Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Dudás Zita célja az államvizsga után Kína

Búvárúszás, Szeged - A Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub versenyzője, Dudás Zita a jogi egyetemen államvizsgázik, mellette pedig Kanyó Dénes vezetőedző irányításával tréningezik. A búvárúszónak két álma van: lediplomázni, majd kiharcolni a jövő évi kínai vébén való indulást. Tanulás és edzés között beszélgettünk a sportolóval.
– Gratulálunk a bosnyák bajnoki címhez, Szarajevóban remekelt. Számított rá?

– Nagyon hiányzott már a versenyzés, közel egy éve nem indultam semmilyen eseményen sem. Ez sem volt véletlen, hiszen a jogi egyetemen komoly kihívás vár rám, jelenleg is államvizsgázom.

– Elégedett volt a teljesítményével?

– Jólesett az úszás, ennél biztos, hogy jobbra vagyok képes, de nyerni, a dobogó legfelső fokára állni mindig jó érzés. Lesz ez még jobb, tudom!

– Miért tért vissza?

– Nagyon sokat tanulok, napi 10-12 órát. A tréning éppen ezt töri meg, így kiengedem a gőzt, teljesen felszabadulttá válok, erőre kapok. Szükség van arra, hogy friss maradjak. Dani pedig hajt, a többiekkel remek a kapcsolatom, egy remek csapat jött össze nálunk, sokat viccelődünk, így erre nagy szükségem van. Az edzések kikapcsolnak.

Jólesett az úszás. A napi 10-12 órás tanulás után Dudás Zita a vízben engedheti ki a gőzt. Fotó: Karnok Csaba
Jólesett az úszás. A napi 10-12 órás tanulás után Dudás Zita a vízben engedheti ki a gőzt. Fotó: Karnok Csaba

– Jövőre Kínában rendezik a világbajnokságot. Ott lehet?

– Két rövid távú célom van az életben. Az első: legyen meg a jogi diplomám. A második: szeretném kiharcolni a világbajnokságon való indulást. Gyerekkorom óta álmom, hogy eljussak az ázsiai országba, résztvevője legyek egy búvárúszó-eseménynek. Ezért dolgozom és edzek.

– Milyen számban harcolhatja ki az indulást?

– Nem elképzelhetetlen, hogy nagyobb uszonyra váltok, így a rövidebb távok jöhetnek szóba. Egyelőre még csak napi egyszer edzek. Ha sikerül a vizsgám, akkor kezdem el a komoly munkát.

– Mi lesz, ha nagy lesz, és sikerül megszerezni a diplomát?

– Vonz a mediátor része a jogi szakmának. Ez a perek előtti békítés. A közvetítő feladata, hogy a közvetítői eljárás során pártatlanul, lelkiismeretesen, legjobb tudása szerint közreműködjön a felek közötti vitát lezáró megállapodás létrehozásában. A mediátor csak a folyamatot kontrollálja, a döntés joga a feleknél marad. Ez egy szép része a leendő szakmámnak, de ne rohanjunk ennyire előre, hiszen még jönnek a vizsgák.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Régiós dupla Mórahalmon

Az UEFA amatőr Régió-kupa második fordulójában a hazánkat képviselő, és Csongrád megyei… Tovább olvasom