Sport

2012.05.21. 15:44

Debreceni úszó Eb: a két váltó mellett négyen a döntőben

A hétfő esti egyéni döntőkbe négy magyar versenyző jutott be, illetve a két 4x100 méteres gyorsváltó is ott lesz a fináléban a debreceni úszó Európa-bajnokság nyitónapján. <br>

MTI

A 44 ország 570 sportolóját felvonultató kontinensviadal hétfő esti programjában ráadásul többen komoly éremvárományosként ugorhatnak majd vízbe: női 400 m vegyesen ugyanis [namelink name="Hosszú Katinka"], a szám 2009-es világbajnoka és 2010-es Eb-másodikja, valamint [namelink name="Jakabos Zsuzsanna"], a budapesti Eb harmadikja is ott lesz a mezőnyben, férfi 400 gyorson pedig a legutóbb bronzérmes Kiss Gergő rajtol.

Debreceni úszó Eb, 1. nap: a négy egyéni döntős mellett finalista a két váltó is. Fotó: MTI/Illyé Tibor (galéria)


Hosszú másodikként (4:40.55 p), Jakabos pedig a negyedikként (4:41:31 p) lett döntős. [namelink name="Kis Gergő"] (3:52.57 p) a harmadik eredménnyel került be az Eb első fináléjába, melyben nem ő lesz a szám egyetlen magyar érdekeltje, mivel az újonc [namelink name="Rákos Patrik"] a negyedik időt jelentő nagy egyéni csúccsal (3:52.58 p) ugyancsak a nyolcas elitmezőny tagjává vált.

Debreceni úszó Eb, 1. nap: a négy egyéni döntős mellett finalista a két váltó is. Fotó: MTI/Illyé Tibor (galéria)


Mindkét magyar váltó folytathatja szereplését a fináléban: a női négyes - Hosszú Katinka, [namelink name="Mutina Ágnes"], Jakabos Zsuzsanna, [namelink name="Verrasztó Evelyn"] - az ötödik (3:43.94), a férfi kvartett - [namelink name="Kozma Dominik"], [namelink name="Cseh László"], [namelink name="Bernek Péter"], [namelink name="Takács Krisztián"] összetételben - pedig a hatodik legjobb idővel (3:18.40) jutott tovább.

A délutáni programban [namelink name="Dara Eszter"] a női 50 m pillangóúszás elődöntőjében szerepel majd, férfi 100 háton pedig Bernek Péter és [namelink name="Bohus Richárd"] biztosította helyét a legjobb 16 között délelőtt.

Debreceni úszó Eb, 1. nap: a négy egyéni döntős mellett finalista a két váltó is. Fotó: MTI/Illyé Tibor (galéria)


A 36 fős magyar csapatból a délelőtti selejtezőkben összesen 18-an próbáltak szerencsét.

Címkék#úszás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!