Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Egy félidő nem elég, főleg Veszprémben

A Veszprém zárta az élen az NB I-es férfi kézilabda-bajnokság alapszakaszát, miután az utolsó fordulóban ledolgozta Szegeden szerzett háromgólos hátrányát, és végül hét találattal verte a Picket.
NB I-es férfi alapszakaszzáró-mérkőzés. Veszprém, 3500 néző. Vezette: Herczeg, Südi.
Veszprém: SOLA – Tombor 1, GÁL 5, Lapcsevics, Lusnyikov, Perez 3, Pásztor 1. Csere: Tatai (kapus), Eklemovics, LAZAROV 6 (2), Buday 3, Myrhol, IVÁNCSIK G 7 (2), Gulyás 2. Edző: Zdravko Zovko.
Pick Szeged: PULJEZEVICS – BENDÓ 6 (5), Krivokapics 3, Andjelkovics 3, Mezei 1, Ilyés 3, Vadkerti 1. Csere: Perunicsics 3, Djurkovics, Lendvay, Bakos 1, Berta. Edző: Kovács Péter.
Kiállítások: 6, ill. 18 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 6/5.
Az eredmény alakulása, 4. perc: 0–2, 8. p.: 3–5, 11. p.: 6–5, 22. p.: 12–9, 37. p.: 18–13, 40. p.: 18–15, 57. p.: 27–19.

Gál (labdával, Djurkovics mellett) a hazaiak egyik legjobbja volt Fotó: Nemzeti Sport
– Nem lenne igazi csapat a Pick Szeged, ha úgy lépnénk Veszprémben pályára, hogy a háromgólos előnyünket akarnánk csak megőrizni. Győzni akarunk! – jelentette ki Berta Róbert csapatkapitányhelyettes. Egy biztos, a jelenlegi magyar első osztályú bajnokságban az igazi rangadó csak a Veszprém–Szeged összecsapás és fordítva. Ez volt várható most is.

Nem hiszem, hogy csak a két város szurkolói, hanem a kézilabda iránt érdeklődők népes tábora is bizakodott abban, hogy ismét jó mérkőzésnek lehetnek szemtanúi. Már napokkal korábban megkezdődött a találgatás és a jósolgatás: vajon az éles mérkőzéseket játszó veszprémiek, vagy a tíz napot csak készüléssel töltő Szeged kerül előnybe. Erre azonban csak a meccs hatvan perce adhatott választ. A hazai játékosok mindenesetre magabiztosan jelentették ki, csakis ők győzhetnek.

Magabiztos kezdés

A Pick Szeged magabiztossága és győzni akarása már az első
Puljezevicsen nem múlott

Nenad Puljezevics igazán mindent megtett azért, hogy a nagy bombázóktól, Pereztől és Lazarovtól megmentse a kapuját. Az első félidőben óriási része volt abban, hogy talpra tudott háromgólos hátrányból állni a csapat. A második félidő elején aztán tényleg nem tudta útját állni a veszprémi lerohanásoknak. Sőt az egyre lukasodó szegedi fal hibáit sem tudta kompenzálni védéseivel. 
másodpercekben szemmel látható volt. Vadkerti gólja még a feszülteket is megnyugtatta, így Krivokapics elhibázott büntetője sem okozott törést a vendégek játékában. A szegedi átlövőkből különösen felkészültek a hazaiak, így Krivokapicsnak és Ilyésnek is több kísérletből sikerült csak Sola kapuját bevennie. Az energikus vendégtámadások meghozták a gyümölcsüket, hiszen a nyolcadik percre már Mezeiék vezettek két góllal. Azonban fordult a kocka. Jó húzásnak bizonyult a hazaiak részéről, hogy Sola helyett Tatait állította a kapuba Zdravko Zovko. Az így feljavult veszprémi védekezésből sokkal eredményesebben támadtak Lazarovék. Ehhez társult még, hogy egymás után három szegedi játékos került a kiállítás sorsára. Ezt pedig jól használta ki a bajnoki címvédő, s előbb kiegyenlített, majd háromra növelte előnyét. A szegedi fordulatot Puljezevics kapus büntetővédése hozta meg, s emberhátrányban is gólt tudott lőni a Tizsa-parti együttes. Sőt Ilyés, Bendó és Bakos találata azt jelentette, hogy ismét a vendégeknél volt az előny. Pedig Zdravko Zovko közben még időt is kért, azonban ez sem tudta kizökkenteni a Picket a saját ritmusából. Ha Bakos még az utolsó másodpercben immáron másodszor nem a kapufát találja el, akkor még nyugodtabban vonulhattak volna szünetre a vendégek.

A szünetben minden szegedi drukker nagyon dicsérte kedvencei játékát. Azonban mindenki tudta, korai az öröm, hiszen a neheze, az újabb harminc perc még hátra volt.

Eladott labdák

Kicsinek bizonyult a Coco

A szegedi Coco ismét kicsinek bizonyult tegnap. A Délmagyarország és a Rádió 88 közös szurkolói klubja teljesen megtelt a Veszprém– Szeged férfi kézilabda-rangadóra. A nézők közt találhattuk Tápai Szabinát, a magyar női válogatott és a Cornexi fiatal klasszisát is.
– Minden szépen indult, bár éreztem, hogy döntőnek bizonyulhat a második félidő eleje. Sajnos nem a Pick javára történt mindez – mondta a Szegedért szorító játékos.  
Ehhez pedig nem kellett nagy jósnak lenni, mint ahogyan a küzdőtéren történtek is bebizonyították: a veszprémiek nem tartották lefutottnak a mérkőzést. Négy rossz szegedi passzból ugyanennyi veszprémi gól született, s még Perunicsics is a kiállítás sorsára jutott. Sajnos éppen a karmester, a Pick motorja, Andjelkovics hibázott sorozatban, s ehhez jött még, hogy az ismét kapuba álló Sola lehúzta kapuja előtt a rolót. Így aztán Kovács Péter edző hét perc elteltével, ötgólos hátrányban (18–13) kénytelen volt időt kérni, megnyugtatni csapatát. Úgy tűnt, hogy ezt sikerült is elérnie, hiszen Krivokapics nyolcperces gólcsendet tört meg, míg Bendó negyedszer is biztos kezű ítéletvégrehajtó volt. Milyen kár, hogy csak most sikerült felfedezni ezt az erényét. Korai volt azonban a túlzott szegedi optimizmus. Sajnos be kellett látni, hogy csak tiszavirág életű volt a vendégek távolságcsökkentése. Még az sem nyugtatott meg senkit, hogy sikerült gól nélkül megúszni a kettős emberhátrányt. A Pick támadásban mondott csődöt, amit bizonyít az is, hogy a második játékrész 17 perce alatt szerzett négy gól fele büntetőből született. Olyan taktikai elemeket erőltettek a Tisza-partiak, amely nem járhatott eredménnyel. A Veszprém túl jó csapat ahhoz, hogy olyan támadásokat vezessenek ellenük, amelyek csak a kiscsapatoknál lehet eredményes. Ezzel párosult az a sok eladott labda, rossz átadás, elkapkodott és pontatlan kapura lövés, s néhány játékos egyre gyengébb teljesítménye. Miután Sola elvégezte a nehezét, Zovko mester bátran küldte be ismét Tatait, aki az újabb lehetőségtől felbuzdulva bravúrosan őrizte meg kapuját a szegedi góltól. Sajnos a Szeged erejéből csak egy félidőre futotta. Ráadásul Milorad Krivokapics mai állampolgári esküje (helye: Szeged, Városháza, 14 óra) is szomorú hangulatú lesz.

Edzői nyilatkozatok

Zdravko Zovko: – Örülök annak, hogy a csapatommal a szünetben sikerült megértetnem, hogy amit addig csináltak, az nem elegendő. Hazai közönségünk előtt ez a teljesítmény nem elfogadható.

Kovács Péter: – Azt hitték a srácok, hogy harminc perc után már megnyertük a találkozót, s nagyon sokan nem is tudták megismételni az első félidőben nyújtott játékukat. Addig dicsérték a Pick kitűnő védekezését, hogy túlságosan is elbíztuk magunkat. Sajnálom, hogy ez így történt.

A Pick Szeged szombaton az alapszakaszt hetedik helyen záró Komlót fogaja 17 órától az újszegedi sportcsarnokban. A két győzelemig tartó második mérkőzés vasárnap 18 órakor Komlón lesz.

Lendvay: PLER?

Felröppent egy hír a Pick Szeged válogatott játékosával, Lendvay Péterrel kapcsolatban. Ezek szerint az irányító a szezon végeztével visszaigazol a Pestszentlőrinc-Elektromoshoz.
– A hír némileg igaz, ám egyelőre még csak tárgyalás szintjén van a dolog. A két klub vezetésének egyezsége után lehet majd konkrétumokról beszélni. A PLER ugyan még nem keresett, de azt tudják a pestszentlőrinciek, hogy Szegeden nem elégedettek velem – nyilatkozta a kézilabdás.
– Arról szó van, hogy távozik, de arról még nem tudok, hogy hova igazol Lendvay – mondta Lele Ambrus, a Pick Szeged ügyvezető elnöke. 


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bizakodva készült a Pick

A férfi kézilabda alapszakasza ma 18 órától az örök rangadóval zárul Veszprémben. A bajnoki tabellát… Tovább olvasom