Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Díjátadás – negyvenegyedszer

A szerkesztőségi archívumban talált dokumentum alapján először 1967-ben osztotta ki a Délmagyarország az év legjobb sportolóinak az elismerést. Így ma 18.30-tól immáron negyvenegyedszer kerül sor erre az ünnepélyes alkalomra.
Azt már ne kutassuk, talán már nem is lehet megtalálni, kinek a fejéből pattant ki az ötlet, hogy a legjobb teljesítményt nyújtó sportolóknak, szakembereknek, a sportrovat tagjainak szavazata alapján, ünnepélyes külsőségek között kiosszuk az elismeréseket. Ma 18.30-kor immáron negyvenegyedik alkalommal kerül sor erre az eseményre.

A sok hagyományos momentum mellett egy dologban eltér az előzőektől az idei rendezvényünk. Pistrui László önzetlenségének köszönhetően új helyszínen, mégpedig egy dicsőséges szegedi sportág, a kézilabda hamarosan megnyíló, Kölcsey utcai szentélyében fogadjuk szűkebb pátriánk sportsztárjait.

Tavaly Puljezevics Nenad is - a díjat sportrovatunk vezetője, Süli Róbert adta át - a kitüntetettek között volt. Fotó: Schmidt Andrea

Mint fentebb írtuk, egyrészt követjük a hagyományokat azzal, hogy kiosztjuk a legjobb női és férfi sportolónak, a csapatnak, a legjobb leány és fiú utánpótláskorú, az edzőnek járó trófeát, s átadjuk az életműdíjat is. A jól bevált gyakorlatnak megfelelően megszavaztattuk az olvasókat is, hogy véleményük szerint kit tartanak 2007 legjobb sportolójának a megyében. A rengeteg tipp és javaslat pedig bizonyítja, hogy mennyien szeretik a sportot, ismerik szűkebb pátriájuk legjobbjait, s eredményeiket is számon tartják. Neki a szavazók közül sorsolással kiválasztott olvasónk nyújtja át az elismerést. Hogy kik érdemelték ki ezt a dicsőséget? – az egyelőre titok. Azonban ma este mindenképpen nyilvánosságra kerülnek a nevek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatta a menetelést a Starcopy-Szeged

Folytatta menetelését a férfi röplabda NB I ligabajnokság liga csoportjában a Starcopy-Szeged, amely… Tovább olvasom