Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Eklemovics: Presztízsmérkőzés

Szerdán 18 órakor hazai közönsége előtt újabb nehéz feladat vár a Pick Szeged csapatára. A negyeddöntőt már megnyerő Veszprém lesz a vendég az újszegedi sportcsarnokban. A volt szegedi irányító, a vendégek karmestere, Eklemovics Nikola a telefoninterjúban nem vállalkozott jóslásra.
– Bizonyára sok szegedi kézilabdadrukker nevében is gratulálhatunk az elmúlt szombati koldingi KEK-győzelemhez. Mennyiben tudták hasznosítani a Pick–Gudme BL-összecsapás tapasztalatait?
– Nagyon, hiszen a magyar első osztályban egyetlen csapat sem játszik olyan gyors kézilabdát, mint a dán klubok. A Szeged mérkőzésein magunk is láthattuk, hogy mire kell felkészülnünk. Egyébként köszönöm a gratulációt, mert ha azt mondják a mérkőzésünk előtt, hogy két góllal nyerünk, mi azt gondolkodás nélkül elfogadjuk.

– A szerdai mérkőzés mindkét főszereplőjére nemzetközi összecsapás vár a hét végén. Érzése szerint ez a rangadó lehetőséget teremt a Veszprémnek a visszavágóra, a Picknek a barcelonai mérkőzésre való felkészülésre?
– Meggyőződésem. Mi annak ellenére nem lehetünk biztosak a továbbjutásban, hogy előnyt szereztünk idegenben. A dánok nem azok a fajták, akik nem tesznek meg mindent, hogy maguk javára fordítsák a mérkőzést. Gondolom, a Pick meg nem akar Barcelonában alárendelt szerepet játszani. Ez a mérkőzés mindkét csapatnak felkészülési lehetőséget nyújt a nemzetközi kupatalálkozóra.

Eklemovics (balról) mellett Ilyés is ellenfélként tért vissza Szegedre.
Fotó: Schmidt Andrea

– Szegeden felröppent a hír, hogy külföldi ajánlattal kacérkodik. Igaz ez?
– Miért lenne az? Már negyedik éve játszom a csapatban, még egyéves szerződésem van a Veszprémmel, s azt le is akarom tölteni. Az Európa-bajnokság óta több játéklehetőséget kapok. A Koldingban nyújtott teljesítményemet is megdicsérte Mocsai Lajos edző.

– Az nem lehet, hogy a szegedi mérkőzés – mivel már semmiről sem dönt, hiszen a Veszprém első, a Pick második – nem lesz vérbeli rangadó?
– Nem hinném. Ha volt tétje a találkozónak, ha nem, a két csapat akkor is presztízscsatát vívott. Mint ahogy mindig, most is kemény összecsapás várható.

– Sokan azt mondják, hogy a Veszprém előrébb tart a csapatépítésben. Osztja ezt a véleményt?
– Nem bocsátkozom jóslásba. Majd a pályán eldől, ki tudott erre a mérkőzésre jobban felkészülni. Egyet bizton állíthatok: mi győzni megyünk Szegedre!

Kedden az újszegedi sportcsarnokban 15-től 18 óráig elővételben (2000 forint) árusítják a holnap 18 órakor kezdődő Pick Szeged–Veszprém bajnoki mérkőzés belépőit. A rangadóra a bérletek érvényesek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Süli Róbert: Elmélkedések

"Még léteznek megszállottak. Szombaton délelőtt ömlött az eső, öt fok hideg volt. Az embernek… Tovább olvasom