Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Daniel Andjelkovics kényszerpihenőn

Nyílt töréses ujjficam miatt hathetes kényszerpihenő vár Daniel Andjelkovicsra, a Pick Szeged irányítójára.

A huszonnyolcadik percben olyan esemény történt a pályán, amire magyarázatot nemigen lehet találni. Csak egyetlen szó, a pech illik Daniel Andjelkovics sérülésére. Az történt ugyanis, hogy Metlicic jobbról kapura lőtt, Andjelkovics kilépett a spanyol kézilabdásra, de nem tudta megakadályozni a lövést, a következő pillanatban mégis fájdalmas arccal a jobb kezét fogta. Szabó István berohant, s egyből az öltözőbe kísérte a szegedi csapat karmesterét.

– Amikor a spanyolok vezettek, én már a klinika traumatológiai osztályán voltam – emlékezik a szerb idegenlégiós.

Nyolc órakor már a műtőbe volt a kézilabdás, akit nem más, mint az új klinika vezetője, Simonka János Aurél professzor meg is műtött.
– A professzor megállapította, hogy nyílt, töréses ficam keletkezett a jobb kezem mutató ujjában. Mellé még egy kis csontdarab is letört. Mindezeket sikerült rendbe hozni, de véglegesen csak néhány nap után lehet mondani. Egyébként azt mondták, hogy négy-öt napig a klinika lakója leszek – adott állapotjelentést Andjelkovics.

A kézilabdás egészen biztos, hogy a hátralévő öt csoportmérkőzésen már nem léphet pályára, hiszen gyógyulása hat hetet vesz igénybe – legalábbis eddig lesz rögzítve az ujja.


Backovic megy, irányító jön

Már hetek óta beszédtéma a szegedi drukkerek körében, hogy Ognjen Backovic nemigen váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Érezte ezt a szlovén válogatott bal átlövő és védőspecialista is. Úgy tűnik, hogy Daniel Andjelkovics sérülése felgyorsított az eseményeket, legalábbis Lele Ambrus ügyvezető elnök már némi hírekkel szolgált:
– Daniel Andjelkovics olyan hosszú időre esik ki a csapatból, hogy a tizenkilenc éves Ákos fiamra nem bízhatjuk az irányító szerepkört. Ezért úgy döntöttünk, hogy szerdáig, az újabb BL-mérkőzésünk előtti utolsó igazolási napig nekünk új karmestert kell igazolnunk. Ezzel függ ugyanakkor össze, hogy Ognjen Backovic is azon dolgozott, hogy más külföldi csapathoz távozzon, s a kettőnk szándéka összecseng. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiltakoztak a főtitkárnál

Az egyik internetes kézilabda honlapon a szombati BL-mérkőzés előtt megjelent Szörnyi Attila… Tovább olvasom