Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Diplomás sikersztori a Floratomnál

Szeged - Három férfi, egy eset: a Dudás Róbert, Lukács Levente, Kószó Attila trió egyaránt főiskolát, egyetemet végzett versenyzőként, munka mellett asztaliteniszezik. Csapatukkal, a Floratom Szeged AC Kalo-Méhvel a szegedi asztaliteniszsport legnagyobb sikerét aratták az Extraligában elnyert ezüstéremmel. A játékosok mellett Vikor Sebestyént, a klub elnökét kérdeztük a történelmi ezüstről.
A szegedi asztaliteniszsport legnagyobb sikerét aratta a Floratom Szeged AC Kalo-Méh férfi együttese, amely a hétvégén véget ért Extraligában az ezüstérmet szerezte meg. A klub korábbi legjobb helyezése az ötödik volt, ezt szárnyalták most túl. A három sikerkovácsot, Lukács Levente játékos-edzőt, Dudás Róbertet és Kószó Attilát, valamint a klub elnökét, a sportág legendás alakját, Vikor Sebestyént ültettük egy asztalhoz a Corso Caféban.

Diplomások gyülekezete

Nem volt egyszerű megszervezni a találkozót, mivel a Floratom mindhárom játékosa munka mellett sportol. Lukács Levente (30) jogi egyetemet végzett, 2006 óta dolgozik a Szegedi Városi Bíróságon, egy hónapja már bíróként. Dudás Róbert (36) a csapatot támogató, újrahasznosítható hulladékokkal foglalkozó Kalo-Méh Trans Kft.-nél minőségirányítási vezető, míg Kószó Attila (26) az OTP Banknál számlavezető munkatárs. Mindhárman egyetemet, főiskolát végeztek.

Vikor Sebestyén és az ezüstcsapat: Lukács Levente, Kószó Attila és Dudás Róbert.  Fotó: Schmidt Andrea
Vikor Sebestyén és az ezüstcsapat: Lukács Levente, Kószó Attila és Dudás Róbert. Fotó: Schmidt Andrea


– Ez is kellett az ezüsthöz – mondta Vikor Sebestyén (83), a klub elnöke, korábbi NB I-es játékos, aki 1949-ben alapító tagja volt a megyei asztalitenisz-szövetségnek.

– Az, hogy három diplomás pingpongos alkosson egy csapatot, nagyon ritka, biztos vagyok benne, hogy ez is közrejátszott a sikerükben.

Páratlan páros

A Floratom Szeged AC Kalo-Méh a bajnokság elején egy helyen kicserélődött, Perei Gergelyt Kószó Attila váltotta. A szabadkai pingpongos – aki évek óta ismerte a szegedieket –, hamar húzóemberré vált, ráadásul a Dudással alkotott párosa a szezonban 20 meccséből 16-ot megnyert.

– Olyan játékost szerettünk volna igazolni, aki nemcsak a meccsekre jár Szegedre, hanem ide is költözik. Mivel tavaly nem volt erősségünk a páros, ebben is előrébb akartunk lépni, ami sikerült, ezt a számok is bizonyítják – mondta Lukács Levente.

A Dudás, Kószó duó amúgy is jól ismeri egymást, mindkét játékos szabadkai származású.

– Attila tíz évvel fiatalabb nálam, a bátyjával sokat edzettem együtt Szabadkán. Kisgyermekként mindig ott szaladgált, ugrált körülöttünk az edzésen, most ugyanezt mellettem teszi – mondta nevetve Dudás.
– Azóta azért sokkal nyugodtabb lettem – mondta hasonló jókedvvel a közismerten vehemensen meccselő Kószó.

– A páros mellett egyébként az volt a titkunk, hogy nagyon tudunk egymásért küzdeni, és taktikázásban, azaz a párosítás beírásánál rendszeresen jó döntéseket hoztunk – fogalmazott Dudás.

Hova tovább?

Egy ilyen nagy siker után természetesen szóba kerül, hogy lehet-e még előrébb is lépni. A Celldömölk idén veretlenül lett bajnok, a város és a főszponzor támogatásának köszönhetően profi, az asztaliteniszből élő játékosok alkotják a csapatot (ilyen egyébként a Floratom mögött végző Pénzügyőr és Szécsény is).

– Már az ezüst megtartása nagy eredmény lenne, erre kell törekedni. Azért jó lenne, ha egyszer az aranyért küzdhetne a Szeged, biztos vagyok benne, hogy ebben a sportágban lehetne a legkisebb pénzből bajnokcsapatot építeni – mondta Vikor Sebestyén, hozzátéve, nagyot lendítene az együttesen, ha tudnának alkalmazni egy főállású edzőt, intézőt.

– Az ETTU-kupa mellett szeretnénk elindulni a közép-európai országokban zajló Klubcsapatok Szuperligájában is, rendszeresen a nemzetközi porondon szerepelni. Ehhez az anyagi háttér a szponzorainknak köszönhetően biztosnak látszik, egy-két játékost azonban még igazolni szeretnénk, hogy bővebb kerettel, nagyobb rotációs lehetőségekkel vághassunk neki a következő idénynek – tette hozzá Lukács Levente.

Olvasóink írták

  • 1. jozi1 2012. június 06. 05:03
    „ez férfi munka volt!!!!!! grati!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makói atlétikaérmek

A makói Fanatic Triatlon Sport Club sportolói szép sikereket értek el Gyulán a 4. Várfürdő félmaraton és váltófutáson. Tovább olvasom