Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Eklemovics hazai sikert vár

Veszprémben és Szegeden felfokozott érdeklődés nyilvánul meg a két város férfi kézilabdacsapatának ma 18 órakor kezdődő bajnoki összecsapása iránt. A Pick Szeged tegnap délután már elutazott: Alsóörsön szállt meg, s Balatonfüreden edzést vezényelt Zoran Kurtes mester. A volt szegedi irányító Nikola Eklemovics nagy küzdelmet és veszprémi győzelmet vár.
Ilyés és Eklemovics (elöl) ma is nagy csatát vív majd Veszprémben. Fotó: Miskolczi Róbert
Tegnap ebéd után buszra szállt a Pick Szeged kézilabdacsapata. Zoran Kurtes edző már a délelőtti foglalkozáson kijelölte a tizenkilences keretből, hogy ki lesz az az öt játékos, aki itthon maradt. A sérült Andjelkovics mellett a három fiatal – Calic, Ferenczi, Lele –, továbbá Berta játékára nem számít a tréner. A csapat előbb a már jól bevált alsóörsi szálláshelyet foglalta el, majd este a szegedi tréner ismét foglalkozást tartott, a tavalyelőtti Magyar Kupa négyes döntőjének helyet adó balatonfüredi csarnokban.

Az derült ki a Nikola Eklemoviccsal folytatott telefonbeszélgetésből, hogy a házigazdák is nagyon készülnek a rangadóra. Miután gratuláltam az eddigi jó teljesítményéhez, a volt szegedi irányító így vázolta a mérkőzés iránt várakozását:
– Nehéz lenne megjósolni, hogy melyik csapat nyer. De azt is természetesnek veheti mindenki, hogy én akkor leszek elégedett, ha a Veszprém kerül ki győztesen. Valamiféle új taktikával egyik gárda sem tud kirukkolni. Jó csapat a Pick, ezért szerintem a pillanatnyi forma és motiváltság dönt a két pont sorsáról.

Van még hely

Ma 12.30-kor a Szegedi Szurkolók Egyesülete különbuszt indít a Szeged étterem elől. Érdi Zsolt szervező felhívja a figyelmet, hogy még öt hely van a buszon. Ginál János megkezdte a valladolidi BL-visszavágóra (öt nap és 60 ezer forint) a szurkolói busz szervezését. Jelentkezni lehet a 30/555-0981-es telefonon lehet.

A veszprémi irányító ezután a csapat sérültjeiről beszélt. Elmondta, hogy Buday Dániel már Tatabányán és Komlón is a kispadon ült, de nem lépett pályára. Carlos Perez könnyített munkát végez, hogy játszik-e, arról az utolsó pillanatban az orvos dönt. Gulyás pedig egészen biztosan nem tud még játszani.

Ezután a veszprémi játékossal, Nedeljko Jovanovicsról beszélgettünk. Arra voltunk kíváncsiak, mennyire tartanak a világhírű irányítótól?
– Nagyon jól ismerem Jovanovicsot. Néhány évvel ezelőtt még a világ egyik legjobb karmestereként tartották számon. Ám sem az évek, sem pedig a hosszú kihagyás nem múlik el nyomtalanul. Magam is kíváncsi vagyok a produkciójára, arra, hogy rutinból mennyire tudja pótolni a hosszú edzéskihagyást. Mindenesetre nagyon figyelünk rá – jelentette ki Nikola Eklemovics.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beton: most a Fradi legyőzésén a sor

A vízilabda OB I-ben holnap mindhárom Csongrád megyei csapat kiemelt fontosságú mérkőzést játszik. A… Tovább olvasom