Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Egyetlen gólon múlott

A 25–25-ös szegedi eredmény után úgy kapott ki egy góllal a Pick, hogy nem érdemelt vereséget. Egy hajszálra volt ugyanis a továbbjutástól, de azt a nagyon pici lépést nem sikerült megtenni.
Valladolid–Pick Szeged 25–24 (13–13)
Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő visszavágó. Valladolid, 3500 néző. Vezette: Geipel, Helbig (németek)
Valladolid: Sierra – GULL 5, GARABAYA 2, Antonio, Parrondo, Kis, Rodriguez 1. Csere: LORGER (kapus), DELGADO 5, MURATOVICS 7, Fernandez 3 (3), Lopez, Rentero 2. Edző: J Carlos Pastor.
Pick Szeged: PULJEZEVICS – BENDÓ 5, KRIVOKAPICS 7, Jovanovics, Djurkovics 1, Ilyés 3, VADKERTI 3. Csere: BAJUSZ 5 (2), Mezei, Matics. Edző: Zoran Kurtes.
Kiállítások: 2, ill. 12 perc. Hétméteresek: 7/3, ill. 2/2.
Az eredmény alakulása: 3. perc: 0–2, 10. p.: 4–6, 13. p.: 5–8, 20. p.: 8–9, 23. p.: 11–10, 35. p.: 13–17, 43. p.: 18–20, 51. p.: 22–21, 56. p.: 23–24.

Jovanovics a döntő pillanatokban hibázott. Fotó: Schmidt Andrea
Szombaton ismertté vált a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének hét – Kiel, Barcelona, Ciudad Real, Pamplona, Gummersbach, Flensburg, Veszprém – résztvevője, így tegnap már csupán egyetlen kérdés maradt: négy spanyol vagy két magyar együttes lép-e tovább? A Pick Szeged háza táján a sérülés tekintetében sajnos nem javult a helyzet. Szombaton még úgy tűnt, hogy Puljezevics kapusnak rendbe jött a gerincideg-becsípődése, de a tegnap délelőtti foglalkozáson kiderült, hogy még mindig nem tökéletes a Tisza-parti kapus. Ezért Szabó doktor a mérkőzés előtt egy órával, a kezdetekor és a szünetben is injekciót adott be. Bendó már a melegítés közben fájlalta a bal lábát. Talán csak az volt a megnyugtató, hogy Krivokapics most nem panaszkodott.

– Ha sikerül a technikai hibáinkat minimálisra csökkenteni, akkor elégedett leszek – mondta a mérkőzés előtt nagyon feszült Zoran Kurtes edző, akinek már így is pályafutásának legnagyobb sikere a nyolcaddöntő.

A hazaiak, háromezer-ötszáz szurkoló támogatását élvezve nagyon magabiztosak voltak. Kis Ákos meg is jegyezte: – Győzelemre készülünk. A szegedi meccs alapján mi jobbak vagyunk.

Krivokapics szórta a gólokat. Fotó: Schmidt Andrea
Azonban a szegediek ezt másként gondolták: Krivokapics után büntetőből Bajusz talált a hálóba. A spanyolok pedig csak a 8. percben lőtték az első akciógóljukat. A Pick Szegedre jó értelemben véve rá sem lehetett ismerni: nagyon fegyelmezetten és főleg figyelmesen védekezett. A támadásban pedig annak ellenére, hogy Pastor edző továbbra is az egyzavaros védekezést választotta, főleg Krivokapics gólra törő játékával és a pontossággal a vendégek vezettek. Sőt a 13. percben már három góllal. Djurkovics első kiállítását még átvészelték a vendégek, azonban a beállós második két percét Delgado és a nagy akarattal játszó Muratovics góljával a hazaiaknak sikerült kiegyenlíteniük. Egy darabig a Szeged szerzett előnyt, amit a Valladolid rendre egalizált. Majd egy támadás erejéig átvette a vezetést a spanyol csapat, először a mérkőzés alatt a 23. percben, de Vadkerti szemfüles játékának köszönhetően tartották a vendégek a lépést.

Sőt Krivokapics újabb fellángolásával már Pastor edző is kénytelen volt időt kérni. Ennek sajnos meg is lett az eredménye, de ehhez kellett az is, hogy Ilyés a két kapufája mellett ziccerben sem tudta bevenni a szegedi lövésekkel rendszeresen tehetetlen Sierrat váltó Lorger kapuját. A mérkőzés közben még Zoran Kurtes is megsérült, a jobb lábára erősen sántítva irányította csapatát a pálya szélén. A Valladolid előnnyel zárhatta volna az első játékrészt, hiszen büntetőhöz jutott azonban a két hétméterest már korábban értékesítő Fernandezt Puljezevics úgy megzavarta az előre mozgásával, hogy a labdát csúnyán fölé lőtte. Egyébként a szegedi kapus a 21 lövésből nyolcat védett ki.

Nyilatkozatok

J. Carlos Pastor: – Nagyon nehéz mérkőzés volt, a Szeged nagyon jól játszott. Hamarabb akartunk előnyt szerezni, hogy ne az utolsó pillanatra hagyjuk a döntést. A Pick Szegednek sikerült azonban semlegesíteni Garabayat. Sajnos a játékvezetők nem vették észre a vele szembeni faultokat. Elismerem, hogy a végén szerencsénk volt, éppen ezért az örömöm sem felhőtlen. A Szeged nagyon jó csapat, s itt jobban játszott, mint egy héttel ezelőtt otthon.
Zoran Kurtes: – Sokkal jobban és okosabban játszottunk, mint Szegeden, de a sors úgy hozta, hogy ez is kevés volt. A védekezésünk nagyon jól összeállt, de mindjárt más a helyzet, ha komplett csapattal tudunk kiállni. Nem mentségként mondom, de Pastor a Valladolidnál tíz, míg én csak négy hónapja dolgozom a Pick Szegednél. Ilyen rövid idő alatt nem lehet egységgé formálni a csapatot. Ha Szegeden így játszunk, akkor most mi ünnepelhettünk volna. Összességében a szerencsésebb csapat lépett tovább.

A félidőben a Pick ugyanannyi gólt, 13-at szerzett, mint egy héttel korábban, azonban a spanyolok most hárommal jobbak voltak. Ennek ellenére a maroknyi szegedi drukker bízott abban, hogy az első harminc perchez hasonló összeszedett játékkal kétgólos magyar győzelem születik. Ezt az optimizmust támasztotta alá, hogy villámrajtot vettek a vendégek. Ilyés és Bendó két-két találatára csak hét perc elteltével tudtak Muratovicsék válaszolni. Azonban a szegediek lendülete megtört: Ilyés rosszul lőtt, Jovanovics ziccert hagyott ki. Djurkovics pedig összeszedte a harmadik kiállítását is, így mehetett az öltözőbe. Óriási volt a küzdelem, s az izgalom. Különösen Mezei vívott külön csatát beállós társával, Garabayaval. Herbert meg Bendó pedig Muratovicsot próbálta megállítani.

Csak Puljezevics volt nyugodt, aki a második félidőben már a harmadik büntetőt hárította. Egyébként a szegedi portás a harminckilenc spanyol kapura lövésből 17-ot kivédett az 57. percig. A csapat legbiztosabb pontja volt. Szerencsére a társak is maximálisat nyújtottak, szinte egymást múlták felül. Bajusz előbb büntetőt értékesített, majd nagyszerű gólt lőtt, s ezzel egygólos előnyt szerzett. Azonban az 59. percben Fernandez csapata hetedik büntetőjét már a bal felső sarokba lőtte, s ezzel 24–24 volt az állás. Szegeden tudjuk, 25–25-re végződött a találkozó. Amennyiben ennyi marad, úgy az idegenben lőtt több góllal a Valladolid megy tovább. A Pick támadott, azonban Jovanovicstól lépés miatt elvették a labdát. Negyven másodperc volt hátra, amikor a hazaiak megkezdték a támadást, majd Mezeit kiállították a játékvezetők, s ezt Delgado kihasználta, aki 5 másodperccel a találkozó vége előtt belőtte a győztes gólt. A hazai közönség pedig óriási ünneplést csapott.

– Most nem érdemelt vereséget a csapat. Hősiesen küzdött mindenki, de a három sérültet nem lehetett pótolni – állapította meg Pistrui László, a klub elnökségi tagja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bravúr kellene a győzelemhez

Idei utolsó mérkőzését játssza a Szegedi DRE-Radnóti NB I-es ligabajnokságban szereplő női… Tovább olvasom