Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Dlusztus András bizalmat kapott és élt is vele

Két győzelemmel, kapott gól nélkül kezdte a labdarúgó NB I-et a Lombard FC Pápa együttese. A csapatban alapembernek számít a szegedi Dlusztus András.

– Dlusztus Andrásról nemcsak a hazai, de a nemzetközi porondon is hallunk még – mondta Szűcs Lajos, a Pápa korábbi válogatott kapusa. Igazán nagy dicséret egy fiatal játékosnak.
– Valóban az. Remek érzés ilyet hallani egy ennyire rutinos, jegyzett labdarúgótól. Azt gondolom, Lajos szavait az elmúlt időszakban elvégzett edzésmunkámmal érdemeltem ki, persze az is kellett hozzá, hogy a bajnokság első 180 percét kapott gól nélkül teljesítsük. Szerencsére az elmúlt félévben megkaptam a bizalmat Véber Györgytől, a csapat vezetőedzőjétől, amellyel élni is tudtam, így idén rendszeresen a kezdőben számol velem.

Dlusztus András. Fotó: DM/DV
Dlusztus András. Fotó: DM/DV

– A hétvégi siker szép ajándék volt a 23. születésnapjára!
– Pénteken a születésnapomat, szombaton a győzelmet ünnepelhettem – soha rosszabb hétvégét. Jó érzés most ránézni a tabellára, ám az egész évadra az első két meccsből badarság lenne következtetni. Jelenlegi második helyünk akkor ér majd valamit, ha a szezon végén a középmezőny elejében végzünk.

– Szülővárosában, Szegeden újra NB II-es csapat lesz. Meg sem fordult a fejében, hogy hazaszerződjön?
– Két dolog miatt nem: egyrészt az év végéig érvényes szerződésem van Pápán, amelynek meghosszabbításáról tárgyalunk, másrészt Szegedről senki nem keresett, így nem volt min gondolkodnom. Örülök, hogy elindult valami szülővárosom futballjában, az idő majd eldönti, mi lesz az új csapat sorsa. Annyi biztos, hogy ha Szegeden minőségi, esetleg élvonalbeli együttes formálódna, nem csak én, de több szegedi nevelésű futballistatársam is elgondolkozna a hazatérésen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búvárúszó-vb: Szabó Lujza családja előtt versenyezhet

Szabó Lujzának az egyedüli, aki vásárhelyi kötődésűként hazai medencében vesz részt az uszonyos- és búvárúszó-világbajnokságon. Tovább olvasom