Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Edzés közben eszméletét vesztette egy exszegedi focista

Félbeszakadt kedden a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának edzése, mert a Szegedről igazolt Gahwagi Nebil edzés közben rosszul lett, összeesett és elvesztette az eszméletét.
– Szörnyű pillanatok voltak – mondta nem sokkal az eset után Vágó Attila, a DVTK vezetőedzője. – Csoportokba futottak a játékosok az edzésen, amikor Nebil váratlanul összeesett. Természetesen mindenki odarohant, hogy próbáljon segíteni, de nem volt eszméleténél, így azonnal hívtuk a mentőket. Szerencsére, a mentő gyorsan kiérkezett, és hamarjában még a defiblirátor is előkerült, de hála Istennek nem kellett használni, mert a szívverése nem állt le, és amire kiérkeztek a mentősök kezdett eszmélethez térni. Amikor a mentőkocsiba tették, már tudatánál volt, az esetkocsiban az EKG vizsgálatot azonnal megkezdték. Nebilt kórházba szállították, ahol alapos kivizsgáláson fog részt venni. Az édesanyját értesítettük telefonon, aki rögtön autóba ült, hogy Szegedről Miskolcra siessen a fiához - tette hozzá a Tisza Volán korábbi trénere.

A Vaságyári kórházba került diósgyőri labdarúgó állapotáról dr. Koleszár Lajos, a Miskolci Egészségügyi Központ igazgatója tájékoztatott.

– Egyetlen beteg állapotáról sem adhatunk felvilágosítást, anélkül, hogy erre engedélyt kaptunk volna tőle, legyen szó futballistáról, vagy bármilyen más sportolóról, illetve más foglalkozást űzőről – mondta az orvos-igazgató. – Az viszont nem titok, hogy általában többnapos, részletes kivizsgálás vár azokra, akiket eszméletvesztéssel szállítanak be hozzánk, és az intenzív osztályról átkerülnek egy másik osztályra, mondjuk a belgyógyászatra. Talán holnap többet tudok majd mondani a konkrét esetről.

– Nagyon megijedtünk, de mindenki amiben tudott segített, azonnal vizeztük a tarkóját, és igyekeztünk minél több levegőhöz juttatni Nebilt, akinek nagyon hevesen vert a szíve az összeesés után, és a pulzusa is alig volt tapintható – mondta Horváth Ferenc, a DVTK technikai munkatársa. – Először az ambulanciára vitték, ahonnan az adatfelvétel után az intenzív osztályra került. Az orvosok azt mondták, hogy holnap reggelig biztosan az intenzíven marad. Ha jelentős változás nem következik be az állapotában, akkor holnap átkerült egy másik osztályra, és kezdődhetnek a kivizsgálások, vérvétel, terheléses vizsgálat, és a többi. Úgyhogy pár napig biztosan bent fog maradni Nebil, aki bár fejfájásra panaszkodik, a néhány órával ezelőtti állapotához képest jól, jobban van - tette hozzá Horváth Ferenc.

Tisza volán nevelés

A DVTK NB I-es labdarúgócsapatának játékosa a nyáron az NB III-as Tisza Volán Szeged együttesétől igazolt Miskolcra. A középpályás, aki augusztus 20-án ünnepelte 19. születésnapját eddig még egyetlen percet sem játszott a DVTK első osztályú, és a borsodi csapat harmadik vonalban szereplő tartalék együttesében sem. Nebil pályára lépéshez szükséges papírjai a múlt héten rendeződtek, így a hétvégén, a DVTK tartalék csapatának vasárnapi, Nyírmada elleni mérkőzésén eshetett volna át a tűzkeresztségen.

Olvasóink írták

 • 4. xBen 2008. szeptember 03. 09:22
  „Jobbulást Nebil! Remélhetőleg nem komoly a probléma!”
 • 3. mai 2008. szeptember 03. 08:28
  „1-ső hozzászóló nem ragadtatta el magát véleményével, mint 2-es hozzászóló véleményével reagált. Most a hét végén egy kölni futbalista is összeesett meccs közben. A szervezetet érő hatások eredete tisztázatlan, átláthatatlan. Jobb az óvatosság és a figyelem.”
 • 2. pepe papa 2008. szeptember 03. 07:32
  „kukoricajancsi!
  ...valószínű,hogy ön tapasztalatai alapján ítél!...vagy az újságokból ollóz?
  Vannak rejtett fejlődési rendellenességek ,amelyek szintén okozhatnak rosszullétet...
  Nem ismerem a srácot,de inkább menjen maga a kukoricásba és talán ismeretlenül ne mondjon vélemény másról!”
 • 1. KukoricaJancsi 2008. szeptember 02. 21:12
  „Az utóbbi időszakban (1-2-3? év) feltűnően több sportolói rosszulétről tájékoztat a média mint korábban.
  Lehetséges esetek:
  - korábban is ugyanennyi volt, csak a média nem tudott róla
  - az okok mögött a kimutatható és kimutathatatlan doppingszerek állnak, amelyeket egyre szélesebb körben alkalmaznak. Ebben az esetben a doppingszerek mellékhatása az egyre több rosszullét, és érthető, ha korábban kevesebb ilyen eset történt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sík Márton: Ellentmondásos érzések kavarognak bennem

A Démász-Szegedi VE kajakosát, Sík Mártont több kellemetlen hatás érte az olimpiát megelőzően: elhunyt edzője, Séra Miklós, majd a kínai játékokon startoló négyesük az utolsó pillanatban, emlékezetes szétlövés és pótszétlövés után állt össze. Tovább olvasom