Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Dobogóról álmodozó ifik

A Démász-Szegedi VE ifjúsági korú kenus duója, Juhász Norbert és Kiss István kedden repül Athénba, a korosztály kajakos és kenus Európa-bajnokságára.
Juhász (balról) és Kiss az ifi Eb-n érmet szeretne nyerni. Fotó: DM/DV
Két szegedi fiatal vehet részt a jövő héten a görögországi Athénban rendezendő ifjúsági kajakos és kenus Európa-bajnokságon. A korosztály idei legrangosabb eseményének a görög főváros olimpiai pályája ad otthont, a fiatalok tehát igazán neves, egykor magyar sikerektől hangos helyen bizonyíthatnak.

A Démász-Szegedi VE két kiválósága közül Juhász Norbert C1 1000 és C4 500 m-en, míg Kiss István az utóbbi négyes tagjaként startol.
– Igen komoly ellenfeleim voltak a hazai mezőnyben, amelyben az első válogatón C1 ezer méteren harmadik, a második selejtezőn pedig első lettem, így vívtam ki az athéni szereplést. A tavalyi korosztályos Eb-n már részt vettem, ismerem a mezőnyt, ezért egyesben az akkori kilencedik helynél szeretnék előre lépni a hat közé, míg a kvartettel a dobogóra áhítozom – nyilatkozta Juhász.

Edzői méltatás

Kerek Csaba, a fiatalok trénere: – Két értelmes, nyugodt és kiegyensúlyozott gyerekről van szó, akik ha kell, nagyon össze tudják szedni magukat. Keményen edzenek, szorgalmasak és lelkiismeretesek a munkában, nem meglepő, hogy eljutottak a korosztály idei Eb-jére.

– Az első válogatón két számban indultam: C1 500 m-en ötödik, Norbival párban pedig második lettem. A második válogatón már csak a duóra koncentráltam, a vége győzelem lett. Tavaly indultam az EORV-n, amelyen szereztem már nemzetközi tapasztalatokat. A négyesünket én is az első három közé várom, és bár van még mit csiszolni rajta, azért igen összeszokott és ütőképes az egység – vélte Kiss.

A két fiatal – Juhász 1988-as, Kiss 1989-es születésű – kedden az edzőjükkel, Kerek Csabával együtt repül majd Görögországba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zalai Zita már turbózza magát

Két szegedi úszó is gőzerővel készül a jövő héten kezdődő budapesti Európa-bajnokságra. Széll… Tovább olvasom