Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Dokics, a nagy igazolás

Az elmúlt szezon vége óta sok változás történt a Szeviép-Szegednél. Ezekről, valamint a következő szezon terveiről tartott tegnap a tiszai Királylány hajón sajtótájékoztatót az NB I/A csoportos női kosárlabdaklub.
Új edzők, új játékosok, új szponzorok – sokat változott a Szeviép-Szeged Fotó: Miskolczi Róbert
A Szeviép-Szeged NB I/A csoportos női kosárlabdacsapata az utóbbi négy évben hiába ért el folyamatos fejlődést – a B csoportból való feljutás után sorrendben a nyolcadik, kétszer a hatodik, majd legutóbb a negyedik helyen végzett a bajnokságban, emellett elért egy Magyar Kupa-bronzot, és az Európa-kupában negyeddöntős volt –, nyáron új edző érkezett a városba.

Dokics kuriózum

A korábbi trénertől, Ujhelyi Gábortól az előre megbeszélt hároméves ciklus után, közös elégedettség mellett váltak meg a vezetők, akik elmondták: sokat köszönhetnek neki. A szakembert egy fiatal, ambiciózus tréner, a szerbia-montenegrói Zseljko Dokics követte, aki harmadik hete vezeti a gárda munkáját. Igazi kuriózum a maga nemében Dokics. Mert olyanra nemigen volt példa, amit ő véghez vitt: igen fiatalon a szerb másodosztályban felnőtt férfigárda edzője volt. Aztán az élet Pécsre szólította – a világhírű baranyai szakember, Rátgéber László húga a kedvese –, és a PVSK-Autóparkkal veretlenül nyerte meg az NB I/B csoportos sorozatot.

Az egyesület vezetői nagy igazolásnak nevezték őt, valamint segítőjét, Nyilas Istvánt is a tegnapi sajtótájékoztatón. Rajtuk kívül új játékosok jöttek a gárdához: a cseh Irina Spirková a prágai egyetem elvégzése után Szegeden érhet európai klasszissá, és az olasz A ligába távozott
Dokics: szép a város!

Zseljko Dokics igen különleges alak, érti és szereti a viccet. Amikor felkérték, mondjon néhány szót, megkérdezte: angolul, magyarul vagy szerbül beszéljek? A válasz a „Mindegy, úgyis megértjük!", a megoldás pedig az angol–magyar vegyes szótár volt.

– Lassan és alaposan szeretnék mindent úgy kiépíteni, hogy később nyugodtan támaszkodhassunk rá – nyilatkozta a kétéves szerződést aláíró Dokics. – Harcos csapatot ígérek, és remélem, a nézők értékelik majd ezt a stílust. Egyedül Szlimák sérülése aggaszt, a körülmények kiválóak, így nem is tervezek edzőtábort. Szeged nagyon szép, az éjszakai élete például engem is érdekel.  
Ajanovicsot kell pótolnia; Sopronból érkezett Szlimák Hajnalka, aki egyelőre még nem végez százszázalékos munkát a térdkalács-operációját követően; az egyszeres válogatott Izsáki Judit pedig a BEAC után választotta a Szeviépet. Rajtuk kívül fiatalok egészítik ki a keretet, így az ifiből Aranyics, Kovács, Lengyel és Bozóki, két nagykőrösi fiatal, Gál és Bogádi, valamint Szolnokról a jogi egyetemre felvételt nyert Fülöp. Távozott Ajanovics mellett Roczkov (abbahagyta), Djelmis (Diósgyőr) és Berta (Zala Volán).

Újabb támogatók

A gárda szponzori háttere továbbra is stabil, hiszen amellett, hogy a város és a névadó, a Szeviép újabb három évre biztosítja az anyagiakat, az IKESZ-szel pedig korábban megtörtént a szerződéskötés, még két vállalkozás, az egészségügyben jártas SOS 24 Kft., valamint a Real Hungary Rt. állt a klub mellé.

– Óriási megnyugvás ez nekünk, hiszen nyugodtan tervezhetjük a következő hároméves ciklust. A Péccsel, a Sopronnal és a Diósgyőrrel versenyezni nem tudunk, a BSE és a Győr pedig azonos vagy jobb kondíciókkal rendelkezik. Reálisan így a 4–5. hely az elérhető cél – nyilatkozta Szetey András, a klub elnökségének tagja.

Mozgalmas ősz

A Szeviép-Szeged programja igen mozgalmas lesz. Jelenleg az öthetes felkészülés felénél tart a csapat, majd utána jönnek az edzőmeccsek. Egy-egy lesz szeptember 4-én és 7-én, utána jön szeptember 16. és 18. között a bonyhádi 28. Bogép-kupa, október 1-jén pedig 11 csapat részvételével a bajnoki rajt – a Szeviépnek Győrben. A bajnoki rendszer átalakult: az alapszakasz után az első nyolc gárda a play-offban szerepel, emellett pedig újra beindul az U22-es sorozat. Az Európa-kupa csoportköre október 19-én startol, ekkor a Szeviép hazai pályán a szlovén Celjét fogadja. Az együttes decemberig szerda-szombat ritmusban játssza tétmeccseit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dobojba utazik a Pick

Nincs üresjárat a Pick Szeged háza táján, amíg a vezetők tegnap aláírták a kiadónkkal, valamint a… Tovább olvasom