Délmagyar logó

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Döntők a Kék Mókuson

Ma délután három órakor a Dr. Csordás József utánpótlás emléktornával kezdődik a Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótorna az újszegedi sportcsarnokban. A foci szerelmesei izgalmas programot ingyenesen nézhetik végig. Egykori és mai kedvencek is pályára lépnek.
Fotó: Gyenes Kálmán
A napokban elromlott a gázüzemelésű cserépkályhám. Hívtam a szerelőmet. A munka alatt beszélgettünk. Előbb az angol fociról, majd a Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótornáról. Utóbbiról hosszasan. Ő is szereti. Úgy, mint sok-sok Csongrád megyei futballbarát. Évtizedek alatt lett patinás a viadal. Az első pedig egy kis pici kupa volt. Az újszegedi ligetben, napjainkban az enyészetté vált Vigadóban csatáztak a csapatok. Decemberben, szabadban, betonon. Az első Kék Mókuson négy csapat szerepelt.

Kik találták ki? Egy téli estén Kozma Zoltán és Frányó László – utóbbi jelenleg a Gellért Szabadidőközpont gondnoka – beszélgetett. Végül abban maradtak: megszerveznek egy kis kupát. Azért, hogy a meccsmentes időszakban is legyen miért izgulni. Igy utólag még szerencse. Szóval innen indult el a Dél-Alföld legnagyobb tornája. Ezután Nagy István, majd az idén váratlanul elhunyt Kósa Zsigmond vette át szervezést. Kósa munkássága alatt igazán híres hazánkban a viadal.

A torna programja

A szegedi Kék Mókus-kupa kispályás focitorna programja, december 29., 15 óra, utánpótlás mérkőzés: Tisza Volán SC–HFC 1992-es korosztálya. 16 óra, vigaszági döntő: Plaza Szeged–Blues Kert. 17 óra, öregfiúk döntő: Első Beton–Szőreg III. 18 óra, gálameccs: Szeged öregfiúk–Médiaválogatott, 19 óra, nyílt kategória döntő: Első Beton–Center Lottózó. 19.50: ünnepélyes eredményhirdetés 
Nemcsak a csapatok számát tekintve lett hatalmas a Mókus, hanem a nézők számát tekintve is. Magyarországon kevés olyan kupa van, amelyen több ezer drukker izgulja végig a meccseket. Nem egyszer bizonyult már kicsinek az újszegedi sportcsarnok. A szegedi közönség láthatta játszani Détári Lajost, Szabics Imrét, Urbán Flóriánt, Kenesei Krisztiánt, Kenesei Zoltánt, Vasas Zoltánt, Zoran Kunticsot.

Természetesen a Csongrád megyei kedvencek sem hiányozhattak. Udvari Szabolcs, Turján György, Schultz Levente, Kulacsik Tamás, Koncz Zsolt is rendszeres résztvevője a Kék Mókusnak. Aki játszott már rajta, az tudja: varázsa van a focitornának. Játékosként és nézőként is élményt jelent részt venni rajta.

Idén nagyot változott a helyzet. A városi sportigazgatóság és a Délmagyarország jóvoltából a szurkolók ingyen tekinthetik meg a mai finálét. Parádés lesz a szereposztás. Ezen most sokan mosolyoghatnak, de az öregfiúk és a 35 év alattiak döntőibe is olyan csapatok kerültek be, amelyeknek a soraiban remek kispályás focisták szerepelnek. Jól bánnak a labdával. Az 5X2 méteres kapunak köszönhetően pedig a gólok sem maradnak el.

A fiataloknál és az öregeknél az Első Beton kétszer is pályára lép. Természetesen nem ugyanazzal a csapattal. A 35 év felettieknél a Szőreg III. lesz a Beton ellenfele, míg a „kicsiknél" a Center lottózó. A két finálé között pedig egy vérbeli show jellegű találkozó színesíti a programot. A Szegedi öregfiúk (Újhelyi, Csehó, Bogdán, Móricz, Kemenes, Takó, dr. Tóth, dr. Kováts, Takács Z., Gerecz, Deák, Kutasi, Orosházi, Polyvás, Szabó Gy., edző: Kőhalmi István) a média válogatott (Dobó, Barok, Szélpál, Mádi, Süli R., T. Hámori, Kovács, V. Fekete, Patkós, Tamás Á., Süli A., Lukács, Horváth, Bittman, Szuhánszky, edző: Szetey András, Vajda Attila). Ami a felsorolásból is kiderül: érdemes lesz programként beiktatni a Kék Mókus döntőjét, mert nagy valószínűséggel remekül szórakoznak majd a labdarúgás szerelmesei.

.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyen szurkolhatnak a nézők a Kék Mókus-kupán

Három döntő és két meghívásos kispályás futballmérkőzés. Ez lesz a holnapi, szegedi Kék Mókus-kupa… Tovább olvasom