Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Détári: Már nem kell bizonyítanom senkinek

Világválogatott volt. Imádták Kispesten, a Fradiban, szerte az országban, a határainkon kívül pedig Frankfurtban, Athénban, Bolognában. Détári Lajos, vagy ahogy egyszerűen nevezték: Döme ezúttal Szegeden focizott.
Világválogatott volt. Imádták Kispesten, a Fradiban, szerte az országban, a határainkon kívül pedig Frankfurtban, Athénban, Bolognában. Détári Lajos, vagy ahogy egyszerűen nevezték: Döme – mert róla van szó – ezúttal Szegeden focizott, igaz, csak egy meccs, a Kocsis Lajos-emlékmérkőzés erejéig.

– A Kocsis Lajos-emlékmérkőzésre az első hívó szóra eljött. Ennyire természetesnek vette, hogy pályára lépjen az egykori játékos szülővárosában?
– Igen. Zseninek tartottam, és mindig is a példaképeim között emlegetem Kocsis Lajost. Öröm látni, hogy Csongrád megyében sem felejtették el nagyságát, focimúltját.

– Szegeden még mindig igen népszerű: autogramot osztogatott, fotókat készítettek önről.

– Nagyon sok barátom van a városban, szeretek ide járni. Ez az emlékmeccs is bizonyította, egy ekkora településnek, mint Szeged, kellene egy első osztályú csapat. Mindezt bizonyították és jelezték a szurkolók is. Korábban játszottam a Kék Mókus-kupán is, így elmondhatom, hogy kedvelem a várost.


– Edzőként egyelőre munkanélküli, így lesz ez 2008-ban is?

– Sok lehetőségem van, a jelenlegi holt idény arra jó, hogy a menedzserem elküldheti az adataimat itthon és külföldre is. Karácsony és új év között csend van, megvárjuk, hogy lemenjenek az ünnepek, talán január 6–7-én már többet tudhatok.

– A soproni klubbal rendezte a pénzügyi problémákat?

– Nem. Kilenchavi béremmel tartozik még az egyesület, de az mindenképpen pozitív, hogy a helyi önkormányzat azon munkálkodik, és mindent megtesz, hogy rendet tegyen.

– A Kocsis-emléktalálkozón felváltva az ön és Pisont kezében volt a karmesteri pálca. Nem mozgott idegenül a pályán, talán rendszeresen játszik?

– Nem mondhatnám. Néha eljárok az öregfiúcsapatba, de inkább akkor lépek pályára, amikor lábtengózni hívnak, illetve főleg a téli szezonban felkérésnek teszünk eleget. Edzőként néha még beszálltam, de az életem már nem erről szól.

– Nem is hiányzik a foci mint játék?

– Egyáltalán nem. Negyvennégy éves elmúltam, senkinek sem akarok én már bizonyítani. Nem hiszem, hogy az ilyen mérkőzéseken kell megmutatnom, miért így alakult a karrierem. Elfogadtam mindezt, ez az élet rendje, és nem akarok már húsz-harminc évesekkel versenyezni.

Olvasóink írták

  • 2. zotyasa98 2008. január 01. 22:02
    „Dömének csak szemet szúrt a szegedi foci melletti szimpátia tüntetés.Másnak nem.”
  • 1. "Keke" 2007. december 31. 16:48
    „Dömének igaza van!
    Futball kell Szegednek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pick Szeged-kalandok Bresztben

A Pick Szeged féri kézilabdacsapatát az elmúlt évben és az idén is összehozta a sors a Breszttel. A… Tovább olvasom