Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Dömét megismerte az új kapitány

Mindenkit meglepett Faragó Tamás még tavaly év végi bejelentése: befejezi munkáját a női vízilabda-válogatott élén. Tette mindezt azt követően, hogy irányításával Pelle Anikóék Montrealban megnyerték a világbajnokságot. Visszavonulása váratlanul érte a szakmát: a szövetséget és a lányokat egyaránt.
Mindenkit meglepett Faragó Tamás még tavaly év végi bejelentése: befejezi munkáját a női vízilabda-válogatott élén. Tette mindezt azt követően, hogy irányításával Pelle Anikóék Montrealban megnyerték a világbajnokságot. Visszavonulása váratlanul érte a szakmát: a szövetséget és a lányokat egyaránt. A közvéleményt pedig utódjának, Szilágyi Péternek a kinevezése. Magyarországtól elég távol, Új-Zélandon dolgozott szövetségi kapitányként, onnan tért haza.

Az első, vezetésével a margitszigeti sátorban megtartott keretedzésen 21 pólóshölgy vett részt. A bajnokságban harmadik helyen álló Hungerit-Top Cop-ból egyedül Döme Nóra vett részt a foglalkozáson. Nem egyedüli kapusként volt jelen, rajta kívül még hét „portást" szemrevételezett az új szakmai főnök.

– Szilágyi Péternek a világbajnokságot nyert lányokat nem kell bemutatni, a többieket viszont most kezdi feltérképezni – magyarázta Beleon Zsolt, a Szentesi VK elnöke. – Úgy tudom, az a terve, hogy kialakítson egy 40 fős keretet, az idő haladtával abból szűkít majd. – A jövő héten újabb négy játékosunk hivatalos a második foglalkozásra, azon ott lesz már Tóth Andrea, Győri Eszter, Molnár Anett és Sipos Edit is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Beton-játékosok utódokat nevelnek

Az Első Beton Szeged futsalcsapatának vezetői nemcsak a felnőtt együttest menedzselik remekül,… Tovább olvasom