Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Egylabdás meccset bukott a Szedeák a Paks ellen

Végig szoros és kiélezett meccset veszített el a Naturtex-SZTE-Szedeák a Paks ellen.
Naturtex-SZTE-Szedeák - Atomerőmű SE 63-64 (18-25,23-16,16-12, 6-11)
Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 3. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Kapitány Gellért, Söjtöry Tamás, Major Ádám.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Boltics 6, DAVIS 18, Wirth 5, Juhos 13/3, Sulovics 14. Csere: Green 5/3, Vágvölgyi 2. Vezetőedző: Andjelko Mandics.
Paks: Vezetőedző: Ruják 7/3, Kovács 5/3, Faust 10, Elingsfeld 3/3, TRAJKOVSKI 22/6. Csere: Evans 14/3, Medve, Horváth, Jevtovics 3. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
Kipontozódott: Faust (39.)

Andjelko Mandics: - Nagyon nem tetszett a negyedik negyed, mert mindössze hat pontra voltunk képesek, ráadásul rögtön eladtunk két labdát.  A színvonal hagyott kívánni valót maga után, az akarattal és a küzdeni tudással elégedett voltam. A szerencsésebb csapat nyert.

Szrecsko Szekulovics: - Sok eladott labdánk volt, amit könyörtelenül kihasznált a Szeged. Bízom benne, hogy fogunk mi ennél jobban játszani. A győzelemnek azért is örülök, mert először nyertem Szegeden.

Online közvetítésünk:

IV. negyed 


Green elrontja, Faust zsákolhat, 57-55. Eladott labda megint, de Green javít egy blokkal! Green és Faust között van némi nézeteltérés, egy-egy technikaival igyekszenek ezen csillapítani a sporik. Vágvölgyitől rövid a tripla sajnos, tizenkét dobásból csak kettő van bent. Faulttal együtt Kovács, aki egyenlít - de kihagyja a büntetőt! Maradhat a Paksnál, mert Sulovicsról megy ki, de szerencsére megvan a labda, Faust odaüt Green-nek, neki a negyedik.Időt kérünk, még 7.46 a meccsből. Sulovicstól most rövid a kettes, Jevtovicstól pedig a hármas. Greennek sem jön a tripla, továbbra is két bedobott hármassal állunk. Visszajön Davis a pályára, Boltics agresszivitása után Sulovics dobhat egy könnyű kosarat, 59-57! Öt és fél perc még. Boltics nem tud befordulni, majd labdát próbál szerezni, de ráfújják a faultot. Jevtovics csak a másodikat dobja be, 59-58. Davis egy jó tempóval, 61-58. Ruják utolsó másodperces dobását Trajkovski végül visszateszi, 61-60. Juhostól nem jó a hármas, Evans viszont megint ellépi szerencsére! Greentől rossz tripla. Három perc a meccsből. Juhos negyedik faultja, Faust büntetőzhet, csak a második jó, 61-61. Green eladja, Evans viszont bedob egy hármast, 61-64. Időt kér Andjelko Mandics, két és fél perc maradt az órán. Davis először rontja el a betörését, szerencsére nem jók a paksi triplák. Másfél perc, maradt a 61-64. Faust megkapja az ötödik faultját, mivel odaüt a védekező Juhosnak, így ő kiszáll. Videóznak a bírók, lesz-e dobás is, ezt reklamálta a szegedi pad. Juhosnak megint nem jön a hármas, egy perc maradt. Védekezésben most ez jó volt, nincs paksi dobás időn belül, de csak 46 másodperc maradt. Sulovics betesz egy közelit, de ezzel is csak 63-64, öt másodperc a különbség a két órán. Lejön Ruják tempója, Juhos még elengedhet egy triplát: EZ SINCS BENT! NINCS BENT, EZZEL EGYETLEN PONTTAL NYER A PAKS!

III. negyed

Trajkovski, a macedón sajnos remekel, 41-43. Sulovics leszedi a saját pattanóját, majd visszateszi, 43-43. Fausttól rövid a középtávoli, Davisnek meg fújnak egy könnyelmű belemenést... Sulovics vetődik egy labdáért, amivel Davis mehet megint ziccerig, 45-43.Boltics kap a torkára egyet, ez sem ér faultot, a csarnok is hangot ad a bírói ténykedésnek. Evans ezt most szépen csinálta, betörése után 45-45. Juhostól rövid a tripla, majd ráfújják a harmadik faultot. Trajkovski beemeli mindkét büntetőjét, 45-47. Juhos estében szerez labdát, majd Sulovics fejezi be, 47-47. Bolticsnak is megvan sajnos a harmadik faultja, Faust viszont kihagyja mindkét büntetőt. Vágvölgyi szedi le Juhos pattanóját, ez viszont rossz labda. Nagyon kiélezett meccs eddig, elment a negyed fele, 6-6 pont eddig. Evans bont ismét jól, 47-49. Juhos most a center, újra egyenlít, 49-49. Sulovics labdaszerzése, elképesztőt harcol ma is a center! Faust viszont beviszi, 49-51. Ez sem jó kintről, majd Evans ellépi. Három perc a negyedből. Boltics megy be a palánk alá, 51-51. Eilingsfeld triplája hosszú, Juhosé a pattanó, majd egy szép floater tőle, 53-51! Evans egyenlít a büntetőivel, 53-53. Vágvölgyi kihagy két büntetőt, majd Juhos oszt ki egy sapkát! Ruják hármasa után Eilingsfeldé a pattanó, lejár a támadóidő paksi dobás nélkül - ez a védekezés kell! A harmadik negyed utolsó perce jön: Vágvölgyi veri meg szépen az ellenfelét, 55-53. Rossz paksi passz, megszerezzük, Juhos mehet ziccerig, néggyel vezetünk, 57-53! Ez a negyed vége! 

II. negyed

Davis jó büntetőivel indul a második negyed, 20-25. Evans betörése után ejti be, 20-27.Megint Davis harcol ki faultot, most sem ront a vonalról, 22-27.Wirthtől hosszú a hármas, de Bolticsé a lepattanó, aki elindul vele, és büntetőzhet. Jön Green a Szedeákba.Boltics csak a másodikat dobja be, 23-27. Rossz labda Evanstől, Davis ziccerig, 25-27. Megint egy labdaszerzés, Juhos rohan vele, 27-27 - időt kér a Paks! Két rossz tripla a vendégektől, Trajkovskitól a harmadik már jó sajnos, 27-30.Juhostól nem jó a középtávoli, viszont a Paks kijátssza megint Trajkovskinak, most egy kettesre, 27-32 - a macedón válogatott játékos 12 pontnál jár már. Időt kér Andjelko Mandics. Bolticsot lökik meg, de nincs síp. Greentől hosszú az első tripla, a második már bent! 30-32! Trajkovski egy tempóval válaszol, 30-34. Davisnek nem jön a tripl,a de a lepattanó sincs meg - viszont van egy labdaszerzés utáni újabb Davis-ziccer, 32-34. Green majdnem faulttal együtt is, így jöhet két büntető a kanadaitól. Green egyenlít, 34-34, most kellene egy jó védekezés! Medve asszisztja után Jevtovics, 34-36, egy triplával vezethetnénk - a meccsen először. Juhos emberrel a nyakán is megpróbálja, de rövid, majd szed egy fontos lepattanót a saját palánkja alatt. DAVIS! 14 pontnál jár már, Juhos remek labdája után újra egyenlítünk, 36-36. JUHOS! Megvan a tripla is tőle, 39-36, vezetünk, és időt is kér a Paks! Bő egy perc még a félidőből. Trajkovski ezt a középtávolit is beemeli, 39-38. Sulovics csinálja a helyet magának, meg is van, 41-38. Szednek egy támadópattanót, majd Ruják elsüllyeszt egy triplát, amivel kiegyenlítenek - Juhosnak van még egy dobása kintről, de ez nem jó. Feljavult a Szedeák játéka, ikszről folytatjuk a nagyszünet után.

I. negyed

Faust hozza el a labdát, és máris ziccert dobhat, 0-2. Juhos szed egy támadópattanót, de nem jó a triplája, majd Boltics szerez labdát. Sulovics eladja, Trajkovskitól nem jó a hármas, de megint egy eladott labda. Közelebbről már pontosabb, 0-4. Wirth ziccerével megvan az első szegedi kosár, 2-4. Kovácsé a meccs első triplája, 2-7 Boltics szolgálja ki Sulovicsot, 4-7. Labdát szerzünk, Davis végigmegy vele, 6-7. Trajkovski egy támadópattanó után emeli vissza, 6-9. Most fordított a helyzet, Sulovics a kiszolgáló, Boltics a befejező, 8-9. Boltics indul el, de nincs bent, kap viszont faultot, csak egyenlít, 9-9. Faust betörése után 9-11. Juhos egy jó tempóval, 11-11.Trajkovski már hét pontnál jár ezzel a triplával, majd megint egy könnyelmű passz, amivel Faust mehet, Davis egy szándékossal állítja meg. Faust felez a vonalról, majd megint Trajkovski kintről, de ez most nem jó. Fault Wirth ellen, csak a másodikat dobja be a büntetőiből, 12-15. Evans áll be, négy perc még a negyedből. Ruják emeli be, 12-17, majd megint egy rossz labda, amivel indulhat a Paks, Evansnak ráadásul megadják a kosarat is, és jó a büntetője is, 12-20. Davis megy be a palánk alá, 14-20. Elingsfeld rossz tempóját Faust gyűjti össze, 14-22. Evanstől rossz a tripla, de Juhostól a kettes is. Wirth egy labdaszerzés után, 16-22, innen megyünk az első negyed utolsó percének. Elingsfeld elsüllyeszt egy hármast, 16-25. Sulovicstól két jó büntetőt, 18-25, és még egy rövid támadásra lesz ideje a Szedeáknak. Kicsit dadogott a támadás a labdaszerzés után, Wirthnek dobnia kellett, Juhos pedig már nem tudta összeszedni a labdát. Hét ponttal vezet az eddig lényegesen kevesebb hibával játszó Paks.

17.50 - Köszöntjük olvasóinkat az újszegedi sportcsarnokból! Jön a Szedeák második hazai, tévés mérkőzése: a találkozó előtt a két csapat válogatott játékosa, Eilingsfeld János és Juhos Levente kedélyesen csevegett egymással, de így tett a két szakvezető is. Hogy melyikük lehet majd boldogabb, az ma este kiderül!

Korábban írtuk:

Első hazai győzelmét szerezheti meg ma a Naturtex-SZTE-Szedeák a férfi kosárlabda NB I/A csoportban, ha legyőzi a Paksot. Ez nem ígérkezik könnyű feladatnak, az atomvárosiak keretében válogatott játékosok pattogtatnak, azonban ha Juhosék úgy játszanak, mint legutóbb a Kaposvár elleni idegenbeli mérkőzésen, akkor lehet esélyük a győzelemre. A keret teljes, várhatóan mindenki bevethető lesz a mai mérkőzésen.
A 18 órakor kezdődő meccs előtt egy órával nyitnak a pénztárak, a szurkolók így már 17 órától megválthatják jegyeiket. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti, a delmagyar.hu élő, szöveges tudósítással jelentkezik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jégre tették a vőlegényt - fotó

Jégre tették a vőlegényt - fotó
Rendhagyó legénybúcsú egyik állomása volt múlt pénteken a szegedi műjégpálya. Tovább olvasom