Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Daniel Andjelkovics vállalja

Szeptember 30-án sérült meg a Ciudad Real elleni Bajnokok Ligája nyitómérkőzésén Daniel Andjelkovics, a Pick Szeged irányítója. Bár a műtét óta még nem telt el hat hét, Schaffhausenben már vállalja a játékot.
Andjelkovics (jobbról az első) Svájcban már pályára is léphet. Fotó: Karnok Csaba
– Már korábban is edzettem a csapattal, de a labdás gyakorlatokat kihagytam. Az elmúlt csütörtökön szedték ki a rögzítő csavarokat a mutatóujjamból. Kedden próbáltam ki először, hogyan tudok bánni a labdával, sőt megpróbáltam a lövést is. Őszintén be kell vallanom, hogy felszisszentem, amikor meglőttem a labdát – mondta Daniel Andjelkovics, miután a tegnapi tréningen már egyre biztosabban bűvölte a játékszert.
– Deni egészen biztosan játszik Schaffhausenben – jelentette ki Pistrui László, a csapat elnökségének tagja, akinek javaslata, hogy Bakos Dávidot a jobbszélen is próbálják ki a szerdai Tatabánya elleni bajnokin, be is vált.

– Azt hittem, hogy már hamarabb eldől a csoportunkban az első két hely sorsa – folytatta Andjelkovics. – Egyébként nagyon nehéz volt a lelátóról nézni a játékot. Nagyon nehéz mérkőzés előtt állunk, de annak ellenére, hogy a Schaffhausen hazai pályán játszik, s a védekezési stílusa sem fekszik nekünk, de a Pick Szeged jobb csapat, s tovább kell jutnunk a Bajnokok Ligájában. Ezek nem csupán pusztába kiáltott szavak, hiszen tavaly Zaporozsjéban is sikerült a bravúr. Ám csakúgy, mint egy esztendővel ezelőtt, most is mindenkinek akarnia kell a sikert, s mozgósítania kell a tartalékokat, mert csakis összefogással tudjuk valóra váltani a célunkat.

Veszprémi játélosok, akik Szegeden gyógyulnak: Putics (balra) és Buday
Nemcsak a svájciak, hanem a szegedi drukkerek részéről is óriási az érdeklődés a szombaton 18 órakor kezdődő csoportmásodik helyet eldöntő mérkőzés iránt.
– Közel százötven belépőt igényeltünk a Kadetten vezetéstől. Amit teljesítettek is a házigazdák, de felhívták a figyelmet arra, hogy sem sípot, sem dudát, sem pedig dobot nem engednek be a csarnokba, mivel szerződésük van a szomszédban lévő lovardával, hogy ezeket a szurkolói segédeszközöket nem használhatják a csarnokban. Még el is faxolták a megállapodás másolatát – mondta Lele Ambrus, a klub ügyvezető elnöke.

Cinike

Kézilabdaberkekben olyan jó a híre a szegedi új klinika rehabilitációs részlege vezetőjének, Thékesné Cinikének, hogy nem csodálkozhatunk a népszerűségén, amely nem csupán a Pick játékosai részéről nyilvánul meg. Jelenleg rendszeres látogatója a foglalkozásainak Daniel Andjelkovicson kívül, a PLER-es Kotormán Attila, és két veszprémi játékos, Buday Dániel és Putics Barna is.

Egyre rémisztőbb hírek érkeznek Schaffhausenből, amelyet megerősített a svájci „szakértő", Kotormán Attila is, aki tíz évet játszott ott.
– Érthető, hogy mindent megtesznek a svájciak azért, hogy a klub legnagyobb sikerét elkönyvelhessék, ugyanis a Schaffhausennek még soha nem sikerült a nyolcaddöntőben szerepelnie. Ez a bravúr egyébként is ritka a svájci csapatok körében, hiszen a Winterthurnak tíz évvel ezelőtt sikerült ezt elérnie. Beszéltem a volt csapattársaimmal, akik azt mondták, hogy az 1800 nézőt befogadó csarnokba legalább kétezer ember fog bezsúfolódni, s a játékosoknak hatalmas prémiumot ajánlott fel a klubvezetés. Egyébként meglepődve hallom, hogy dobot nem engednek bevinni, hiszen amikor kint játszottam, akkor is ott volt a lovarda, s vígan verték a ritmust a drukkerek. Nagyon nehéz dolga lesz a Pick Szegednek – mondta Kotormán Attila.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orosz csapatot nem kérnének

Izgalmas hétvége előtt állnak a Szeged Beton VE férfi pólósai. Varga Péterék szombaton bajnoki… Tovább olvasom