Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

Czene Attila örül a szegedi kormányzati sportfejlesztéseknek

A kormányzati támogatásoknak köszönhetően Szegeden nagyszabású sportberuházások és sportfejlesztések indultak és indulnak el. Ennek nagyon örül a város olimpiai bajnok úszója, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke, Czene Attila. A sportvezető szerint ezzel a mozogni, sportolni vágyó lakosság is nagyon jól jár.
– Szegedi olimpia bajnoknak vallom magam – kezdte a beszélgetést Czene Attila, a Magyar Sza­badidősport Szövetség el­­nöke, olimpiai bajnok úszó. – Erre nagyon büszke vagyok. 1979-ben mentem először az újszegedi sportuszodába, olyan fiatal voltam, aki szeretett sportolni, meccsre járni, így megtapasztaltam, hogy milyen pezsgő sportélete volt abban az időben a szülővárosomnak. Negyven év telt el azóta. A létesítményhelyzet viszont nem változott idáig. Szerencsére ez a múlt, a kormányzati fejleszté­seknek köszönhetően egyre több sportlétesítmény épül, így olyan feltételek várják majd az élsportolókat és a szabadidős sportolókat, amit már nagyon megérdemeltek.

A Szent Gellért Fórum ha­marosan megnyitja kapuit, az új szegedi uszoda építése elkezdődött, rövidesen sorra kerül a kézilabda-aréna és az atlétikai centrum is.

– Sokszor járok Szegeden – folytatta a beszélgetést a sportvezető –, rengeteg emberrel beszélgetek, és szomorúan hallgatom őket, hogy egyre ke­­­­vesebb a vízfelület, nem tud­­nak a mai kornak megfele­­lő környezetben sportolni. Így nehéz bárkit is motiválni. Most nagyot változik Szegeden a helyzet, köszönhetően a kormányzati támogatásnak. Tudom, minden piaci alapon működik, de a szövetségünk szeretné elérni, hogy minél több helyen ingyenesen vagy kedvező áron tudják az emberek sportolásra használni a létesítményeket.
Czene Attila várta már a szegedi sportfejlesztéseket, a kormányzati támogatásnak köszönheteőn ezek megvalósulnak. FOTÓ: KUKLIS ISTVÁN
Czene Attila várta már a szegedi sportfejlesztéseket, a kormányzati támogatásnak köszönheteőn ezek megvalósulnak. FOTÓ: KUKLIS ISTVÁN
– Azt sem szabad elfelejteni, hogy ren­geteg kiváló sportolót adott a város a magyar sportnak. Emlékszem, hogy egy-egy edzés után mentem át a sportcsarnokba a férfi kézilabdacsapatnak szurkolni. Végre mindenki méltó körülmények között szurkolhat majd kedvenceinek, a játékosok pedig kiváló körülmények kö­­zött sportolhatnak, játszhatnak meccseket.

– A város gyönyörű, az itt élő emberek mosolygósak, azonban a gazdasági fejlődés mintha egy kicsit megállt volna az utóbbi években. Az országos médiából értesültem, hogy régi barátom, Nemesi Pál is megméretteti magát a polgármesteri címért. Ismerem, tudom, mire képes, a semmiből építette fel a birodalmát és gyanítom, hogy az ő tudásából város is profitálhatna. Igazi menedzser típusú vezetőre van szüksége Szegednek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb magyar sikerek az Eb-n: a női strandkézilabdázóink ezüst-, a férfiak bronzéremmel jöttek haza

Újabb magyar sikerek az Eb-n: a női strandkézilabdázóink ezüst-, a férfiak bronzéremmel jöttek haza
A fiú U17-es strandkézilabda-válogatott után a felnőtt női és férfi nemzeti csapatunk is éremmel… Tovább olvasom