Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Domány és Erdős volt a legjobb

Immáron nyolcadik alkalommal a Dr. Szabó Imre-sakkemlékversennyel zárja a bajnoki évet az MSVSE. A várakozásnak megfelelően Erdős Viktor nyerte a versenyt.
A Makói SVSE sakkszakosztályánál már hagyomány, hogy a bajnokágra való visszatekintést összekapcsolják a Dr. Szabó Imre-emlékversennyel. Előbb a szakosztály vezetés értékeli az első osztályú csapat szereplését, majd meghatározzák a következő bajnokságra az elvárást.

Természetesen, a legmagasabb osztály egyetlen amatőr csapataként az elvárás sem lehet túlzottan magas: legalább a most megszerzett kilencedik helyet megtartani.

Persze most sem maradt el a legeredményesebb versenyzők megjutalmazása. Oravecz Károly szakosztályi elnök és Balázs Tibor szakosztályvezető nyújtotta át az elismerést Domány Zsófiának és a város első nemzetközi nagymesterének, Erdős Viktornak. A szakosztály legjobb ifjúsági versenyzője címet pedig Balog Imre kapta. Külön értékelték az NB II-es csapatot is, legeredményesebb pontszerzőjének, Diamant Tibornak serleggel ismerték el a teljesítményét.

A 11 fordulós, svájci rendszerű, 5-5 perces játékidővel lebonyolított VIII. Dr. Szabó Imre- emlékversenyen 25-en ültek asztalhoz.

A verseny végeredménye: 1. Erdős Viktor 11, 2. Balog Imre 9, 3. Szalai Kornél 8, 4. Volosin Vlagyimir 7,5, 5. Restás Péter 6,5, 6. Erdős Péter 6,5, 7. Balázs Tibor 6,5, 8. dr. Apró Adrián 6, 9. Vicsai Gábor 6, 10. ifj. Balázs Tibor 6, 11. Nagy Dániel 6, 12. Kópiás Ferenc 6 ponttal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A HFC nem vállalja az NB II-t

A 2007–2008-as NB II-es bajnoki idény tervezése közben mint NB III-as csoportmásodik a… Tovább olvasom