Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Egy nagyság előtt tisztelegnek

Holnap délután egy órától pattog majd a labda az újszegedi sportcsarnokban, a Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótorna döntőjén. Az est fénypontja lesz (kezdés 18 óra) a Baróti Lajos-emlékmérkőzés, amelyen többek között pályára lép Törőcsik András és Hrepka Ádám is.
Lékó Péter a labdával is jól bánik. Fotó: Schmidt Andrea
Garantált a jó szórakozás. Soha ennyi magyar sztárt nem láthattak még a drukkerek együtt futballozni, mint holnap este az újszegedi sportcsarnokban. No de ne rohanjunk ennyire előre! Ne, hiszen a Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótorna eddig is vonzotta a Csongrád megyei focibarátokat. Varázsa van a döntőnek, nem egyszer tették már ki a spori bejáratára a megtelt táblát. Délután egy órakor a vigaszági döntővel startol a futballdélután. Ezután a két bronzmeccs következik, előbb a 35 év felettiek, majd a 35 év alattiak mérkőznek meg egymással. Délután négy órakor jön az első finálé. Az öregfiúk csapnak össze. Ezután a Csordás József-emlékkupán a Tisza Volán Focisuli és egy vajdasági gárda csatázik egymással.

Mai focisták a DV-ben

És ekkor elérkeztünk a nap fénypontjához. A Délmagyarország, a Délvilág és a Szeged Városi Sportigazgatóság által szervezett Baróti Lajos-emlékmérkőzéshez. A SZAK egykori kétszeres válogatott labdarúgója egy éve hunyt el. Szeged egyik büszkesége volt, és ő is imádta a várost. Hónapok óta tart a szervezés, amit megkönnyített, hogy a vendégek készséggel fogadták el a meghívást. Először a Délvilág-VSI csapatát szervezte meg a sportrovat. Elsőként az MTK gólvágóját, Hrepka Ádámot hívtuk fel. Ádám éppen élete első válogatott fellépésére tartott. A Tisza Volán Focisuli nevelése egyből igent mondott a felkérésre. Őt követte a fradista Laczkó Zsolt. Őt is nagy tehetségnek tartják a szakemberek, az ősszel szépen termelte a gólokat az FTC-ben.

Következett az újpesti Völgyi Dániel, a Vasas csatára, Bali Péter, a REAC egykori utánpótlás-válogatott labdarúgója, Makra Zsolt, a nyíregyházi – egykor az MTK-ban játszott – Lengyel Roland, a szintén ferencvárosi Csurka Zoltán, az ősszel honvédos, majd tavasztól újból fehérvári Bartyik Norbert, a váci kapus Köteles László, az Ausztriában profiskodó Maróti Sándor, majd a Soroksárban futballozó Hajdú Sándor. Mindannyian Csongrád megyeiek, és együtt még soha sem szerepeltek egy csapatban. A névsorból is kitűnik: a nézők bőven számíthatnak látványos megoldásokra. Angol mintára a DV-VSI menedzsere Kutasi László lesz, míg segítője Móricz „Zsiga".

Lilák a DM-ben

És akkor a Délmagyarország-VSI együttese. Nem akármilyen névsorral. Főként olyanokkal, akik Szegedhez és az Újpesthez is kötődnek. Kötődnek, hiszen Baróti Lajos edzőként a lila-fehérekkel sok szép sikert ért el. A legnagyobb csillag Törőcsik András. Ő ifj. Csordás Józsefnek köszönhetően jön el Szegedre. Véber György pályafutása a Szeol AK-ból indult. Újpesten nagy kedvenc volt, de Urbán Flórián is ebbe a kategóriába tartozott. A közelmúltban szövetségi kapitánynak kinevezett Várhidi Pétert is régen láthatta a publikum focizni. A Kanada ellen győzelemmel bemutatkozott tréner még az ünnepek alatt is gyakorolt.

FK-mezben

A napokban elkészültek a Baróti Lajos-emlékmérkőzésre azok a pólók, amelyekben pályára lépnek a csapatok. A DM-VSI együttese fehérmezben szerepel majd, míg a DV-VSI csapata kékben. Igaz, ők csak a melegítés alatt húzzák ezt fel. Azért csak addig, mert a megyei III. osztályban szereplő FK Spartacus Szeged elnöksége felajánlotta a meccsre a mezüket. Azt a szerelést, amely a régi szegedi címerrel van ellátva, és kék-fekete a csíkozása. Pont olyan, amilyenben Baróti Lajos egykor rendszeresen pályára lépett. Mivel ezek a srácok még felnőttként jóformán soha sem játszottak szegedi szerelésben, így örömmel vették a felajánlást.

Szélpál László, lapunk sportrovatának munkatársa tagja volt annak a magyar ifjúsági válogatottnak, amely az utolsó nagy sikert érte el. Csak egy sajnálatos sérülés miatt nem futott be még nagyobb karriert; azonban Baróti Lajoshoz őt is ezer szál kötötte, így nem tudott nemet mondani a felkérésre. Major László a Honvédban, és a Békéscsabában játszott az NB I-ben, de Szegeden is kedvencnek számított. És a többiek.

Lékó Péter sakkozóról köztudott, hogy imádja a focit, Vajda Attila pedig kötelességének érezte, hogy ott legyen a pályán. Schildkraut Krisztián jóformán a Megyeri úton nőtt fel, rengeteg Újpest-meccsen volt ott édesapjával. Röplabdában is a lila-fehérekkel érte el a legnagyobb sikereit. Varga Péter a Szeged Beton vízilabdacsapatán kívül csak egy gárdában játszott: méghozzá az Újpestben. Drahos Gábor kosárlabdázó lábbal is jól bánik a labdával, és Székhelyi József színházigazgató is szeretné megmutatni, hogy nemcsak a teniszpályán, hanem a focipályán is otthonosan mozog. Ha véletlenül feldobja magát, akkor ezt neki a nézők is elnézik, hiszen színészkedik egy kicsit... A menedzser Orosházi László lesz – mekkora gól lőtt a Szeol-pályán a Fradinak ... –, segítője Kőhalmi István.

Játékvezetők és szpíkerek

Az egyik játékvezető dr. Hegyi Péter lesz, aki idén több UEFA-kupa találkozón is tevékenykedett, társa Kalmár László. A Szilánk Zrt. jóvoltából elkészültek azok az egyedi kupák, amelyet négy fellépő kap majd. A Starcopy pedig az ünnepek előtt egy hatalmas Baróti Lajos-képet gyártott le, amelyet a nézők a sportcsarnokba lépve pillanthatnak meg. A hangulatról két műsorvezető gondoskodik. A DM-VSI csapatát Méhes Gábor a Sport Tv munkatársa próbálja meg hajtani, míg a DV-VSI csapatát lapunk sportrovatvezetője – az egész emléktorna kitalálója – Süli Róbert űzi majd. A nap meccse után pedig 19 órától a Kék Mókus-kupa 35 év alatti döntője következik.

Izgalmas nap lesz, így érdemes időben helyet foglalni a lelátón, hiszen a jó hangulat garantált, és nagy valószínűséggel telt ház előtt léphetnek pályára a csapatok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legjobbak közt emlegették

Holnapután az újszegedi sportcsarnokban rendezi lapunk és a Szeged Városi Sportigazgatóság a Kék… Tovább olvasom