Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Diadalittas hazai debütálás: UTC-Rubeola 5-2 - galéria

A férfi futsal NB I második fordulójában az újonc UTC a félidőben még hátrányban volt, de a második félidőben 5-2-re fordított a Csömör ellen, ezzel megszerezte az első NB I-es győzelmét.

UTC-Junior Sport–Csömör 5–2 (0–1)
Férfi futsal NB I, 2. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Medovarszki, Viczián.
UTC: Tombácz – TRUCZ, Hernády, HEGYESI ZS., Dürgő. Cserék: Béry (kapus), Szabó L., Debreceni, BITÓ A., Pataki S., Bullás, Juhász I. Szakvezető: Brinszky Adrián.
Csömör: PÁTROVICS – Tihanyi, Kilik, Horváth B., Vadászi. Cserék: Molnár (kapus), Tősér, SMELÓ, Vernes, Dénes K., Káplár, Szabó Z. Játékos-edző: Kilik Balázs.
Gólszerzők: Trucz (22.), Szabó L. (24.), Hernády (35.), Bitó (37.), Pataki (38.), ill. Tihanyi (18.), Dénes (24.).

Brinszky Adrián: – Minden erőnket mozgósítani kellett a sikerhez, és ha nem is sziporkázva, inkább harcosan, de megszereztük az UTC-Junior Sport első NB I-es győzelmét – teljesen megérdemelten.

További eredmények: Haladás–Gödöllő 5–3, DEAC– Vasas 1–3, Rába ETO–Nagykáta 5–0, Berettyóújfalu–Colorspectrum Aramis 4–3.  

40. perc: Szép volt, fiúk! - hangzik fel a dicséret, és valóban az volt. Az első hazai meccsen sikerült kiharcolni a győzelmet, van jövője ennek a csapatnak. A Csömör beletörődött a vereségbe, itt a vége, fuss el véle!

39. perc: az UTC őrzi az előnyt.

Első hazai meccs, első győzelem: UTC-Rubeola 5-2. Fotó: Frank Yvette (galéria)

38. perc:
5-2! Parádés kontra, Bitó harciassága megint a kulcsmomentum, Pataki pedig befejezi az akciót a hosszú kapufánál, 5-2.

37. perc: 4-2! Bitó harcias, ki is brusztol egy lövésből szögletet, majd két méterre állva a gólvonaltól be is passzolja a labdát, 4-2.

36. perc: Dürgő ezúttal felfelé próbálkozik, ez Pátrovicsnak rutinmunka, főleg ha a keze közelébe érkezik a labda. Pataki az ellenfél kapujánál a földön, mert egy lövést követően egy kicsit kibillentették elég alacsony súlypontjából. Szerencsére nincs baj, vissza is jön játszani.

35. perc: 3-2! Hernády elé került a labda, jött a szokásos spicc, amelynek nyomán a labda a jobb alsóban kötött ki, 3-2. Smeló kisodrodva mellétüzel, majd Trucz találja el a kapufát.

34. perc: Tombácz jól dobta ki, Dürgő belefelé vette át, de a kapus védett.

33. perc: Dürgő tudja a titkot, csak spiccel még nem találgatja el a kaput. De ami késik... Most a hosszú mellé lőtt éppen csak.

32. perc: hatalmas vendéghelyzet, amelynek a végén Tombáczról pattan szögletre a labda.

31. perc: Szabó L. mellbe lövi Pátrovicsot, Bitó pedig fordulásból téveszti el csak picit a hosszú sarkot az oldalvonal mellől.

30. perc: alakul a hajrá, addigra ugyanis pihentek lehetnek az együttesek...

Első hazai meccs, első győzelem: UTC-Rubeola 5-2. Fotó: Frank Yvette (galéria)
29. perc: megint nincs komoly lehetőség.

28. perc: lassan lepereg helyzet híján, egy vitatható bírói ítélet azért belefért. 

27. perc: egy kicsit most szusszannak a csapatok, rájuk fér a nagy rohanás közepette.

26. perc: Bitó harcol ki egy faultot, majd Szabó Z. tüzel fölé-mellé.

25. perc: pörögnek az események, végre vannak UTC-találatok is. A változatosság kedvéért Pátrovics véd egy nagyot.

24. perc: 2-2! Szabó L. távolról lő, talán a vonal előtt Szabó Z. beleér, de Szabóé a gól, 2-1. Dénes az ellentámdásból egyenlít, 2-2.

23. perc: Tombácz kidobásával Hernády iramodott meg, azonban Smeló szerelt. A félidő első vendégfaultja, szabadrúgás középről, a kilencesről. Szabó L. ellövi a sorfal mellett, ám Pátrovics véd.

22. perc: VÉGRE! Hegyesi kényszerítőzött Truczcal, Trucz pedig betalált, 1-1. 

21. perc: elrajtolt a második félidő. Hegyesi sarokkal teszi maga elé, ezzel lépéselőnybe kerül, érkezik a spicc, ám mellémegy a zsuga.

Egyszerű a képlet: a helyzeteket be kell lőni, legalábbis eggyel többet, mint az ellenfél. Mivel ez nem történt meg, vezet a Csömör.

20. perc: Dürgő lövi el váratlanul, spiccel, Pátrovics most nem védhetett, de mellément a kísérlet - ezzel vége is az első játékrésznek.

Első hazai meccs, első győzelem: UTC-Rubeola 5-2. Fotó: Frank Yvette (galéria)

19. perc: hiába a lendület hazai részről, ha nincs eredménye a kapu előtt.

18. perc: Tihanyi szerez labdát a hazai hatoson(!) belül, ezt már nem lehet elhibázni, 0-1.

17. perc: Szabó L. lendületben, de most inkább lőni kellett volna, mint passzolni. Természetesen lefülelték.

16. perc: megvan az ötödik csömöri fault is. Kettő az egy megint, de most a második passz a gyenge. Majd csak bejön már végre.

15. perc: sok hűhó semmiért.

14. perc: Hegyesi és Hernády kettő az egyben viszi kapura a labdát, a passz-szöget lezárja a védő, így oda a lehetőségecske. Trucz spiccel lő, Pátrovics bravúrral véd. Előbb Tombácz, majd Smeló kap sárgát.

13. perc: ha Szabó L. lövésszerű passzába pataki beletette volna a fejét, gól, de agyrázkódás is.

12. perc: megvan az ötödik szegedi fault, innentől vigyázni kell a szabálytalanságokkal. Kilik lövi a hosszú ott azonban két vendég is ügyetlen. Szerencsére. Pataki most a jobb felsőt lövi, Pátrovics mit véd megint????

11. perc: Bullás! Először sarkazni akar, aztán estében lő, Pátrovicss visszaér a gólvonal elé. Kontra csömöri részről, de Vadászi lemarad Tihanyi hosszúkapufás passzáról.

10. perc: a jó lövőhelyzetnél nincs jobb, ám a szegediek mindig túltolják. Mint a Legényanyában a rátótiak házat. Szabó L. durrant, Pátrovics a levegőben vízszintesen véd. Egy kicsit pózolt.

Első hazai meccs, első győzelem: UTC-Rubeola 5-2. Fotó: Frank Yvette (galéria)
9. perc: Hegyesinek fault, ebben a tekintetben már 2:2. Na, ez nem... Hegyesi mellett játsszák el a nagyhalált, megeszi Medovarszki sporttárs. Magára talált a Csömör, most Szabó Z. szinte az alapvonalról pörget a kapu előtt keresztbe, nincs társ.

8. perc: gyönyörű pörgetés, Hegyesit tartják fel, a második csömöri fault. Gyűlik, gyűlik... Hernády is behúzta magának egy strigulát, megvan az első hazai szabálytalanság.

7. perc: az eddigiek alapján jobbnak tűnik az UTC, de azok a helyzetek... És megint Bullás, most fölé. A Csömör időt kér. Érthető...

6. perc: Tombácz gyors kidobása, Bitó-passz Bulláshoz, kár a cselért, mert a balos elhal Pátrovics kezében. Imsét Bullás, de ezúttal Pátrovics szögletre ment.

5. perc: ismerkedés után az első vendégfault. Az utóbbi két perc eseménytelen volt. Jön egy csömöri kontra, Horváth helyzetben mellélő.

4. perc: hazai sorcsere, pályán Pataki, Bullás, Szabó L. és Bitó.

3. perc: újabb szegedi szöglet, Hernády lőtt el keresztbe a kapu előtt, de nem érkezett senki. Hegyesi előbb nagy passzt ad, de Hernády hosszan veszi át, majd lő, de mellé megy a labda. 

2. perc: a szögletből közvetlenül nincs semmi, a támadást Dürgő lövése zárja le. Védés itt, lövés ott - nincs gól.

1. perc: hazai passzolgatás, még nincs lövés, majd az elsőt a vendégek alakítják ki, Tomácz könnyen véd. Trucz bombáz, Pátrovics szögletre véd.

Első hazai meccs, első győzelem: UTC-Rubeola 5-2. Fotó: Frank Yvette (galéria)

19.00: a hazaiak feketében fehér sportszárral, a vendégek fekete sportszárban, szürke nadrágban és sárga mezben.

18.59: megérkeztek a bírók, kb. 400 néző érkezett meg, indulhat a mérkőzés!

18.55: már pályán a vendégek is.

18.51: megvannak a csapatok.

18.50: az UTC már régóta melegít, a vendégeknek még nyoma sincs. Mezprolémáik akadtak, otthon hagyták azokat, így aztán Erhardt Szilárd, a hazai technikai vezető intézett nekik sárga színűt.

18.45: öt szegedi játékosnak igencsak nosztalgikus érzései lehetnek, hiszen Juhász Imre, Bullás Imre, Pataki Sándor, valamint a sérült Vastag Szabolcs és Tóth Attila is tagja volt az újszegedi sportcsarnokban rendezett legutóbbi, 2008-as NB I-es futsalmeccsnek, amelyet az Első Beton vívott még.

Brinszky Adrián együttese vereséggel kezdte a bajnokságot, az első fordulóban az Aramis otthonában 10–4-re kaptak ki.

Sokkal könnyebb dolguk a hétfői összecsapásukon sem lesz, az ellenfél, a Rubeola Csömör gárdája szintén rutinos NB I-es alakulat.

A találkozót hétfőn 19 órától rendezik az újszegedi sportcsarnokban, a mérkőzésre a diákoknak és a nőknek a belépés díjtalan, a felnőtteknek 500 forintba kerül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Palánkos futball Csongrádon

Három fordulón vannak túl a csapatok a csongrádi palánkos labdarúgótornán. A Jóbarátok vezetik a… Tovább olvasom