Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Dr. Szűcs Ernő Péter: érkezik a jövő csapata

A játékosok a szabadságukat töltik a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatánál, amelynél a nyáron komoly változások történnek: 12 új játékos érkezik. A klubvezetővel, dr. Szűcs Ernő Péterrel készítettünk interjút. Az elmúlt szezonról és a jövőről is beszélgettünk.
– Két ezüstérem jutott az idei szezonban, a BL-ben a legjobb 16-ig jutott a MOL-Pick Szeged. Hogy értékeli a 2015–2016-os idényt?

– Vegyesek az érzéseim, és nem tagadom, maradt hiányérzetem. Alakulhatott volna sokkal jobban a szezon, a magyar kupa döntőjében nem volt szerencsénk a hétmétereseknél, a Kiel elleni nyolcaddöntőben a saját kezünkben volt a sorsunk, de az említett meccseken végül nem sikerült emlékezeteset alkotnunk, pedig közel voltunk hozzá.

– Jól láttam, hogy a szezonzáró összejövetelen a beszéde alatt elérzékenyült?

– Igen, nem tagadom! Nehezen találtam a szavakat, nem volt könnyű a búcsú, hiszen sokan távoztak a csapattól.
 
Szűcs Ernő Bombactól köszönt el. Fotó: Faragó Imre
Szűcs Ernő Bombactól köszönt el. Fotó: Faragó Imre

– Voltak kedvencei?

– A meghatódottság a csapatnak szólt. Remek közösséget alkotott a keret, talán a klub történetében is kevés ilyen csapat volt, amelyik ennyire összetartó volt, ahol ilyen jó közösség alakult ki.

– Mégis komoly változás történik a keretben. Miért döntöttek a cserék mellett?

– Három évre tervezünk, egy teljesen új projektet kezdünk el a nyáron, ezt pedig új játékosokkal képzeltük el. Fontos szempontunk volt, és a továbbiakban is az, hogy fiatal magyar tehetségeket tudjunk szerződtetni. Ezért érkezik Bodó, Bánhidi és Bóka. A külföldiek között is többen még fiatalok, de szükségünk volt nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező játékosokra, ezért hívtuk őket Szegedre.
 
Jönnek és mennek

Alaposan kicserélődik a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Nézzük, kik érkeznek a csapathoz: Sego (kapus, Kielce), Pedro (jobbszélső, La Rioja), Sostaric (jobbszélső, Velenje), Buntic (jobbátlövő, Kielce), Skube (irányító, Velenje), Obranovic (irányító, Zagreb), Bánhidi (beálló, Balatonfüred), Gaber (beálló, Montpellier), Bodó (balátlövő, Tatabánya), Gorbok (balátlövő, Vardar), Bóka (balszélső, Balatonfüred), Sunajko (balszélső, RK Graficar).
Aki távoznak: Wyszomirski (kapus, Lemgo), Parrondo (jobbszélső, Budakalász), Prodanovics (jobbszélső, Breszt), Ancsin (jobbátlövő, Veszprém), Bombac (irányító, Kielce), Mindegía (irányító, Kolding), Ilyés (balátlövő, Tatabánya), Vranjes (beálló, Tatabánya), Robledo (balátlövő, Kolding), Csuruvija (balszélső, ?), Hegedüs (beálló, kölcsönbe Gyöngyös).

– Három évet említett, mi a szegedi klub célja, terve?

– Egyesületünk stabil anyagi háttérrel rendelkezett eddig is, azonban az, hogy most hosszú távra tervezhetünk, megnyugvást eredményez, még jobban a munkára tudunk koncentrálni. Mi az elvégzett munkában hiszünk! Célunk a magyar bajnoki és kupagyőzelem, ez a hároméves programunk egyik fő célkitűzése. A nemzetközi porondon is szeretnénk még közelebb kerülni az európai elithez, hiszen már az ajtón kopogtatunk, idén legyőztük a BL-győztes Kielcét, a negyedik Kielt is. Szeretnénk bekerülni a Bajnokok Ligája legjobbjai közé, azaz a négybe jutni. Komoly tervek, komoly célkitűzéssel, de úgy gondolom, hogy erre képes lesz, lehet rá a csapat.
 

– Komoly kihívás lesz összerakni az új csapatot, mit várhatnak a szurkolók a következő szezontól?

– A szakmai stáb feladata, hogy minél hamarabb és gyorsabban sikerüljön elsajátítani azt a taktikai rendszert, amit a csapat játszik. Úgy gondolom, hogy Juan Carlos Pastor és két segítője, Marko Krivokapics és Fekete Róbert garancia arra, hogy jó és eredményes csapattá váljon a MOL-Pick Szeged. Senki sem mondja, hogy ez könnyű lesz, de már bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk komoly eredményt elérni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Labdarúgás: egy pont kell a bennmaradáshoz

Labdarúgás: egy pont kell a bennmaradáshoz
A Merkantil Bank labdarúgó NB II-ben a 30., a labdarúgó NB III Közép csoportjában a 34. forduló jelenti az idényzárást. Tovább olvasom