Délmagyar logó

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

DEO: különleges gyermekek hada

Különleges gyermekek hada, amelynek közelébe engedett a sors – vallja Ducsai Géza, a Ducsai Erőemelő Oskolája (DEO) vezetőedzője, akinek két versenyzőjét is az ország legjobbjává választották 2010-ben.

Nem mindennapi elismerés érte 2010 végén a szegedi Ducsai Erőemelő Oskolája két sportolóját: Nagypál Krisztinát fekve nyomásban, Mikula Norbertet pedig erőemelésben választotta meg az év legjobbjának a sportági szövetség. A két díj remek visszajelzést ad a klubban folyó minőségi munkáról.

– Hatalmas eredmény, hogy két versenyzőnket is a legjobbnak választották, de emellett sok más sikert is arattunk. Tavaly a magyar bajnokságban minden eddigi rekordot megdöntve a fekve nyomó szakág és az összetett aranyérmét is a DEO nyerte, és nemzetközi téren is többször dobogóra állhattak versenyzőink – mondta Ducsai Géza, az egyesület névadója és vezetőedzője.

A két elismerés közül egyébként Norberté a meglepőbb, hiszen ő még csak 17 esztendős, Krisztina már huzamosabb ideje tartozik az élmezőnybe, őt 2010-ben már másodszor találták az év legjobbjának.

– Sok mindent láttam már életem során, de akkora tehetséggel, mint Norbi, nem találkoztam. Sorra dönti meg az ifjúsági világcsúcsokat, minden szakágban hatalmas jövő áll előtte – jellemezte versenyzőjét.

Mikula Norbert a kupákkal és a súlyokkal is jó barátságban van.  Fotó: DM/DV
Mikula Norbert a kupákkal és a súlyokkal is jó barátságban van.
Fotó: DM/DV

Az erőemelőknél három versenyszámból áll össze az összetett végeredmény, guggolásban, fekve nyomásban és felhúzásban mérik össze erejüket a versenyzők, kilenc gyakorlatot teljesítve.
Ducsai Géza számára nemcsak a test, a lélek edzése is fontos, az izmok mellett versenyzői jellemét is erősíteni szeretné.

– Különleges gyermekek hada, amelynek közelébe engedett a sors. Azért csodálom őket, mert sokszor elkeserednek ugyan, látva a nehéz helyzetünket, de mindig felülemelkednek a gondokon, és becsülettel dolgoznak tovább. Örülök, hogy talán egy kicsit nekem is köszönhetik ezt a hozzáállást – mondta a vezetőedző, aki hozzátette, bár sokak szerint az erőemelés az „izomagyúak" sportja, az eredményekből kitűnik, aki az iskolában is jobban teljesít, az a fekpadon is nagyobb erőkifejtésre képes.

A vb-re gyűjtenek

A DEO már javában készül a májusi ausztriai felnőtt, junior és ifjúsági világbajnokságra, némi bökkenő azonban, hogy az utazáshoz szükséges pénz még nem áll a klub rendelkezésére.

– Jelenleg úgy tűnik, kilenc versenyzőnk is kiharcolja a részvételt, ami remek hír, az azonban kevésbé, hogy így egymillió forintot kellene összekalapoznunk. Nem lesz egyszerű, de bízom benne, hogy az anyagiak nem állnak majd a részvételünk útjába – mondta Ducsai Géza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teljes a Valladolid kerete, ma már edzettek Krivokapicsék

Pénteken kora délután München érintésével megérkezett a spanyol Valladolid kézilabdacsapata… Tovább olvasom