kapott, és miután ingerülten elküldte a jó francos fenébe, Gyurit, úgy búcsúzott: „Mondd meg a srácoknak, imádom őket!"

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hungerit: kupabronz

A Hungerit MetalCom Szentes női vízilabdacsapata miután az elődöntőben vereséget szenvedett a… Tovább olvasom