Sport

2013.12.06. 16:17

Együttműködés a Magyar és az Azeri Paralimpiai Bizottság között

Történelminek nevezte a Magyar és az Azeri Paralimpiai Bizottság elnöke azt az együttműködési megállapodást, amelyet a két szervezet pénteken írt alá Egerben, a látássérültek cselgáncs Európa-bajnokságának helyszínén.

MTI

"Történelmi pillanat a mai az azeri parasport történetében, bizottságunk első alkalommal ír alá együttműködési szerződést egy másik ország paralimpiai szervezetével" - mondta Ilgar Rahimov, az azeri bizottság elnöke. "Az együttműködés keretében közös szakmai programokban szeretnénk részt venni az MPB-vel, úgy gondoljuk, mindkét fél számára hasznos és előremutató lesz ez az együttműködés."

[namelink name="Gömöri Zsolt"], az MPB elnöke szintén kiemelte, hogy az általa vezetett szervezet ugyan már több stratégiai szerződést kötött, de külföldi paralimpiai bizottsággal most állapodott meg először ilyen hivatalos formában a közös munkáról.

Együttműködés a Magyar és az Azeri Paralimpiai Bizottság között. Fotó: MTI/Komka Péter (galéria)


"A londoni paralimpián egy helyen lakott a két csapat, ott kezdődött el a kapcsolatfelvétel, és az év elején kaptunk hivatalos megkeresést Azerbajdzsánból az együttműködés részleteinek kidolgozására. A megállapodás alapja egymás törekvéseinek támogatása." - tette hozzá Gömöri.

[namelink name="Szekeres Pál"], az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős helyettes államtitkára utalt rá, hogy Azerbajdzsán területét és eredményességét is tekintve nagyjából azonos szinten van Magyarországgal.

Együttműködés a Magyar és az Azeri Paralimpiai Bizottság között. Fotó: MTI/Komka Péter (galéria)


"Londonban az azeri paralimpikonok négy aranyat nyertek, ez több a mi kettőnknél, nekünk viszont összesen tizennégy érmünk volt, nekik tizenkettő. Van sportág, mint például a cselgáncs, amelyben sokat tanulhatunk az azeriektől, de vívásban mi tudunk segíteni a felzárkózásban" - fogalmazott Szekeres, aki hangsúlyozta azt is, hogy a magyar kormány üdvözli és a maga részéről maximálisan támogatja ezt az együttműködést.

Címkék#paralimpia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!