Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Együttműködik a Pick és Udvarhely

A Pick Szeged tegnap Székelyudavarhelyen, abban a városban lépett pályára, amely számára eddig két tehetséges játékost – Bartókot és Ilyést – is adott számára. Hogy ez a folyamat ne szakadjon meg a két csapat vezetője, Verestóy Attila szenátor és Újhelyi István országgyűlési képviselő további együttműködésről állapodott meg.
Társadalmi eseménnyé bővült a Pick Szeged székelyudvarhelyi villámlátogatása. Ugyanis a keddi megérkezést követő edzés után a helyi újság, az Udvarhelyi Híradó megalakulásának tizenötödik évfordulója kapcsán a helyi újságírókból verbuválódott csapat a Pick kézilabdásaival csapott össze. Puljezevicsék azonban nem ismertek kegyelmet, s csakúgy, mint Szegeden, már többször ott is lógó orral küldték ellenfelüket az öltözőbe. A Pick 2–0-ra nyerte a focimérkőzést.

Tegnap pedig tárgyalóasztalhoz ült a helyi klubelnök, az RMDSZ szenátora, Verestóy Attila és a szegedi csapat elnöke, Újhelyi István. Beszélgetésük eredményéről délután sajtótájékoztatón számoltak be.

– Székelyudvarhelyen mindig népszerű volt a kézilabda, nagyon bánatosak voltunk, amikor visszaesett a színvonal, de az utánpótlás-nevelésre mindig is nagy figyelmet fordítottunk. Most az első ligának a tagjai vagyunk, s nagyon szeretnénk beverekedni magunkat a Szuperligába. A felkészülésünkben egészen biztosan jelentős lökést ad a Pick Szeged látogatása. Mi azonban azt szeretnénk, ha ez a találkozás nemcsak egy alkalomra szorítkozna, hanem példát mutatva a kölcsönös együttműködésből mindkét fél megtalálná a számításait – mondta a helyi klub elnöke.

Újhelyi István, a Pick Szeged társadalmi elnöke hangsúlyozta, szeretné, ha mindazt, amiben szóban megegyeztek, írásban is rögzítenék.

– Mi a figyelmünket és a szakmai segítségünket ajánlottuk fel – hangsúlyozta a szegedi vezető, majd így folytatta: – Nem érdemes idő előtt elhozni egyetlen udvarhelyi tehetséget sem, hiszen náluk is lehetőség van a fejlődésre, s ami a legfontosabb: a rendszeres játékra. A hosszú távú együttműködési megállapodással azonban bebiztosítanánk magunkat arra, hogy ne kelljen egyetlen riválissal sem versenyezni egy székelyudvarhelyi fiatal megszerzéséért.

A mérkőzés jegyzőkönyvéből:
Székelyudvarhely–Pick Szeged 12–32 (6–20)
Székelyudvarhely, 2500 néző. Pick Szeged: Puljezevics – Balda 1, Bakos 3, Lendvay 3, Djurkovics 8, Ilyés 3, Vadkerti 1. Csere: Szente (kapus), Matics 3, Krivokapics 1, Perunicsics 1, Bendó 6, Berta 2. Edző: Kovács Péter.

Kővári Árpád, a Tisza Válán SC ügyvezető elnöke számolt be a hatvan percről. Nagyon lendületesen kezdő Pick Szeged meglepte a román junior-bajnok hazai fiatal gárdát. Aztán a mieink kiengedtek, de így sem tudták igazán megszorítani a Tisza-partiakat a házigazdák. Különösen Djurkovics és Bendó játszott jól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tehetséges fiatalok a KSZSE-ben

A Kézilabda Szeged SE a sportág női szakágában utánpótlás-neveléssel foglalkozik, méghozzá nagyon… Tovább olvasom