Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Djukics álmatlan éjszakája

Nem várt csúfos vereséget szenvedett a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a PAOK Szaloniki otthonában. Az eddig sehol sem jegyzett görög bajnok 27–26-ra győzte le a magyar csapatot. Egy napot aludva a fiaskóra Dragan Djukics vezetőedzővel a szaloniki reptéren beszélgettünk.
– Tudott aludni a meccs utáni éjszaka?
– Nem sokat.

– Ez a vereség több mint égés. Így látja?
– Szégyellem magam, de ezt már a meccs után is elmondtam. Ezt a görög csapatot akkor is meg kellett volna verni, ha hajnal háromkor ébresztik fel a játékosokat. Az a legszörnyűbb, hogy semmi jelét nem láttam annak, hogy most gond lehet. Minden rendben volt, a három együtt eltöltött nap alatt mindenki rendesen dolgozott, jó volt a hangulat, erre egy nem túl acélos görög együttestől kikapunk. Akkor lennénk igazán jó csapat, ha ilyen meccseken gyenge játékkal is nyerni tudnánk.

– Gondolta volna, hogy ilyen mélyponton lévő csapatot kell majd átvennie?
– Nyilvánvaló, hogy nem azért hívtak, mert minden rendben volt a csapatnál. Tudtam, hogy gondok vannak, de azért erre nem számítottam. Többször elmondtam már, hogy nekem olyan játékosokra van szükségem, akik a szívüket is kiteszik a klubért, azért húzzák magukra a Pick-címerrel ellátott mezt, mert büszkék arra, hogy ebben a csapatban játszanak. Én egy ilyen Pick Szegedről álmodom.

Dragan Djukics számol. A hibák területén volt mit számba venni Szalonikiben. Fotó: Schmidt Andrea
Dragan Djukics számol. A hibák területén volt mit számba venni Szalonikiben. Fotó: Schmidt Andrea

– Többen is betliztek. Oszmajics az edzéseken felborítja a kaput, akkora gólokat szerez, Kos nem is vállalkozott a PAOK ellen. Miért?
– Nem szoktam személyeskedni, ezt a meccset – most is ezt vallom – a csapat vesztette el. Szörnyű volt azt látni, hogy a rutinos játékosok falfehér arccal játszanak, menekülnek a felelősség elől, inkább passzolnak, és nem vállalkoznak. Tömték labdával Vancsics Janit, semmit sem tettek hozzá a meccshez. Átlövők nélkül játszottunk, ez pedig nagyon kevés.

– Mikor ment el a meccs?
– A második félidő közepén. Liszkai jól védett, mi pedig tizenöt támadást vezettünk. Ebből a tizenöt támadásból azonban egyetlen gólt sem szereztünk. Ez szörnyű, a statisztika sok mindent elárul, húsz átlövésünkből csak három lett gól. A Kecskemét ellen több mint húsz gólpassza volt a csapatnak, most csak tizenegy, ez is azt bizonyítja, hogy csapatként mondtunk csődöt.

– Krivokapics is téma a szurkolók körében. Nem a góljai miatt, hanem mert egyre nagyobb rajta a súlyfelesleg.
– Erre most mit mondjak? Krivokapics a magyar válogatottól úgy tért vissza, hogy plusz hat kilogrammot felszedett. Valami ott történt. Azóta beszélgettünk Krivokapiccsal, megpróbáljuk rendbe tenni, bár nagyon nehéz lesz, hiszen erőltetett menet vár ránk.

Statisztikák a PAOK ellen

Kapusok (védés): Liszkai 25/13 (52%); Marjanac: 21/6 (28%).

Játékosok: Vancsics 4/2 (50%), Oszmajics 4/0 (0%), Andjelkovics 8/3 (37%), Krivokapics 7/1 (14%), Zubai 5/3 (60%), Katzirz 5/2 (40%), Kos 1/0 (0%), Nenadics 5/1 (20%), Zvizej 20/14 (70%).

Gólpassz: Nenadics 4, Kos 3, Krivokapics és Andjelkovics 2-2.
Blokk: Zubai 3, Herbert 1.

Hétméteres kiharcolása: Zubai 3, Herbert 2.

Technikai hiba: Andjelkovics 4, Katzirz 2, Nenadics 2, Herbert, Krivokapics, Zubai, Kos 1-1.

Labdaszerzés: Zvizej 3, Andjelkovics 2, Oszmajics, Nenadics 1-1.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. Buksi 2010. február 13. 06:28
  „21, Anno én is pártoltam Ratko Djurkovitjot mert úgy láttam, hogy a Djurkec, Bajusz, Herbert hármas védőfal jól működött, és akkortájt még Oszma mert játszani átlövöben. Visszaemlékszem a Barcelona elleni bombagóljaira.... Na de azóta egy nagy 0 lett, álandóan kiállítatja magát, dadog a labda a kezében, a gólátlaga pocsék....”
 • 25. Buksi 2010. február 13. 06:21
  „Szerintem is ne Kos teszteljen bennünket, hanem mutassa megmiért lett ide szerződve! Na de hát ő is mint Andjelkovics már a "levezető éveit" játsza és ez meg is látszik minden eggyes mozdulatában. Talán ettől a Kos-tól csak a Bjelis szerződtetése volt nagyon marhaság!”
 • 24. Boribona 2010. február 13. 00:19
  „sugarbaby, nekünk meg nem tetszik, h a bajnokság kezdete óta rosszul játszanak, gyenge teljesítményt nyújtanak. Talán ha végre produkálnának valamit, akkor több tiszteletet is követelhetnének maguknak.

  És még valami: ha kérhetnénk Kos ne csak "tesztelgesse" a klubot, hanem hajtson a pályán!
  Ha ismered őket, megtennéd, h erre megkéred őket?
  előre is köszi”
 • 23. kreatív 2010. február 13. 00:09
  „Vajon megéri-e a Hyundai -cégnek PICKics-es reklámfelülettel furikázni a városban? Elgondolkodik-e a többi szponzor, befektető az eredmények, a látottak alapján! ..Ha igen, akkor gyorsan változtat üzletpolitikáján, amivel a megtisztulást segíti elő!
  Ezt az eredményt csak MAGYAR játékosokból álló kerettel is elérné a csapat, negyed ennyi költségvetéssel!!!! Az eredmény önmagáért beszél!!! Részben az én pénzemből (140 + 50 millió forint) egyetlen fillért se költsenek luxus utazásokra, kiöregedett, pocakos, egy földrészbajnokság alatt 6 kg-ot gyarapodó (???!!!) idegenlégiósokra, lelketlen zsoldosokra!!!
  A gyökeres változásokig: NÉZŐBOJKOTT !!!”
 • 22. sugarbaby 2010. február 13. 00:00
  „Zehn 15.

  KOS , az S. O. Chambery-nél (FRA) 2évig játszott..

  Amúgy meg némileg igaza van.. Teszteli a csapatokat..
  Minek maradjon, kössön hosszabb szerződést az első év elején, ha utána meg nem működik a dolog ..
  Csak azért ne maradjon, mert köti egy több éves szerződés, azért maradjon mert azt Ő szeretné!!
  Ha tetszene neki az aktuális csapat ,akkor a játékév végén úgy is maradásra tudnák bírni !!

  Szerintem!!”
 • 21. sugarbaby 2010. február 12. 23:34
  „Mert én emberileg is ismerem mind 2-t .. Nem tetszik ,hogy úgy beszéltek róluk, mint ha tárgyak lennének..
  Annak idején Djurkovicot és Stamatét is pártoltam..”
 • 20. Yossarian 2010. február 12. 20:19
  „nagyon örültem, amikor a Djukics mester lett a Pick edzője. és most is azt gondolom, hogy jó választás volt.
  de ennek ellenére komoly csalódás volt számomra a Ghionea ügy. utólag már látszik, hogy helyet akart csinálni a kedvencének, Stranyovskinak. ez nem votl valami tisztességes megoldás.
  viszont az már jól látszik, hogy ez a gárda nem hajlandó játszani. nem hajlandóak tenni a csapatért, közönségért, városért. elhiszem, hogy tele van a tökük a bajokkal, hogy nincs pénz, hogy dilettáns a klubvezetés, stb. de ami sok, az sok.”
 • 19. Buksi 2010. február 12. 18:59
  „Cukorlányka , köszi az infót ! :(
  Miért pártolod öket?”
 • 18. dobi 2010. február 12. 18:35
  „tavaszra nem kell pick belépőre költeni...”
 • 17. sugarbaby 2010. február 12. 18:25
  „Buksi !!

  Örömmel közlöm,hogy épségben haza ért KOS & OSMAJIC is ..”
 • 16. gacsi 2010. február 12. 18:05
  „Ezeket már leszarni sem érdemes...”
 • 15. zehn 2010. február 12. 17:48
  „No csak annyit: Kos megélhetési kézilabdás.Minden csapatnál csupán egy éves szerződést köt/tessék csak utána nézni/ addig kapja a pénzt. Igazán sem a kézilabda,sem a klub nem érdekli.A "profi "vezetőség persze dilettáns módon bedőlt neki,miután szabadon igazolhatóvá vált.A játéka alibi, nem oszt, nem szoroz.Djukics jó edző, olyan sz.r csapatot vett át, amit már rég szélnek kellett volna ereszteni.Mocsai sem tudna ezekből sokkal többet kihozni.Igaz,álmában sem fordul meg a fejében,hogy ide kellene jönnie. /pedig szegedi/”
 • 14. Buksi 2010. február 12. 17:23
  „Egyáltalán Kos és Osmajic visszautazott Szegedre? Remélem, "ottfelejtették" öket! Krivót pedig szaunába tenni egy napra!!!!!!”
 • 13. frakk 2010. február 12. 15:18
  „Bevett taktika a szélsők ellen. Ha nagyon gyengék akkor kiszorítják őket az utolsó 3-4 m-re de onnan már hagyják lőni őket. A többi a kapus dolga. Középen ezért tud jól tömörülni a Veszprém, és blokkolnak mindent szinte, vagy kitudnak még egy zavarót is küldeni. Ehhez kell a szívjáték a védelemnek, hogy oldalmozgásokkal ezt segíteni tudják.
  Nálunk szív az nincs, O értékű KOS, és Osmajics az van. Krivó is egyre gyengébb, kiismerhetőbb a játéka.”
 • 12. xene@freemail.hu 2010. február 12. 14:38
  „Nekem még ez a mondat tetszett:
  "Szörnyű volt azt látni, hogy a rutinos játékosok falfehér arccal játszanak, menekülnek a felelősség elől, inkább passzolnak, és nem vállalkoznak. Tömték labdával Vancsics Janit, semmit sem tettek hozzá a meccshez."

  Azt nem értem Dragan....hogy miért lepődsz meg ezen? Jani már 24 éves, kész kiforrott játékos...Te küldted el Ghioneat....vagy azt hitted, hogy jobb-szélső nélkül meccseket tudunk nyerni 5 "támadóval" a pályán???

  Tavaly amikor Ghionea sérült volt, s a Szeged a Veszprém ellen játszott, gyakorlatilag nem is kellett fogni Janit (s hagyták szabadon lődözni), mert bármit, amit Pericnek lőtt, azt ő finoman lehalászta....s a 6 veszprémi védő, az 5 szegedire koncentrálhatott, akik "komoly" veszélyt jelentettek a veszprémi kapura....”
 • 11. Buksi 2010. február 12. 13:27
  „frakk, mit akarsz ezzel mondani ?”
 • 10. frakk 2010. február 12. 12:06
  „Jól érezték magukat a fiúk a Badeni Hotel Wickelsdorf 4 csillagos Wellness szállóban.:)
  Mit gondoltok kik ültek a recepció bárjában. Csak a szerb játékosok. (egyébként ez nem ítélet) (Még ott volt pedig több nemzet válogatottja is. Igaz nem dőzsöltek meg kell hagyni, , csak beszélgettek, üdítőztek. Reggelire svédasztal, lazaccal telepakolva.”
 • 9. xene@freemail.hu 2010. február 12. 11:36
  „Ez a nyilatkozat nagyon hasonlít Vladan Matic nyilatkozataira....mintha ugyanazt olvastam volna tőle is, csak fél, 1 évvel ezelőtt....

  "Krivokapics a magyar válogatottól úgy tért vissza, hogy plusz hat kilogrammot felszedett"
  Csoknyai azonnal monggyon le!!! Heh.....
  Kiderül, hogy ez az EB a lucullusi lakomákról szólt....”
 • 8. Boribona 2010. február 12. 11:11
  „nanemaaa, a komoly anyagi gondok biztos megvannak, és hát sajna pont ezért nem lehetett a tisztogatást már januárra megcsinálni. Mert akkor az elküldött játékosokat ki kellett volna fizetni a szerződés lejártáig . Ezek után meg pláne nincs addig pénz újakra! Gyanítom ez is komoly érv volt Ghionea elküldése mellett. Mármint az, h élő szerződésű JÓ játékost hátha kivásárol valaki. Csak nem jött össze.
  Viszont az is érdekelne, h Stranovskyra miből volt pénz?? a "krízis alapból"??”
 • 7. TUTI 2010. február 12. 10:30
  „HAJRA PICK SZEGED!
  HAJRA MAGYAROK!!!! es mindenki...!!! :):D”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma operálják az ex-Volános futballistát

A Lombard Pápa TFC futballistája, az egykori Tisza Volán játékos Gahwagi Nebil a múlt héten… Tovább olvasom