Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Egy hullámhosszon közönség és csapat

A Budapest Bank férfi kézilabdaliga döntőjében – amely az egyik csapat harmadik győzelméig tart – a második összecsapást végig vezetve a Pick Szeged nyerte (35–30). A trónkövetelő Veszprémnek csak annyira futotta az erejéből, hogy kétszer is egy gólra csökkentette hátrányát. A Tisza-parti drukkerek sportszerű szurkolásból példát mutattak a veszprémieknek.
Ha valakiről el lehet mondani, hogy ideges, akkor ezt Vladan Maticsról, a Pick Szeged edzőjéről a Veszprém elleni bajnoki döntő második mérkőzése előtt bizton kijelenthettük. Joggal, hiszen ha nem nyer a csapat, akkor május 17-én Veszprémben akár át is lehet adni a bajnoki aranyakat. Tudta ezt minden Pick-játékos a csapatkapitánnyal, Puljezeviccsel az élen, aki még félig gyógyultan is vállalta a játékot. A hazaiakat a lelátón az olimpiai bronzérmes és világbajnok kenus, Vajda Attila, valamint a világ legjobb sakkozói közé tartozó Lékó Péter is erősítette.

Ilyen illusztris segítők mellett nem volt meglepetés, hogy a Pick óriási lendülettel kezdte a mérkőzést. Különösen Osmajicsnak sikerült letennie a névjegyét: mesterhármassal indította a szegedi gólgyártást – minden lövése célba talált. Majd Zvizej vette át a stafétabotot, aki tíz perc alatt szintén három találatig jutott. A Pick még négyperces emberhátrányban is tartani tudta kétgólos előnyét. Mocsai Lajos hiába állította Vujint Andjelkovicsra, mert jött Ghionea, aki négy helyzetéből ugyanennyi gólt szerzett, s a veszprémi edző ötgólos szegedi vezetésnél (14–9) időt kért. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen a vendégeknek gyorsan sikerült két gólt lefaragniuk a hátrányukból. Szerencsére a két játékvezető nagyon korrekten fújta a sípot, ezért elsősorban a játékra, s nem a színészkedésre helyeződött a hangsúly.

Osmajics (labdával) mesterhármassal kezdte a mérkőzést. Szegedi szempontból jó volt az alaphang. Fotó: Karnok Csaba
Osmajics (labdával) mesterhármassal kezdte a mérkőzést. Szegedi szempontból jó volt az alaphang. Fotó: Karnok Csaba

A második félidőben több technikai hiba csúszott be, igaz, Tatai is jobb formában védett, mint elődje, Perics. Előbb Djurkovics, majd nem sokkal később a másik oldalon Lusnyikov szedte össze harmadik kiállítását. Ez pedig éppen a kritikus negyvenedik perc körül történt, amikor egyre csökkent (24–23) a Pick előnye. A mérkőzés tehát igazi fordulatokat hozott. Andjelkovicséknak pedig – miután átestek a holtponton – ismét érvényesült az akaratuk. Sajnos a Pick egyik gólvágója, Zvizej lövés közben olyan rosszul fogott talajt, hogy megsérült a bokája. Az 53. percben megkezdte a finist a Pick, s amikor már hat góllal vezetett a Szeged, a veszprémi edző időt kért. Az 59. percben Pásztor az oldalvonalon kívülre lökte Vadkertit, amiből majdnem csetepaté tört ki, de sikerült mindkét oldalt, s főleg a publikumot lecsillapítani. Az utolsó percben aztán mindkét csapat csak kapkodott.

Vladan Matics: – Jó volt a védekezésünk, bát követtünk el néhány buta hibát. Végig kezünkben tartottuk a mérkőzést, s örülök, hogy kiegyenlítettük a hátrányunkat, amivel versenyben maradtunk a bajnoki címért. Sok sikert kívánok a Veszprémnek a KEK-ben.

Mocsai Lajos: – Határozott végjátékának és stabil játékosai kitűnő teljesítményének köszönhetően megérdemelten nyert a Szeged. A Pick jól szervezett csapat, ellene regenerációs játékkal nem lehet felvenni a versenyt.

Hajrá, Pick Szeged! Pssssszt!

Ezzel a lappal fogadta az újszegedi sportcsarnok három és fél ezres közönsége a bemutatásra bevonuló veszprémi játékosokat. Természetesen a füttykoncert sem maradt el azoknak (Gál, Perez, Ilyés, Mocsai, Vujin), akiket bizonyos okok miatt nem szeretnek a Tisza-parti drukkerek. A B közép sem tétlenkedett: egy hosszú transzparensen a következőt hozták a vendégek tudomására: „A fair play szellemében nekünk nincs hátul a szemünk. Üdvözlünk benneteket a régióban."

A mérkőzés jegyzőkönyve

Pick Szeged–MKB Veszprém 35–30 (18–13)

Budapest Bank férfi kézilabdaliga, döntő, második mérkőzés. Újszegedi sportcsarnok, 3500 néző. Vezette: Herczegh, Südi.
Pick Szeged: Puljezevics – GHIONEA 10, KRIVOKAPICS 9 (1), Andjelkovics 1, Djurkovics, Osmajics 4, ZVIZEJ 8. Csere: MARJANAC (kapus), HERBERT 1, Petrea 1, Stamate 1, Vadkerti, Bendó. Edző: Vladan Matics.
Veszprém: Perics – IVÁNCSIK T. 5, Cozma 2, Lapcsevics, Lusnyikov, Ilyés 3, Pásztor 3. Csere: TATAI (kapus), SESUM 7, Vujin 3, Putics 5 (5), Perez, Gál 2, Markovics. Edző: Mocsai Lajos.
Kiállítások: 16, ill. 22 perc. Hétméteresek: 3/1, ill. 5/5.
Az egyik fél három győzelméig tartó párharc állása: 1:1.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. sara83 2008. május 08. 21:28
  „N I K I!!!Ne süllyedj már le a pulykákhoz!!!Hagyjátok már tényleg abba a másik piszkálását! Uncsi!!”
 • 33. N I K I 2008. május 08. 21:12
  „Meíkre gondolsz?
  Ha az Ilyésesre gondolsz azt nem velem kezdted el...”
 • 32. Bembi86 2008. május 08. 20:16
  „annyira érdekel,hogy népszerűnek tartasz e vagy sem...
  feltettem a kérdést,arra válaszolj...
  minden olyan megjegyzés,amiben nem nyalom a Pick seggét,köcsög...
  érdekes...”
 • 31. N I K I 2008. május 08. 18:40
  „Hát tudod nekem már most sem vagy népszerű...de figyu ha nem írsz baromságokat akkor nem fogok haragudni ha csak békés Vp. szurkoló leszel és nem teszel mindenre köcsög megjegyzést!!”
 • 30. Bembi86 2008. május 08. 18:31
  „Niki,megmondom őszintén,én annyit láttam csak,hogy amikor a 2.félidőben arra ment,egyből ment a szitok.aztán egyszer csak elpattant a húr,és asszem mikor mi készülődtünk heteshez,intett a szurkolók felé,akik közül egyből felálltak jónéhányan,és még inkább szidták...
  egyetlen egy tagon láttam anti Puljezevic pólót...legalábbis kedden.ő hozzá odament egy szegedi főszurkoló,megölelték egymást,és kedélyesen dumáltak a szünetben
  én a pólókra csak azt tudom mondani,és tudom hogy nem leszek népszerű,hogy nem mi vettünk fel először anti Puljezevic pólót.”
 • 29. antiMKB 2008. május 08. 16:52
  „nyuginyuginyuginyugi”
 • 28. N I K I 2008. május 08. 14:49
  „Bembi86:
  De azt te is láttad gondolom, hogy mit csinált kedden??Vagy kihagy az emlékezeted...?? Ja ha meg a szurkolásnál járunk meg az anti Vujinos pólóknál, végignéztél már, hogy hány Vp. szurkolón van anti Puljezevics póló ja és ti is szoktatok kiabálni??!!
  Am meg balazs_88 utólsó hozzásával eggyetértek!!!
  Ja meg angelamelonynak üzenem ha megtudja mi volt ráírva lécci szóljon!!:)köcc
  HAJRÁ PICK!!”
 • 27. Bembi86 2008. május 08. 12:12
  „rendben...a 100 is sok...
  mondd már el hogy mivel ingerelte a közönséget?
  megmondom őszintén,én az mk döntőről annyira emlékszem,hogy kihagyott a szélről egy ziccert,aztán Puljezevic ráordított,majd 1 perc múlva bedobott egyet,és akkor ő kiabált vissza rá...arról nem is beszélve,mikor Puljezevic kizavarta Fecit a szegedi öltözőből,amikor bement érdeklődni a hogyléte felől...ez is abszolút intelligens és sportszerű magatartás,de hagyjuk is...
  amire még gondolok,hogy Feci minden gólja után két kezét emeli a magasba,és visszafutáskor kiabál...ez lehet még,ami ingerelte a szegedi közönséget...de most kedden,amikor az oldalvonal közelébe ment,már jött is a szitokáradat”
 • 26. balazs_88 2008. május 08. 11:43
  „Akkor énis visszakérdezek. Ha Gál igazolna a Szegedbe és ingerelé a VPiközönséget akkor ti csak megtapsolnátok hgoy jaj de jófej igaz?
  Amúgy már jópáran mondtuk, fejezd be ezt a hülyeséget, kikérem magamnak a cigányozást, a 3000 emberből kb 100 ha van aki ilyet csinál. ne általánosíts”
 • 25. Bembi86 2008. május 08. 10:54
  „kemény vagy Breath...
  a tavalyi döntő után mit keresett a mi szektorunk előtt Pukkancs?minek jött oda majomkodni,meg hergelni minket?és az mk döntő után?mit keresett ott,he???
  melyik közönség román cigányozza és szidja a volt játékosát?
  ki vette fel először az anti pólót?
  ugyan már...
  az európai porondon hol van ez a híresen kemény szegedi védekezés?segítek:sehol...mert egy európai bÍrópáros az 5.percben kiszórná a fél bandát...
  Csárli azért ment oda Bajuszhoz,hogy megkérdezze hogy miért csinálta...csak aztán válasz helyett tujduk mit kapott...egyékbéknt meg megkapta a büntetését ő is....
  a Lusnyikov dologgal takróztok évek óta...egyrészt elismerem,hogy azért is járt volna legalább a 3 meccses elmeszelés,de azt hiszem,az elmúlt évek szegedi meccsei alatt bőven visszakaptuk...lásd Putics válla, Dzomba földhözvágása,most meg Bajusz a döntőn...
  Lusnyikov akkori tettéhez hasonlót nem tudtok mondani...

  még egy kérdésem van: ha fordított esetben,mondjuk Gál ütötte volna meg Krivót úgy mint Bajusz,ti nem akarnátok,hogy kőkeményen megbüntessék?

  befejezem,töbebt nem írok.mindegyik szurkolótábor azt tesz,amit akar. nálam a román cigányozás,anyázás,anti nincs egyensúlyban a hátat fordító közönséggel,de biztos csak én érzem rosszul...
  őszintén remélem,hogy nem lesz több balhé,és tényleg a legjobb csapat nyeri a bajnokságot.
  tavaly is a legjobb nyerte,a Szeged,mert sokkal egységesebb és összeszedettebb volt,mint mi.”
 • 24. Breath 2008. május 08. 10:36
  „Nem mi mentünk a veszprémi lap fórumára irogatni...”
 • 23. sara83 2008. május 07. 22:06
  „Kedves szegedi szurkolók!

  Szépen kérlek benneteket a csapt nevében is ne álljatok már le veszekedni! Édesanyám mindig azt mondja:- ne állj le a libákkal, inkább szárnyalj a sasokkal!!!Kérlek titeket is, szárnyaljatok a sasokkal, és legyünk a csapatunk mellett!!! okos enged, szamár szenved!!!:):):):)”
 • 22. Andreas 2008. május 07. 20:08
  „Nem a veszekedésekkel kellene foglalkozni, hanem a saját csapatunkkal. Szóval nem kellene veszekedni és megsérteni a másikat.”
 • 21. Breath 2008. május 07. 19:44
  „Veszprémikém!

  Amíg nem nálunk volt az MK döntő, addig Füreden meg Pécsen volt. Az melyik városhoz van közelebb? Segítek: Szegedtől messze van.
  A kupát meg nem megvettük, licitálás volt, Hajnal is megvehette volna. Ennyi.
  És ha Sanyikát bántod, beszélhetnél kicsit Lushnikovról is...., aki kezet tört a méterekre labdától. Egy(!) meccset kapott. Most akkor mi van? Hol a megvett szövetség? OTT!
  És az a 240, amit a klub kapott viccc. Bírság, mert hagyták a Szőke Cigányt átmenni? Vicc.
  Yah, és kérdés: mi a fasznak ment oda Perez Bajuszhoz? Minek? És Gyuszika? Mit keresett ot? Vicc. Megvett szövetséggel.
  És hát ott van a legutóbb is könyöklő Vujin, Fecike. Ez van. Ezen a meccsen is kiderült, h a Szegd egy mészárosokból álló vadálat banda, aki ellen félve lép pályára a szelíd,sportszerű Veszperém. Ugye?
  Fair play? Te azt sem tudod, hogy mi az.”
 • 20. angelamelony 2008. május 07. 19:34
  „Jaaaaj Bembi verd már ki a fejedből azt a 3000-et...Akkor veszprémben is 3000 ezer ember volt Superman-os pólóban...grrrr
  Jah és volt még valami Egri leánykás transzparens is csak azt nemtudtam elolvasni..Valaki? :)”
 • 19. Pistike 2008. május 07. 18:54
  „Ti miken cigánykodtok... Jellemző. És ilyenkor a lényeg marad a leghátrébb, a kézilabda...
  Én amúgy a Szegednek szurkolok, szegedi is vagyok, és szeretném ha javulna a bajnokságunk színvonala. Akkor talán egyszer lehetne belőlünk valami válogatott szinten is. De nem tudom minek ez az ellenségeskedés, ettől jobb senkinek se lesz. Amúgy egy kvázi szegedi újságtól senki ne várjon pártatlanságot, meg egy kvázi veszprémitől se...”
 • 18. Lory 2008. május 07. 18:15
  „Arról mi tehetünk,hogy a Vp csak 34 millát tud kiperkálni????”
 • 17. Bembi86 2008. május 07. 17:48
  „a lényeg az breath,hogy nálad azért nem vagyok gyökérebb...azért mert nem istenítem a színészkirály Deniteket,a dagadt,agresszív Pukkancsotokat,meg a verőlegényeiteket,és védem a csapatomat a végsőkig,azért gyökér vagyok...
  és persze lepénzeltük az MKSZ-t,mert el merte tiltani Bajusz Sanyikát egy olyan tett miatt,amin az egész kézilabdatársadalom elítél...ne haragudj...ezzel a mentalitással egyedül fogtok maradni a kézillabda térképén,aztán majd lehozhatja főcímben a Délmagyar,hogy mindenki összefogott az ártatlan Pick ellen...
  és ha lepénzeltük az MKSZ-t?ti meg vettetek egy Magyar Kupát...
  NIKI: Djurkovic,Andjelkovic,Osmajic,Puljezevic,Bajusz...rémlik már valami?nem csoda,ha hátat fordít a közönség...”
 • 16. bajnokcsapat 2008. május 07. 16:43
  „Psssssssssssssszt!”
 • 15. Breath 2008. május 07. 15:26
  „Drága veszprémi barátom!

  Szeretném összegezni a tanulságot veled kapcsolatban: egy korlátolt gyökér vagy.

  Az a baj, hogy veritek a nyálatok a lepénzelt szövetséggel mögöttetek. Úgy ugye sokkal könnyebb. Most, h két nem bakonyi szívű bíró volt nem ment úgy a játék. Ez van.”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futsal: mintha az életük múlna rajta

A futsal NB I elődöntőjének első mérkőzésén idegenben, Csömörön 6–0-ra kikapott a… Tovább olvasom