Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Együttműködik a szegedi VSI és a Fürdők Kft.

A Szegedi Fürdők Kft. és a helyi városi sportigazgatóság egy évvel ezelőtt kötött együttműködési megállapodást. Tegnap értékelték az elmúlt egy évet, s ennek tükrében az együttmunkálkodás meghosszabbításáról döntöttek.
Bánáti Antal, a Szegedi Fürdők Kft. igazgatója, valamint Mezei Richárd, a Szeged Városi Sportigazgatóság vezetője tegnap bejelentette, hogy újabb egy évvel meghosszabbítják tavaly kötött együttműködési megállapodásukat. A két cég vezetője megállapította, hogy a tapasztalatokat feldolgozva továbbfejlesztett formában kívánják összekötni több területen is a munkájukat. Mindkét fél jó példának említette a tavalyi tiszai motorcsónak világbajnoki és Európa-bajnoki futamot, amelyen megmutatkozott a jó kapcsolat és egymás munkájának segítése, kiegészítése. Úgy gondolják, hogy ebből kiindulva az idén is nagyon sikeres motorcsónakverseny lehet júliusban.

Feladatok sora

Az együttműködési megállapodás aláírása után szóba került, hogy a két fél megszervezi és egyezteti a szak- és továbbképzéseket. Bizonyos vízgépészeti technikák, technológiák alkalmazása és eszközök működtetése terén szerzett tapasztalatokat átadják. Közösen képviselik Szeged érdekeit a Sportlétesítmények Magyarországi Szövetségében, valamint a Magyarországi Fürdők Szövetségében. Továbbá egyeztetik a beszerzési terveiket is, hogy olyan eszközöket ne vásároljon meg mindkét cég, amelyre nincs folyamatosan szükség.

– Mivel a két cég az, amely nemcsak a lakossági igényeket, hanem az iskolák és a versenysport igényeit is biztosítja, ezért a jó koordináció elengedhetetlenül szükséges. Ez nem csupán a használók, hanem a kiszolgálók hasznát is szolgálja – állapította meg Bánáti Antal, aki mivel a sportigazgatói széket cserélte fel a Fürdők Kft. vezetői tisztségével, ezért mindkét terület jó ismerője. Az igazgató még hozzátette: a diákolimpiai és iskolai tömegsportversenyeknek, bajnokságoknak mindkét cég helyet biztosít. Ennek egyeztetése, egymás kisegítése a jó munkakapcsolat nélkül elképzelhetetlen. Ennek hasznát azonban nem elsősorban mi, hanem az események résztvevői érzik. Jól előkészített pályákon zavartalanul lehet lebonyolítani a versenyeket.

– A sportigazgatóság minden igényt kielégítő sporteszközökkel és szakmai stábbal rendelkezik, ha a Fürdők Kft.-nek szüksége van valamire, mi természetesen a rendelkezésére bocsátjuk. Viszont segítséget kapunk például most a kajak-kenu világbajnokságon, hiszen partnerünk szálláskapacitással rendelkezik – toldotta meg Mezei Richárd sportigazgató.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsányival nem bírt az Első Beton

Nem estek egymásnak a csapatok, a Beton annak ellenére sem tett így, hogy két góllal, 7–5-re… Tovább olvasom